پرده برداری از چگونگی مرگ انسان توسط مالاریا

پرده برداری از چگونگی مرگ انسان توسط مالاریا مین فود: تهران- یك مطالعه ژنیتكی از اسرار چگونگی مرگ انسان توسط انگل مالاریا پرده برداشته است. این بیماری در سال 2016 باعث مرگ حدود نیم میلیون نفر در سراسر جهان شد و اغلب قربانیان كودكان زیر پنج سال بودند.


به گزارش روز جمعه ایرنا از سایت بی بی سی، محققان در یك موسسه پژوهشی در كامبریج بریتانیا برای ردیابی شجره خانوادگی مالاریا، هفت نوع این انگل ها را با هم مقایسه كردند.
یافته های این تحقیق كه در مجله علمی نیچر مایكروبایولوژی Nature Microbiology انتشار یافته است نشان داد كه حدود 50 هزار سال پیش، این انگل ها منشعب شدند و یك «شاخه» آن به كشنده ترین نوع مالاریا تكامل یافت.
در نتیجه این تغییرات ژنیتكی، این نوع مالاریا قادر شد تا گلبول های قرمز انسان را آلوده كند - مطالعات قبلی نشان می داد كه واكسن ضدمالاریا می تواند «قطعه كشنده دی ان ای» را هدف قرار دهد.

**قاتل جهانی
به گفته سازمان بهداشت جهانی، هر سال بیش از 200 میلیون نفر دچار بیماری مالاریا می شوند. این بیماری در سال 2016 باعث مرگ حدود نیم میلیون نفر در سراسر جهان شد و اغلب قربانیان كودكان زیر 5 سال بودند.
مالاریای «پلاسمودیوم فالسیپاروم» از علل عمده مرگ ومیر در سراسر جهان است.
هرچند اغلب مردم با استفاده از گزیده شدن توسط پشه آنوفل مونث به این نوع انگل كشنده دچار می شوند، اما خیلی از گونه های مرتبط دیگر هم وجود دارند كه شامپانزه ها و گوریل ها را هدف قرار می دهند.
برای مطالعه آنها، محققان با تیمی همكاری كردند كه از میمون های مجروح و یتیم در یك پناهگاه در گابن مراقبت می كردند. كاركنان دامپزشكی بعنوان بخشی از بررسی سلامت حیوانات، نمونه های خون را از آنها دریافت نمودند.
دكتر بریمان به بی بی سی اظهار داشت: « به نظر می رسد كه حیوانات سالم در خون خود سطح بالایی از انگل ها را دارند. [این حیوانات] از ارزش علمی كه در خون آنها نهفته است، آگاهی ندارند.»
نمونه های خون، مجموعه ای از كدهای ژنتیكی مالاریایی را عرضه می كنند كه دانشمندان با استفاده از آنها می توانند تاریخ تكاملی این انگل ها را ردیابی كنند.
دكتر بریمان اظهار داشت: «ما فسیل هایی برای ردیابی گذشته انگل را نداریم.»
اما مقایسه ژنوم این گونه مالاریا به او و تیمش اجازه داد تا ببیند كه كد ژنتیك چگونه تغییر شكل داده شده است - و چگونه و چه موقع این تغییر به نسخه ژنتیك مرگبار پلاسمودیوم فالسیپاروم منجر گردید.

**بستگان نزدیك
محققان هفت نوع مختلف مالاریا را مورد بررسی قرار دادند كه شش مورد آن مربوط به شامپانزه ها و گوریل ها می شود؛ مورد هفتمی، انسان ها را به بیماری خطرناك مالاریا مبتلا می كند.
دانشمندان كشف كردند كه نسل تكاملی كه منجر به پلاسمودیوم فالسیپاروم شد، 50 هزار سال پیش ظهور كرده بود، اما تا حدود چهارهزار سال پیش بعنوان نوع انگل مختص انسان شناخته نشده بود.
دكتر بریمان توضیح داد: « افزایش اخیر جمعیت انسان های مدرن برای انگل ها زمینه ای را مساعد كرد تا آنها بتوانند به صورت غیرقابل برگشت، به یك فرم مخصوص انسان تبدیل شوند.»
پروفسور جانت همینگوی، مدیر دانشكده گرمسیری لیورپول، اظهار داشت كه این كشف 'بسیار مهم' بود؛ زیرا كمك كرد تا بدانیم چگونه و چه موقع یك مرض با عبور از تمام موانع، به بیماری انسانی مرگبار تبدیل می گردد.
درك این كه چگونه چنین اتفاقی می افتد، دانشمندان را قادر می سازد تا الگوهایی را شناسایی و حتی از آنها اجتناب كنند كه ممكن است در آینده به یك سناریوی مشابه منجر شود.
پروفسور همینگوی اظهار داشت: 'این روزها اغلب مردم، مالاریا را بعنوان یك بیماری انسانی می شناسند و فراموش می كنند كه این یك بیماری زئونستی است كه 50 هزار سال پیش از موانع عبور كرده و سپس با میزبان جدید خود یعنی انسان تكامل پیدا كرده و به یكی از كشنده ترین بیماری های شناخته شده انسان تبدیل گشته است'.
او اظهار داشت: « شاید این مورد اهمیت انجام تحقیقات در این باره را نشان دهد تا به حركت فعلی انگل های حیوانی و ویروس ها در انسان ها واكنش نشان دهیم، تا فرصتی به آنها ندهیم كه به صورت دائم از انسان به انسان منتقل شوند.»
علمی ** 1836 *1724*


1397/03/06
13:55:09
5.0 از 5
4697
تگهای خبر: بیماری , علم
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است