نكاتی درباره مواد غذایی دوران كرونا

متخصص صنایع غذایی تشریح كرد؛

نكاتی درباره مواد غذایی دوران كرونا مین فود: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، سفارش كرد تا حد امكان از خرید مواد غذایی باز و سنتی در زمان شیوع بیماری كرونا خودداری شود.


به گزارش مین فود به نقل از مهر، سید امیر مرتضویان متخصص علوم و صنایع غذایی، درباب وجود ویروس كرونا در مواد غذایی، عنوان كرد: باتوجه به اطلاعات موجود، دمای سالم سازی مواد غذایی برای حذف ویروس كرونای احتمالی موجود در آنها، حداقل ۶۰ و ترجیحاً ۷۰ درجه سلسیوس در نظر گرفته می شود و ممكنست آلودگی احتمالی در این مواد در كمتر از این دما، از بین نرود. وی اشاره كرد: مردم بیشتر مواد غذایی صنعتی را با اطمینان خاطر می توانند مصرف كنند، برای اینكه با ضریب بهداشتی بالا تهیه می شوند و ماده اولیه آنها اغلب سالم سازی بهداشتی می شود، اما درباب محصولات غذایی غیر صنعتی، هم در ماده اولیه تولید و هم بعد از تولید، احتمال آلودگی به ویروس كرونا وجود دارد. وی درباب لبنیات پاستوریزه، افزود: شیر پاستوریزه در طول پروسه تولید برای ۱۵ ثانیه در معرض دمای حداقل ۷۵ درجه سلسیوس قرار می گیرد كه آلودگی احتمالی را از بین می برد. میزان دما برای شیر استریلیزه نیز بمراتب بیشتر است، بدین سبب در مجموع تمامی لبنیات بسته بندی و صنعتی كه از شیر پاستوریزه تهیه می شوند همچون ماست، پنیر، خامه و بستنی را با اطمینان كامل مصرف كنید. البته پس از خرید بسته بندی آنها نیاز به شست و شو با آب و مایع شوینده دارد. مرتضویان، فرآیندهای پخت و آماده سازی فرآورده های گوشتی همچون سوسیس را نیز قابل اطمینان خواند و اضافه كرد: دمای پخت این محصولات نیز بالای ۷۰ درجه سلسیوس است، اما نكته قابل توجه درباب كالباس، احتمال بروز آلودگی ثانویه هنگام باز كردن بسته بندی اولیه، برش زدن و گذاشتن آن در بسته در مغازه یا مركز خرید است. درباب سوسیس این نگرانی وجود ندارد چونكه هم به صورت بسته بندی اولیه از كارخانه به فروش می رسد (و در كارخانه شرایط پخت اولیه را گذرانده است) و هم مصرف كننده طی پخت و پز خانگی، مجدداً آنرا در معرض گرمای كافی قرار می دهد. بطور كلی باید توجه داشت كه متخصصان علوم تغذیه ای، مصرف مستمر سوسیس و كالباس را سفارش نمی كنند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، ویروس كرونا را قابل انتقال از حیوان به انسان اعلام نمود و اظهار داشت: به همین دلیل سفارش می شود برای مصرف محصولاتی همچون تخم مرغ نكات بهداشتی را رعایت كنید. به این صورت كه در صورت تمایل به آب پز كردن، حتما به مدت كافی در معرض گرما قرار دهید تا كاملاً پخته شود. تخم مرغ نیمرو جای نگرانی ندارد چون گرمای كافی می بیند. این متخصص علوم و صنایع غذایی احتمال آلودگی نان های كاملاً صنعتی را نیز نزدیك به صفر اعلام و اشاره كرد: نان های كاملاً صنعتی كه همگی بسته بندی شده هستند، آلوده نیستند. مرتضویان، استفاده از نان سنتی را در صورت گرما دادن كافی، قبل از استفاده، بدون مشكل خواند و اضافه كرد: در این قبیل نان ها پس از پروسه پخت، احتمال آلودگی بوسیله محیط پخت و عرضه وجود دارد. وی، انتقال آلودگی از فرآورده های غیرصنعتی را محتمل دانست و اظهار داشت: در این دوران مردم بر خرید و مصرف آبمیوه های باز، لبنیات غیر پاستوریزه سنتی همچون شیر، پنیر، خامه و بستنی اصرار نداشته باشند. همین طور اگر تصور می كنید با جوشاندن شیر سنتی (به عنوان روشی مرسوم در منزل) مشكل برطرف می شود، بهتر است بدانید جوشاندن شیر از نظر تغذیه ای و بهداشتی اصلاً كاری درست و اصولی نیست. وی درباب مصرف آجیل نیز بیان كرد: مغزها مانند پسته، بادام و تخمه، حتی در انواع از پیش بسته بندی شده، برای حصول اطمینان، پیش از مصرف با استفاده از مایكروویو یا تفت دادن، گرما داده شوند. بگفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، مصرف فرآورده های صنعتی پروبیوتیك (همچون ماست و پنیر) و مكمل های پروبیوتیك می تواند برای بدن و تقویت سیستم ایمنی مفید باشد. مرتضویان، در كنار محصولات پروبیوتیك یا فراسودمند، مصرف تركیبات بیواكتیو یا زیست فعال موجود در مواد غذایی طبیعی خصوصاً میوه ها و سبزی های تازه و همین طور ادویه هایی مانند زعفران، زنجبیل، دارچین و زردچوبه را نیز بمنظور تقویت سیستم ایمنی بدن سفارش كرد.

1399/01/18
23:27:38
5.0 / 5
1806
تگهای خبر: آب , ایمنی , بسته بندی , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است