میانگین نمك دریافتی ایرانیان بالاتر از مقدار سفارش شده است

میانگین نمك دریافتی ایرانیان بالاتر از مقدار سفارش شده است مین فود: رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور اظهار داشت: متوسط نمك دریافتی روزانه در ایران بالاتر از مقدار سفارش شده یعنی 5 گرم در روز است.


به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور، دكتر هدایت حسینی اضافه كرد: در عصر حاضر با پیشرفت بهداشت، الگوی بیماری ها از بیماری های عفونی و واگیردار به بیماری های غیرواگیر تغییر پیدا كرده است. این تغییر علاوه بر ارتقاء سیستم مراقبت های بهداشتی، متأثر از تغییر شیوه زندگی یعنی تمایل انسان ها به زندگی در شهرها و صنعتی شدن جوامع باز بوده است.
وی گفت: هم اكنون حدود 53 درصد از بار بیماری ها در سراسر جهان ناشی از بیماریهای غیرواگیر است كه این میزان و مرگ و میر ناشی از آن در كشورهای كم درآمد و درحال توسعه بیشتر است.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور اضافه كرد: در ایران 82 درصد بار بیماری ها به بیماری های غیرواگیر اختصاص دارد. سازمان جهانی بهداشت از میان بیماری های غیرواگیر 4 بیماری دیابت، قلبی - عروقی، سرطان و بیماری های تنفسی را به همراه 4 عامل خطر رفتاری شامل تغذیه ناسالم، كم تحركی، مصرف الكل و دخانیات همچون مهمترین علل مرگ و میر ناشی از این بیماری ها می داند.
حسینی اضافه كرد: یكی از مهمترین علل زمینه ساز بروز بیماریهای غیرواگیر تغذیه ناسالم و مصرف زیاد قند، نمك و چربی است كه برمبنای شواهد علمی با بروز بیماری های قلبی عروقی، پُرفشاری خون، دیابت، چاقی و سرطان مرتبط می باشد.
تغذیه ناسالم حاصل گرایش بیشتر افراد خصوصاً ساكنان شهرها به سمت انواع غذای آماده، پرچرب و شیرین است. این امر همراه با كاهش مصرف انواع سبزی ها و میوه های تازه طبیعی منجر به افزایش ریسك بروز بیماری های مذكور میگردد. البته كم تحركی و وجود انواع استرس باز در پیدایش این امر دخیل هستند.
پویش ملی تغذیه سالم با شعار' از امروز با تغذیه سالم برای فردایی همراه با سلامتی برنامه ریزی كنیم' از تاریح 20 تا 30 دی ماه با رویكرد كاهش مصرف نمك، قند و چربی برگزار می گردد.

** متوسط نمك دریافتی روزانه ایرانیان بالاتر از مقدار سفارش شده است
وی در مورد میزان مصرف نمك در كشور اشاره نمود و اظهار داشت: متوسط نمك دریافتی روزانه در ایران بالاتر از مقدار سفارش شده ( 5 گرم در روز ) است. میانگین نمك دریافتی در مردان 9 گرم و در زنان 6.78 و میانگین كل مصرف نمك 7.61 گرم در روز است.
حسینی با اشاره به اینكه نمك افزوده شده در زمان پخت غذا یا نمكدان بیشتر از نیمی از كل دریافت سدیم را تشكیل می دهد، اضافه كرد: نان و پنیر دو ماده غذایی مهم در تامین سدیم دریافتی هستند.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور اصرار كرد كه به كارگیری برنامه های مدون و جامع به منظور كاهش مصرف نمك در سطح جامعه لازم است.
وی در مورد مصرف شكر اظهار داشت: سازمان بهداشت جهانی به استناد نتایج به دست آمده از چندین مطالعه و بررسی میدانی، حداكثر میزان شكر دریافتی روزانه برای یك فرد بزرگسال/ كودك را كمتر از 10 درصد از كل انرژی روزانه مورد نیاز بدن او (معادل 50 گرم در روز یا 12 قاشق سوپخوری در روز یا 18.5 كیلوگرم در سال) اعلام نموده است.
حسینی افزود: كاهش بیشتر از این مقدار به حدود كمتر از 5 درصد (مقدار ایده آل سفارش شده)، به صورت قطع با پیامدها و دستاوردهای مثبت بیشتری در وضعیت سلامت فرد همراه خواهد بود.
وی اضافه كرد: دركشور ما باز وضعیت شیوع بیماریهای غیرواگیر منتسب به عوامل خطر تغذیه ای همچون به سبب مصرف (مستقیم و غیرمستقیم) بالای قند و شكر (حدود 23 كیلوگرم در سال به ازای هر فرد ) رو به افزایش است.
حسنی گفت: در ایران حدود 44 درصد قند دریافتی به صورت قند افزوده ( شامل انواع نوشابه، كیك و شیرینی، نبات و آب نبات، پاستیل، عسل ومربا، شكلات و ژله ) تامین شده است كه با احتساب قند موجود در محصولات لبنی مقدار قند دریافتی بین 60 تا 65 گرم در روز تخمین زده شده بود.از اینرو اتخاذ تدابیری به منظور پیشگیری از ادامه روند موجود الزامی است.
علمی ** 1201 **1440


1397/10/20
13:28:00
5.0 / 5
52
تگهای خبر: آب , برنامه , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است