اختلال اوتیسم درسنین كمتر از 6 ماهگی قابل تشخیص می باشد

اختلال اوتیسم درسنین كمتر از 6 ماهگی قابل تشخیص می باشد مین فود: تهران- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران، تشخیص بیماری اوتیسم در سنین پایین را كلید درمان این اختلال عصبی دانست و اظهار داشت: علایم اوتیسم در سنین كمتر از 6 ماهگی هم قابل شناسایی است.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر مسعود احمدزاده اصل روز دوشنبه در همایش روز جهانی آگاهی از اوتیسم در سالن همایش دانشكده علوم رفتاری و سلامت روان دانشگاه علوم پزشكی ایران اظهار نمود: این اختلال بیشتر در سنین بالای 2 سالگی تشخیص داده می گردد و این بزرگترین مشكلی است كه پزشكان و متخصصان این حوزه با آن مواجهند.
وی با اشاره به اینكه پنج سال اول زندگی، سال های طلایی برای شناسایی این اختلال است، اظهار داشت: هرچه زودتر این اختلال شناسایی شود، درمان ها موثرتر است و مبتلایان می توانند زندگی بهتری داشته باشند.
احمدزاده اصل ادامه داد: خانواده ها نسبت به علایم اختلال اوتیسم باید حساس باشند و در صورت رجوع به موقع به روان شناسان، روان پزشكان، پزشكان عمومی و بهورزان، می توانند علایم اولیه را شناسایی كنند و در صورت احتمال ابتلا، كودكان را به مراكز تخصصی ارجاع دهند تا مراحل درمان آنان صورت گیرد.
دكتر متیرا حكیم شوشتری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران هم درمورد علائم این بیماری توضیح داد: شایعترین علایمی كه كودكان مبتلا به این بیماری دارند، این است كه نسبت به محیط واكنش مناسب نشان نمی دهند و روابط اجتماعی آنان كمتر از سایر كودكان است.
وی ادامه داد: این افراد برخی اوقات به صداكردن واكنش نشان نمی دهند و تصور می گردد كه ناشنوا هستند اما در مواقع دیگر به صداهای كوچك حساسیت زیادی نشان می دهند و معمولا این صداها آنان را آزار می دهد.
وی درمورد نامگذاری روز 13 فروردین ماه مصادف با دوم آوریل بعنوان روز اوتیسم اظهار داشت: یازده سال از زمان نامگذاری این روز از جانب سازمان جهانی بهداشت می گذرد و در خیلی از كشورها ازجمله ایران این اختلال مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.
فوق تخصص روانپزشكی كودك و نوجوان ادامه داد: شاهد می باشیم این مورد مورد توجه خیلی از خانواده ها قرار گرفته است و آنان برای غربالگری كودكان كمتر از 2 سال خود به پزشكان رجوع می كنند.
وی اظهار نمود: امسال این روز بعنوان توانمندسازی دختران و زنان مبتلا به اوتیسم نامگذاری شده است كه امیدوارم ما هم به این سمت برویم تا بتوانیم موانع و مشكلات این قشر را كاهش دهیم.

** اوتیسم
بیماری اوتیسم (درخودماندگی) یكی از بیماری های جدی گروه بیماری های رشدی اختلالات طیف اوتیسم است كه در اوایل دوره كودكی معمولا پیش از سه سالگی بروز می كند. هرچند علایم و شدت آن در افراد مختلف، متفاوت می باشد اما همه انواع اوتیسم بر توانایی برقراری ارتباط با دیگران توسط كودك، تاثیر می گذارد.
به نظر می رسد كه تعداد كودكان مبتلا به اوتیسم درحال رشد است. هرچند درمان و شفای كاملی برای درمان اوتیسم وجود ندارد اما درمان جدی و به موقع اوتیسم تغییرات بزرگی در زندگی كودكان مبتلا به بیماری بوجود می آورد.

** علایم اوتیسم
تاخیر در یادگیری صحبت كردن یا صحبت نكردن.
كودك ممكن است ناشنوا به نظر برسد حتی اگر آزمایش شنوایی سنجی را طی كرده و نتایج آزمایش طبیعی باشد
انجام رفتارها، علایق و بازی های تكراری
ناتوانی در گفتن اسم، برقراری ارتباط چشمی، اجتناب از نوازش شدن و بغل شدن و یا كمك نخواستن
ناتوانی از شروع مكالمه و صحبت با دیگران یا عدم توانایی در حفظ مكالمات
حساس بودن به نور، صدا یا لمس شدن و در عین حال بی توجه به درد
عادات غذایی عجیب، همچون خوردن تعداد كمی از انواع غذا یا خوردن مواد غیرخوراكی همچون گچ یا خاك
رفتار خودزنی مانند كوبیدن سر به زمین یا دیوار یا با دست ها
در روز جهانی آگاهی از اوتیسم، به منظور جلب توجه افكار عمومی به این اختلال، بناهای مهم شهرهای معروف دنیا، با نور آبی مزین می گردد. رنگ آبی نمایانگر پشتیبانی از مبتلایان به این اختلال و توجه ویژه به نیازهای آنان است.
این روز فرصتی مناسب می باشد تا به این اختلال از ابعاد مختلف آماری، پزشكی، ژنتیكی، علوم شناختی، جامعه شناسی، اپیدمیولوژی، فرهنگی و حقوقی به صورت دقیق پرداخته شود.
علمی ** 1201 **1834


1397/01/21
14:48:22
5.0 از 5
4725
تگهای خبر: آب , بیماری , پزشك , درمان
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است