چغندر بهترین محافظ بدن در مقابل بیماریهای قلبی و سکته مغزی

مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی؛

چغندر بهترین محافظ بدن در مقابل بیماریهای قلبی و سکته مغزی مین فود: چغندر از سبزی های ریشه ای مغذی و دوستدار قلب و عروق است و باتوجه به وجود آنتی اکسیدان های رنگی در ریشه و برگ آن موجب محافظت بدن در مقابل بیماریهای قلبی عروقی و سکته مغزی می شود.


به گزارش مین فود به نقل از مهر، مینا کاویانی مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور ضمن اشاره به لذت خوردن چغندر یا همان لبوی داغ در هوای سرد زمستانی اظهار داشت: چغندر یا Beta Vulgaris دارای پروتئین و چربی بسیار کمی است. خام یا پخته آن حدود ۸ تا ۱۰ درصد کربوهیدرات دارد که بیشتر شامل قندهای ساده مثل گلوکز (۷۰ درصد) و فروکتوز (۸۰ درصد) است. وی ادامه داد: این سبزی ریشه ای سرشار از ترکیب گیاهی قرمز رنگی است که گلیسین بتائین نام دارد و در کاهش هموسیستئین خون مؤثر است. هموسیستئین ترکیبی مضر است که سبب ایجاد لخته خون و تشکیل پلاک های سفت در دیواره رگ ها می شود. کاویانی ضمن اشاره به نتایج پژوهش های علمی در خصوص ارتباط هموسیستئین با بروز بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی، تصریح کرد: مصرف چغندر و آب آن در بهبود جریان خون، کاهش کلسترول و فشارخون مؤثر است. مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی، از دیگر مواد مغذی موجود در چغندر خام به اسید فولیک(از ویتامین های گروه B) اشاره نمود و اضافه کرد: این ویتامین برای رشد طبیعی بافت ها و عملکرد سلولی ضروریست و از مواد مغذی بسیار حیاتی در دوران حاملگی به حساب می آید. چونکه در تشکیل لوله عصبی جنین نقش به سزایی دارد و کمبود آن منجر به صدمات جبران ناپذیری می شود. وی، چغندر را منبعی غنی از اسیدفولیک برشمرد که در هر ۱۰۰ گرم دارای حدود ۱۰۹ میکروگرم اسید فولیک است و می تواند ۲۷ درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تأمین کند. کاویانی ضمن اشاره به این که اسید فولیک در مقابل حرارت حساس است، تصریح کرد: طولانی شدن زمان پخت، باعث اتلاف و کاهش قابل ملاحظه این ویتامین در ماده غذایی می شود. مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه اضافه کرد: ویتامین C ماده مغذی دیگری است که در چغندر بخصوص برگ های آن وجود دارد. هر ۱۰۰ گرم برگ چغندر دارای ۳۰ میلی گرم ویتامین C است که تقریبا یک سوم نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. همینطور برگ های چغندر منبع خوبی از کاروتنوئیدها (پیش ساز ویتامین A) هستند. به نقل از ایشان، چغندر دارای مواد معدنی مانند پتاسیم، آهن، منگنز، مس و منیزیوم هم است. کاویانی یکی از ترکیبات مهم در چغندر و آب آنرا نیترات عنوان نمود که از نوع نیترات معدنی و متفاوت از مواد افزودنی به فرآورده های گوشتی (مانند سوسیس و کالباس) است و اظهار داشت: این ماده در بدن به ماده ای به نام نیتریک اکسید تبدیل می شود و با انبساط رگ ها باعث کاهش فشارخون می شود. مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه سرخ ادراری یا بیتوریا عارضه بی خطری برشمرد و اظهار داشت: در ۱۰ تا ۱۵ درصد افراد جامعه که از نظر ژنتیکی قادر به تجزیه رنگدانه موجود در چغندر (بتاسیانین) نیستند این عارضه بروز می کند. در این افراد بعد از مصرف چغندر و برگ آن، ادرار به رنگ قرمز یا صورتی تغییر رنگ می دهد. وی ضمن اشاره به اینکه چغندر دارای مقداری اسید اگزالیک است اظهار داشت: این ماده می تواند خطر تشکیل سنگ های کلیوی را در افراد مستعد افزایش دهد. ازاین رو به این افراد سفارش می شود از خوردن بیش از اندازه چغندر اجتناب کنند. کاویانی ضمن اشاره به این که چغندر دارای موادی به نام فروکتان است، تصریح کرد: برخی افراد مانند مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر نمی توانند این ترکیبات را هضم کنند و عوارض گوارشی ناخوشایندی مثل نفخ، درد شکمی و اسهال را تجربه می کنند که این افراد باید مصرف چغندر را در برنامه غذایی خود محدود کنند. مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، مبتلایان به دیابت را گروه دیگری عنوان نمود که در مصرف چغندر باید احتیاط کنند و از مصرف بیش از اندازه چغندر در یک وعده غذایی پرهیز کنند چونکه شاخص قندی چغندر در حد متوسط و ۶۱ است.


منبع:

1401/12/11
14:49:08
5.0 از 5
350
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است