دانشگاه علوم پزشكی اراك درگیر سه بحران كرونا، كمبود نیرو و كاهش منابع مالی

دانشگاه علوم پزشكی اراك درگیر سه بحران كرونا، كمبود نیرو و كاهش منابع مالی به گزارش مین فود مركزی رئیس دانشگاه علوم پزشكی اراك اظهار داشت: این دانشگاه با سه بحران كرونا، كمبود نیروی انسانی و كمبود منابع مالی روبرو است.


دکتر سید محمد جمالیان دهم شهریورماه در جلسه هیات رئیسه این دانشگاه که با حضور علی اکبرکریمی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به برخی تهدیدات ناشی از شیوع کرونا در ماه های اخیر، بیان نمود: در شرایط کرونا با افزایش هزینه ها و کاهش درآمدها روبرو شده ایم، اغلب خریدها نقدی شده و با توجه افزایش قیمت ها دانشگاه تحت فشار قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه تهیه وسایل حفاظت فردی برای پرسنل، دانشگاه را به لحاظ نقدینگی با مشکل روبرو کرده است و باید حمایت ویژه ای از دانشگاه های علوم پزشکی صورت گیرد، خستگی مفرط کادر درمان و پرستاران را هم از دیگر تهدیدات دانست و اظهار داشت: آمار تروما، تصادفات و حوادث صنعتی بالاست به صورتی که بیمارستان ولیعصر بعنوان مرکز تروما و بیمارستان امیرالمومنین بعنوان سانتر کرونا با تمام ظرفیت مشغول خدمات رسانی هستند، برخی از بیماران مبتلا به کرونا هم در بخش قدیمی بیمارستان آیت الله خوانساری پذیرش شده اند و این مساله سبب شده است که پزشکان هم تحت فشار بسیار باشند.
جمالیان خاطرنشان کرد: دستمان باز نیست و به لحاظ بیمارستانی محدودیت جدی داریم و فقط می توان روی بیمارستان امیرکبیر حساب باز کرد که این مرکز درمانی سی تی اسکن و سیستم اکسیژن رسانی ندارد، در این زمان دانشگاه تلاش کرد لوله کشی سیستم اکسیژن رسانی بیمارستان امیرالمومنین را تکمیل کند که محقق شد و درصدد تهیه یک دستگاه سی تی اسکن در بیمارستان امیرکبیر هستیم تا در پاییز در صورت شدت گرفتن بیماری بتوان از این مرکز درمانی هم بهره برد.
وی با اشاره به اینکه بیمارستان آیت الله خوانساری سانتر بیماران سرطانی است و این شرایط، تصمیم گیری را سخت کرده است، اظهار داشت: بیمارستان آیت الله طالقانی ویژه زنان است و نمی توان شرایط را تبدیل کرد، ولی با وجود همه مشکلات اتفاقات خوبی رقم خورده است.
وی اظهار نمود: دانشکده دندانپزشکی استاندارد لازم را نداشت و حتی کلینیک داندانپزشکی دولتی هم در اختیار نبود که با جابجایی انجام شده و انتقال کلینیک با وجود هزینه های بالا، مشکلات دانشکده بعد از هشت سال به پایان رسید.
وی افزود: با انتقال دانشکده دندانپزشکی، این محل به بخش اعصاب و روان اختصاص می یابد و در کنار بخش اعصاب و روان بیمارستان امیرکبیر، خدمات رسانی خواهد داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: کمبود فضای آموزشی یکی از اشکالات دانشگاه است که خوشبختانه تکمیل فضای خیرساز در دستور کار دانشگاه قرار گرفت و تا آخر سال به بهره برداری خواهد رسید.
وی با اشاره به کمبود دستگاه اکسیژن ساز در مراکز درمانی استان، اظهار داشت: برای بیمارستان امیرالمومنین با هزینه ۲.۵ میلیارد تومان یک دستگاه خریداری شد و ظرفیت اکسیژن بیمارستان به سه برابر افزایش پیدا کرد، همینطور سیستم اکسیژن ساز بیمارستان آیت الله خوانساری به روز شد و در بیمارستان امیرکبیر هم تا ۱۵ شهریورماه سیستم نصب خواهد شد.
جمالیان اظهار نمود: ۲۰ تخت ICU در بیمارستان خوانساری اضافه شده است، فضایی در بیمارستان امیرالمومنین در حال ساخت است که تا آخر شهریورماه هم ۲۰ تخت ICU در این مرکز درمانی به بهره برداری می رسد و ۶۰ درصد افزایش تخت های ویژه در این زمان برای استان مرکزی رقم خورده است.
وی با اشاره به اینکه دستگاه MRI بیمارستان امیرالمومنین مستهلک شده بود که با بروز رسانی انجام شده در شهریورماه به بهره برداری می رسد، اظهار داشت: جذب اعضای هیات علمی در استان انجام شده است به طوری که۳۰ نفر عضو هیات علمی به دانشگاه افزوده شده است و گروه رادیولوژی تغییرات اساسی خواهد داشت.
جمالیان اضافه کرد: چهار دستگاه دیالیز در خنداب خریداری و مستقر شد و نیازی به رجوع بیماران به اراک نیست، در کمیجان اورژانس بیمارستان تجهیز و دستگاه رادیولوژی دیجیتال تهیه شد و آزمایشگاه هم ارتقا یافت، در حوزه کادر درمان در استان کارانه ها به صورت منظم پرداخت می شود و خیلی از معوقات پرسنلی و حق مسکن هم پرداخت گردید.
وی با اشاره به اینکه پرستاران با قراردادهای ۸۹ روزه حاضر به عقد قرارداد نیستند و نیروهای طرحی هم به علت فشار بالای کار طرح خویش را آغاز نمی کنند، اظهار داشت: مجوز جذب ۱۶۰ پرستار برای بیمارستان ولیعصر ذخیره شده است و مقرر بود پیش از افتتاح ساختمان جدید بیمارستان تامین گردد، با عنایت به کمبود شدید نیروی پرستاری و شرایط کرونا، لازم است که مجوزی دریافت شود که خارج از آزمون سراسری آزمون جذب برگزار و این تعداد نیرو هم تامین گردد و لازم است پیگیری در این راستا صورت گیرد تا نیروهای تازه نفس به سیستم تزریق شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: با عنایت به وضعیت پرداخت ها در استان که ساماندهی مناسبی دارد، اما متاسفانه به جای اینکه تشویق شویم کمتر مورد توجه قرار می گیریم به صورتی که از رقم دو هزار میلیارد تومان تزریق شده به دانشگاه های کشور، فقط ۱۳ میلیارد تومان به دانشگاه علوم پزشکی اراک اختصاص یافت در حالیکه دلیل نمی گردد که دانشگاه با عملکرد خوب و پرداخت های به روز کمتر مورد توجه قرار گیرد و لازم است که با پیگیری حق دانشگاه محقق شود.
وی با اشاره به لزوم پشتیبانی از راه اندازی دانشکده داروسازی در دانشگاه علوم پزشکی اراک، اضافه کرد: تلاش بر این است که دانشگاه علوم پزشکی اراک به تیپ یک ارتقا یابد، مجوزهایی در سال ۱۳۹۳ برای فعالیت دانشکده داروسازی به دانشگاه آزاد داده شد که بعد از هفت سال موفق نبوده است و درصدد هستیم که این مجوز را دریافت نماییم. اگر این دانشکده راه اندازی شود، امکان ارتقا دانشگاه به تیپ یک میسر می شود و مسلما مزایای بسیاری خواهد داشت.
جمالیان در مورد پروژه های در دست ساخت دانشگاه اظهار نمود: بیمارستان سوختگی به ۸۰ درصد، بیمارستان زنان به ۴۵ درصد و پروژه ولیعصر به ۷۰ درصد پیشرفت رسیده است و نیاز است با حمایت های ویژه سریعتر این پروژه ها تعیین تکلیف شوند.
وی خواهان حمایت جدی صنایع از دانشگاه شد و اظهار داشت: صنایع باید وظایف اجتماعی خویش را عملیاتی کنند، هزینه های دانشگاه ۱۰۰ درصد افزایش و درآمدها کاهش یافته است، تأمین منابع مالی هر روز سخت می شود و لازم است که صنایع در این بحران کرونا که به نظر می آید حداقل هفت ماه دیگر ادامه یابد، به وظایف خود جامه عمل بپوشانند.
جمالیان با اشاره به اینکه در بحث آموزش مجازی رتبه چهارم کشور به دانشگاه علوم پزشکی اراک رسید و در صدد توسعه زیرساخت ها در این راستا هستیم، اظهار داشت: دانشکده ها چارت سازمانی نداشتند و در حال تکمیل چارت ها هستیم، در بحث پژوهشی اقدامات خوبی به انجام رسیده است و از رتبه ۳۳ به رتبه ۲۰ رسیده ایم که ارتقای خوبی حاصل شده و در بحث سرطان سینه بعنوان مشکل استان، بیماری های تروما و سایر موارد موفقیت های خوبی به دست آمده است.
وی خاطرنشان کرد: در بحران ها میزان نارضایتی ها بیشتر می شود و در واقع فشار کاری، جابجایی پرستاران، اتخاذ تصمیمات سریع و سخت زمینه ساز نارضایتی است بنابراین لازم است در این روزها حمایت قاطع و منصفانه و به دور از تخریب از دانشگاه صورت گیرد، دانشگاه هم اکنون با بحران کووید ۱۹، کمبود نیرو و کمبود منابع درگیر است که مدیریت را سخت می کند و از سویی باید به مباحث دانشجویی، خوابگاه، آموزشی، تأمین دارو و امکانات پرسنلی هم توجه داشت. با این وجود مدیریت مناسبی اعمال شده است و جزو نخستین استان هایی هستیم که مشکل ماسک و مواد ضدعفونی تحت کنترل درآمد.
جمالیان با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی راهی نداریم جز اینکه بهداشت را سدی برای درمان نماییم و اگر ذره ای نسبت به پروتکل ها بی توجه باشیم، بطور قطع بار بیمارستان ها سنگین تر می شود، اظهار داشت: مراسم های عزاداری در استان خوب انجام شد، پروتکل های بهداشتی مدنظر بود و این تجربه نشان داد که می توان همه مراسم ها را در کنار رعایت پروتکل ها برگزار کرد، در این زمان فشار زیادی برای بازگشایی آرامستان بود ولی در این حوزه با دانشگاه همراهی شد و نیاز است که حمایت قاطع تری از دانشگاه، مباحث بهداشتی و رعایت پروتکل ها صورت بگیرد.




منبع:

1399/06/10
21:25:20
5.0 از 5
1918
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است