هپاتیت آتشفشانی رو به خاموشی

هپاتیت آتشفشانی رو به خاموشی مین فود: همدان- مصرف افراطی الكل، رفتار جنسی محافظت نشده، رعایت نكردن اصول بهداشتی و تزریق با سرنگ آلوده، آتشفشان هپاتیت را فعال كرده است و امید می رود با در پیش گرفتن اصول پیش بینی شده، این بیماری رو به خاموشی برود.


به گزارش مین فود به نقل از ایرنا، اغلب مردم هپاتیت را تحت عنوان یرقان و زردی می شناسند ویروسی كه باعث ورم و ملتهب شدن كبد می گردد.
هپاتیت دارای دو گروه است كه هپاتیت های نوع A و E با استفاده از آب و موادغذایی آلوده و گروه B و C و D با استفاده از تزریقات با سرنگ آلوده و تماس جنسی منتقل می شوند.
در چند دهه اخیر شیوع این بیماری روند نزولی را داشته است اما با این وجود بیماری هپاتیت در بیشتر كشورها بعنوان یك معضل بهداشتی ـ درمانی به حساب می آید.
با توجه به نامگذاری یكم آبان به روز ملی «اطلاع رسانی هپاتیت» با كارشناسان هپاتیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان به گفت و گو نشستیم.
آرش مفرح ذات با اشاره به اینكه هپاتیت در لغت به مفهوم التهاب كبد است، اظهار داشت: هپاتیتی كه التهاب آن با استفاده از ویروس تولید می گردد بیشتر مورد توجه پزشكان است.
وی اضافه كرد: هپاتیت های منتقله از طریق خون شامل گروه B و C تحت نظر نظام مراقبت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی قرار دارند ازاین رو مستمر و مرتب وضعیت آنها پایش، مطالعه و آماربرداری می گردد.
كارشناسان هپاتیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان تصریح كرد: هپاتیت B توسط واكسیناسیون و هپاتیت C با استفاده از داروهای جدید قابل ریشه كنی هستند و افق 1410 برای حذف و ریشه كنی هپاتیت C پیش بینی شده است.
مفرح ذات با اشاره به اینكه هپاتیت C با استفاده از خون و تزریق غیر ایمن منتقل می شود، اظهار داشت: معتادان تزریقی بیشترین گروه درگیر به این نوع هپاتیت هستند.
وی افزود: تزریق مشترك با استفاده از یك سرنگ آلوده باعث انتقال 100 درصدی هپاتیت C از معتاد بیمار به فرد سالم می گردد.
كارشناسان هپاتیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان اظهار داشت: روش های دیگری در بروز هپاتیت C نظیر انتقال از مادر آلوده به این ویروس به جنین تماس جنسی غیرمطمئن مطرح است.
مفرح ذات بیان كرد: البته هپاتیت نوع B بیشتر از دو طریق از مادر آلوده به جنین و ارتباط جنسی نامطمئن منتقل می گردد.
وی برخورد یا تماس شغلی را شیوه دیگر انتقال ویروس هپاتیت دانست و توضیح داد: برخی مشاغل نظیر فعالان در حوزه پزشكی، پرستاران و كادر بهداشتی و درمانی با خون سرو كار دارند ازاین رو احتمال دارد خون آلوده و ترشحات فرد بیمار وارد بدن آنها شود.
كارشناسان هپاتیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان اضافه كرد: هپاتیت با استفاده از سرسوزن آلوده به این ویرس به پزشك یا پرستار منتقل می گردد.
مفرح ذات، درباره شیوه های پیشگیری از این بیماری اظهار داشت: در هپاتیت A و E كه از چرخه دهان و با استفاده از طریق دست، آب و موادغذایی آلوده منتقل می شوند می توان با حذف خوردن غذاهای فاسد و مانده و رعایت موارد بهداشتی از مبتلا شدن به این بیماری جلوگیری كرد.
وی اظهار داشت: وضعیت همدان در زمینه شیوع هپاتیت منتقله از طریق خون نظیر گروه B و C نسبت به میانگین كشوری كمتر است اما در زمینه وضعیت هپاتیت A و E تابحال بررسی آماری در كشور صورت نگرفته است.
كارشناسان هپاتیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان افزود: طبق چشم انداز ترسیم شده برای حوزه بهداشت و درمان باید تا سال 1410 هپاتیت B را حذف و به صورت كامل ریشه كن كرد.
مفرح ذات اضافه كرد: هر چند برای درمان هپاتیت C واكسن وجود ندارد اما داروهای جدید بومی تولید شده كه با استفاده از آنها می توان این نوع هپاتیت را هم ریشه كن كرد.

** ایمن سازی جوانان همدانی در برابر هپاتیت
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشكی همدان اظهار داشت: تمامی افراد زیر 30 سال این استان در برابر بیماری هپاتیت ایمن شدند.
سید جلال بطحایی با اشاره به اینكه تزریق واكسن هپاتیت B ابتدا تا متولدان سال 1372 انجام شد، افزود: طق سیاست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، چهار سال به این زمان اضافه گردید و تا متولیدن 1368 هم در این طرح واكسینه شدند.
وی افزود: هم اینك تمامی متولدان سال 68 به بالا واكسن هپاتیت B را تزریق كرده و در برابر این ویروس ایمن هستند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیردار همدان اظهار داشت: علاوه بر این افراد پزشكان، پیراپزشكان، پرستاران و دانشجویان پزشكی هم از واكسن هپاتیت B بهره برده و در برابر این بیماری ایمن شدند.
بطحائی بیان كرد: متولدین بالای 30 سال در صورت نیاز به تزریق واكسن هپاتیت B باید به بخش خصوصی رجوع كنند.
وی اضافه كرد: تابحال چهار نوع ویروس هپاتیت شناسایی شده كه شایع ترین آنها ویروس هپاتیت نوع B است.

** تزریق مجانی واكسن هپاتیت
مدیركل انتقال خون همدان از تزریق واكسن هپاتیت B به 6 هزار تن از اهدا كنندگان مستمر خون در این استان به صورت مجانی اطلاع داد.
افشین محمدی بیان كرد: این طرح در چارچوب اجرای راهبرد ملی پیشگیری و واكسیناسیون اهداكنندگان مستمر خون در مقابل هپاتیت B اجرا می گردد.
وی افزود: طبق رایزنی های صورت گرفته بین معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی و سازمان انتقال خون، اهدا كنندگان مستمر خون از ابتدای مهر امسال واكسن هپاتیت B را به صورت مجانی دریافت نمودند.
محمدی افزود: این واكسن در سه مرحله با فاصله زمانی در مهر، آبان و اسفند به اهدا كنندگان مستمر خون تزریق می گردد.
مدیركل انتقال خون همدان با اشاره به اینكه یكهزار تن از دریافت كنندگان این واكسن در ملایر ساكن هستند، اضافه كرد: افرادی كه مشمول این طرح شوند توسط سازمان انتقال خون فراخوان شده سپس به نزدیكترین مركز خدمات جامع سلامت به محل زندگی اشان برای تزریق واكسن معرفی می گردند.
وی اظهار داشت: پنج مركز بهداشت واقع در شهرك مدنی، كمال آباد، ششصد دستگاه، شهدا و بانو نظری كار تزریق واكسن هپاتیت «بی» را عهده دار هستند.
7526/2090


1397/08/01
22:48:30
5.0 از 5
4366
تگهای خبر: آب , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است