تبعات ناامنی غذایی در جامعه عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی؛ به گزارش مین فود عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: ناامنی غذایی می تواند موجب بروز سوءتغذیه در جامعه شود که این مساله موجب افزایش 50 درصدی احتمال مرگ در کودکان می شود. به گزارش مین فود به نقل از مهر، آرزو حقیقیان با اشاره به میزان ضایعات و دورریز غذا در جهان اظهار داشت: برمبنای آمار سازمان جهانی خواربار و کشاورزی هر سال حدود ۱، ۳ بیلیون تن از مواد غذایی یعنی یک سوم مواد غذایی تولید شده در دنیا از بین می رود. این استادیار دانشگاه با اشاره به این که ضایعات غذایی در دو بخش رخ می دهد اظهار داشت: قسمتی از این ضایعات معروف به اتلاف غذایی شامل از میان رفتن مواد غذایی از محل تولید (مزرعه) تا بازار (محل فروش مواد غذایی) می شود. به گفته ی ایشان، این بخش از ضایعات مواد غذایی به دلیلهای مختلفی نظیر تغییر آب و هوا و عوامل محیطی می تواند اتفاق بیفتد و در هر یک از مراحل تولید، برداشت و تحت پروسه قرار گرفتن مواد غذایی ممکنست رخ دهد. عضو هیئت علمی گروه تغذیه جامعه، بخش دوم ضایعات مواد غذایی را مربوط به دور ریختن غذا در محل خرده فروشی ها یا توسط مصرف کننده عنوان نمود. حقیقیان اضافه کرد: این بخش از دورریز مواد غذایی در آخر مرحله تولید و زمانی رخ می دهد که مواد غذایی به دست مصرف کننده می رسد و از آن جمله می توان به بسته بندی های منقضی شده، باقیمانده وعده های غذایی و مواد غذایی خام فاسد شده اشاره نمود. این دکترای علوم تغذیه با اشاره به افزایش ناامنی غذایی در سراسر جهان، تصریح کرد: جمعیت جهان رو به ازدیاد است و تولیدات کشاورزی به سبب تغییرات آب و هوایی گرفتار بحران شده است. وی اشاره کرد: ناامنی غذایی می تواند موجب بروز سوءتغذیه در جامعه شود که این مساله موجب افزایش ۵۰ درصدی احتمال مرگ در کودکان می شود. بگفته حقیقیان، کاهش ضایعات غذایی می تواند تامین کننده تقاضای جامعه برای مقابله با ناامنی غذایی باشد. وی ادامه داد: وقتی مقدار دورریز مواد غذایی از زمان تولید تا مصرف کم شود، نگرانی برای تولید غذا کمتر می شود و این مقدار غذایی که از دور ریختن آن جلوگیری شده است، می تواند صرف تغذیه تعداد زیادی از گرسنگان یا مبتلایان به سوءتغذیه شود. حقیقیان با اعلان اینکه وجود گرسنگی در دنیا همیشه به سبب کمبود تولید مواد غذایی نیست، اظهار داشت: هم اکنون مقدار کافی مواد غذایی در جهان تولید می شود که برای تغذیه همه مردان، زنان و کودکان کافی است. این استادیار دانشکده تغذیه اشاره کرد: بخش اعظمی از تولیدات مواد غذایی سالانه به سبب دور ریخته شدن از دسترس مصرف کنندگان خارج می شود. به گفته ی ایشان، در کشورهای درحال توسعه مانند ایران، مقدار زیادی از ضایعات غذایی در زمان برداشت، ذخیره سازی طولانی و فساد محصولات اتفاق می افتد. دکترای علوم تغذیه در ادامه به تشریح مهم ترین نتایج ضایعات غذایی پرداخت و اضافه کرد: دنیای امروز با مشکل کم آبی مواجه می باشد و استفاده از راهکارهای کاهش مصرف آب خصوصاً در بخش کشاورزی، به عنوان اهداف خیلی از کشورها قرار گرفته است. همه محصولاتی که تولید شده و به مرحله برداشت می رسند، در پروسه تولید مقدار زیادی آب را مصرف می کنند که با وجود دورریز، این مقدار آب هدر رفته شمرده می شود. وی اظهار داشت: مقدار گازهای گلخانه ای در اثر کارهای بشر بالا رفته است. این گازها عامل گرم شدن زمین و ایجاد تغییرات آب و هوایی هستند. قسمتی از این گازها در زمان تولید محصولات کشاورزی تولید می شوند. بدین سبب با دور ریختن مواد غذایی ضمن اینکه محصول از دست رفته، مقدار زیادی گاز گلخانه ای نیز تولید شده است. حقیقیان اضافه کرد: مساحت زیادی از زمینهای کشاورزی صرف کشت و تولید مواد غذایی می شوند که متأسفانه در نهایت این مواد غذایی دور ریخته می شوند. وی اظهار داشت: مسلماً برای کشت و تولید محصولات غذایی هزینه صرف شده است که در حقیقت با دور ریختن آنها این هزینه به هدر می رود. حقیقیان اضافه کرد: فرسایش خاک، از میان رفتن جنگلها و افزایش قیمت مواد غذایی نیز از دیگر نتایج ضایعات غذایی محسوب می شوند. بدین سبب با توجه به این ضرر و زیان هایی که ضایعات غذایی به جامعه و محیط زیست وارد میکند باید در امتداد کاهش هرچه بیشتر ضایعات و دورریز مواد غذایی کوشا باشیم. منبع: مین فود 1401/05/18 11:39:27 5.0 از 5 654 تگهای خبر: آب , بسته بندی , پزشك , تغذیه این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط توت خولان دریایی برای دیابت و چاقی مفیدست رژیم فستینگ می تواند از سلامت روده با افزایش سن محافظت کند مکمل آنتی اکسیدانی ترکیبی در تقویت حافظه و شناخت موثر است خوردن ۱۲ تخم مرغ در هفته سطح کلسترول را افزایش نمی دهد نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۵ بعلاوه ۱ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس چگونه رمز دوربین مدار بسته را پیدا کنیم خرید و فروش خودرو دوره ICDL در تبریز طراحی سایت فیش حج فیش حج پربیننده ترین ها ویژگی هایی که هنگام خرید لوازم آشپزخانه باید به آنها توجه کنید مقایسه روش های جراحی بینی روش های باز و بسته دکتر بهمن شریفی کاندیدای مجلس شورای اسلامی معرفی ساندویچ ساز عمده پربحث ترین ها وضعیت قیمت شیرخشک پس از تغییر سیاست های ارزی توت خولان دریایی برای دیابت و چاقی مفیدست انواع مدل های کانکس ساندویچ پانل رژیم فستینگ می تواند از سلامت روده با افزایش سن محافظت کند جدیدترین ها وضعیت قیمت شیرخشک پس از تغییر سیاست های ارزی توت خولان دریایی برای دیابت و چاقی مفیدست انواع مدل های کانکس ساندویچ پانل رژیم فستینگ می تواند از سلامت روده با افزایش سن محافظت کند مکمل آنتی اکسیدانی ترکیبی در تقویت حافظه و شناخت موثر است بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز استفاده از جایگزین های نمک خطر مرگ های قلبی را کاهش می دهد جایگزینی گوشت با پروتئین قارچ برای کاهش کلسترول بهتر است خوردن ۱۲ تخم مرغ در هفته سطح کلسترول را افزایش نمی دهد مراقب وزن خود باشید تگها بیمار بیماری بهداشت آب رپورتاژ پزشك برنامه ایمنی