نکات طلایی در تغذیه بیماران دیابتی كارشناس تغذیه عنوان كرد؛ به گزارش مین فود، رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به تبیین نکات مهم تغذیه بیماران دیابتی پرداخت. به گزارش مین فود به نقل از مهر، فرشته فزونی اظهار داشت: مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده را کاهش دهید. از مصرف غذاهای غنی از چربی های اشباع و ترانس نظیر فست فودها، روغن های نباتی جامد و نیمه جامد، روغن های حیوانی، غذاهای سرخ شده، لبنیات پرچرب اجتناب کنید. وی اضافه کرد: بیشتر از منابع غذایی حاوی امگا ۳ (مانند انواع ماهی ها) و اسید چرب غیر اشباع (مثل روغن زیتون) یا سایر انواع روغن های مایع (آفتابگردان، کنجد) به مقدار مناسب و طبق رژیم غذایی تنظیم شده استفاده کنید. فزونی اظهار داشت: استفاده متعادل از امگا ۳ و اسیدهای چرب غیر اشباع باعث پاسخ دهی بهتر گیرنده های سلول به انسولین می شود. وی اضافه کرد: دریافت پروتئین های حاوی چربی های اشباع مانند لبنیات پرچرب و گوشت قرمز باید در رژیم غذایی افراد دیابتی باید محدود شود. فزونی اظهار داشت: بهتر است از کربوهیدرات هایی که شاخص گلایسمیک پایین تری دارند استفاده گردد. وی تصریح کرد: حتما غذا را در حجم کم و به دفعات بیشتر (۵ وعده در روز) میل کنید و در هیچ وعده ای بیش از اندازه غذا نخورید. فزونی با عنوان این مطلب که مصرف نمک روزانه را کاهش دهید و حتما از نمک یددار تصفیه شده به مقدار کم استفاده کنید، اظهار داشت: پس از وعده های غذایی کمی پیاده روی کنید. وی افزود: به صورت مرتب قند خون را کنترل کنید و برای داشتن وزن مناسب و سالم بودن به اندازه غذا بخورید و فعالیت بدنی روزانه (۴۵-۳۰ دقیقه پیاده روی) طبق نظر پزشک معالج داشته باشید. فزونی اظهار داشت: تلاش کنید ساعات صرف غذا حتی المقدور منظم باشد تا از نوسان قند خون جلوگیری شود. همچنین، غذا را به آرامی و در محیطی با آرامش میل کنید. وی اضافه کرد: هر روز ۲ تا ۴ واحد میوه و ۳ تا ۵ واحد از گروه سبزی ها استفاده کنید. فزونی اظهار داشت: مصرف منابع غذایی حاوی روی، ویتامین C (مرکبات و سبزی های تازه) و ویتامین A (زردآلو، هلو، گوجه فرنگی، و هویج) در رژیم غذایی خود بگنجانید. به نشانگرهای رنگی تغذیه ای محصولات غذایی توجه کنید و محصولاتی که قند، نمک و روغن کمتری دارد انتخاب کنید. وی اضافه کرد: مصرف نان های سفید و برنج را کاهش داده و نان های سبوس دار، برنج قهوه ای، ماکارونی سبوس دار، جو و گندم کامل (پوست نگرفته) مصرف کنید. به قول فزونی، روزانه از انواع حبوبات در وعده های غذایی استفاده کنید و ۲ تا ۳ واحد لبنیات کم چرب خصوصاً از نوع پرو بیوتیک مصرف کنید. وی افزود: چای یا دمنوش خویش را با یک عدد توت یا کشمش یا یک عدد خرمای کوچک میل کنید و به اندازه کافی آب بنوشید. فزونی اظهار داشت: در صورتیکه گرفتار اضافه وزن یا چاقی هستید برای کاهش وزن تحت نظر کارشناس تغذیه اقدام کنید. او در آخر اضافه کرد: عرضه خدمات مشاوره تغذیه همچون تنظیم برنامه غذایی در مراکز خدمات جامع سلامت مجانی است و افراد می توانند برای انجام مراقبت های تغذیه ای به مراکز خدمات جامع سلامت رجوع کنند. خبرگزاری مهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید منبع: minfood.ir 1401/09/07 14:06:21 5.0 از 5 447 تگهای خبر: آب , اضافه وزن , برنامه , بهداشت این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط جایگزینی گوشت با پروتئین قارچ برای کاهش کلسترول بهتر است مراقب وزن خود باشید بهترین مایع آب بندی نانو چگونه از بوی بد دهان خلاص شویم نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۱ بعلاوه ۵ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس چگونه رمز دوربین مدار بسته را پیدا کنیم خرید و فروش خودرو دوره ICDL در تبریز طراحی سایت فیش حج فیش حج پربیننده ترین ها ویژگی هایی که هنگام خرید لوازم آشپزخانه باید به آنها توجه کنید مقایسه روش های جراحی بینی روش های باز و بسته دکتر بهمن شریفی کاندیدای مجلس شورای اسلامی دستگاه برش لیزری فلزات را از کجا بخریم؟ پربحث ترین ها بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز استفاده از جایگزین های نمک خطر مرگ های قلبی را کاهش می دهد جایگزینی گوشت با پروتئین قارچ برای کاهش کلسترول بهتر است خوردن ۱۲ تخم مرغ در هفته سطح کلسترول را افزایش نمی دهد جدیدترین ها بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز استفاده از جایگزین های نمک خطر مرگ های قلبی را کاهش می دهد جایگزینی گوشت با پروتئین قارچ برای کاهش کلسترول بهتر است خوردن ۱۲ تخم مرغ در هفته سطح کلسترول را افزایش نمی دهد مراقب وزن خود باشید کدام داروها برای درمان چاقی سفارش می شود نوشابه های رژیمی را جدی نگیرید بهترین مایع آب بندی نانو تغذیه پس از ماه رمضان چگونه باشد چگونه از بوی بد دهان خلاص شویم تگها بیمار بیماری بهداشت آب رپورتاژ پزشك برنامه ایمنی