سهم ارز دولتی در قیمت تمام شده دارو چقدر است؟

سهم ارز دولتی در قیمت تمام شده دارو چقدر است؟ به گزارش مین فود نایب رییس سندیكای صاحبان صنایع داروهای انسانی با اشاره به اینكه سهم ارز 4200 تومانی در قیمت تمام شده دارو، كمتر از 40 درصد است، اظهار داشت: در سال 1397، حدود 600 میلیون دلار ارز به دارو اختصاص یافته است.



دكتر عباس كبریایی زاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت ذخایر دارویی در صنعت داروسازی كشور، اظهار داشت: خوشبختانه وضعیت موجودی صنعت دارویی بسیار عالی است و وزارت بهداشت بطور مرتب كار تخصیص ارز را برای صنعت داروسازی كشور انجام می دهد. بر همین مبنا موجودی داروهای صنایع، موجودی خوبی است.

وی با اشاره به اینكه از بابت كمبود در حوزه داروهای تولید داخلی نگرانی چندانی وجود ندارد، درباره تعیین ارز ۴۲۰۰ برای دارو در لایحه بودجه ۱۳۹۹، اضافه كرد: ما بعنوان صنعت داروسازی معتقدیم كه اصلا نباید ارز چند نرخی وجود داشته باشد، اما اگر بنا باشد كه دولت و وزارت بهداشت ارز ۴۲۰۰ تومانی را در حوزه داروسازی حذف نمایند كه نظر ما هم این است كه این ارز حذف شود، حتما باید تدابیری برای تامین ریال سازمان های بیمه گر جهت حفظ سهم پرداختی بیماران به شكلی كه این پرداختی افزایش نیابد و همین طور تامین نقدینگی مورد نیاز صنعت اندیشیده شود.



كبریایی زاده با اشاره به اینكه بدین سبب حتما باید این دو مولفه در حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در حوزه دارو مورد نظر قرار گیرد، اضافه كرد: در عین حال چنانچه دولت ارز دارو را نیمایی كند كه اقدام درستی است، اما این دو مولفه اتفاق نیفتند، صنعت وارد بحران خواهد شد.

وی با اشاره به تعیین ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دارو در بودجه سال ۱۳۹۹، اظهار نمود: بر این اساس احیانا دولت نمی تواند نقدینگی مورد نیاز برای نیمایی شدن ارز در حوزه دارو را تامین كند و بنا بر این ارز دولتی باقی ماند. بطور كلی ارز ارزان یا گران فسادآور است و این طبیعی است؛ چونكه انگیزه های ناسالم به آن ورود می كند. در عین حال باید توجه كرد كه بخش عمده ای از ارز دارو آزاد شده است. بعنوان مثال مواد جانبی، بسته بندی، ماشین آلات، قطعات و... با ارز آزاد می آید و سهم ارز ۴۲۰۰ تومانی در قیمت تمام شده دارو، هم اكنون كمتر از ۴۰ درصد است و فقط برای ماده موثره است. بنا بر این دولت هم از افزایش قیمت دارو پرهیز می كند. این منصفانه نیست كه ۵۰ تا ۶۰ درصد از ارز دارو، ارز آزاد باشد، ۴۰ درصد را هم با ارز ۴۲۰۰ تومانی نگه دارید و قیمت دارو را هم بازبینی نكنید. این منجر به لطمه به صنعت می شود.

كبریایی زاده با اشاره به اینكه در حوزه تخصیص و تامین ارز نیمایی مشكلی نداریم، اظهار داشت: از زمانیكه وزارت بهداشت ارز نیمایی را تخصیص می دهد، مشكلات مان رفع شده است. در گذشته وزارت بهداشت ارز نیمایی را تخصیص نمی داد و مشكلاتی به وجود آمده بود.

وی اشاره كرد: بطور كلی مجموع ارز بری دارو برای تامین ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز كشور، در سال ۱۳۹۷، حدود ۶۰۰ میلیون دلار است كه شامل ارز نیمایی و ارز دولتی است.





منبع:

1398/10/18
14:43:45
5.0 از 5
4772
تگهای خبر: بسته بندی , بیمار , دارو , صنعت
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است