كتاب راهنمای تغذیه بالینی در كووید-19 رونمایی گردید

كتاب راهنمای تغذیه بالینی در كووید-19 رونمایی گردید به گزارش مین فود کتاب ˮراهنمای تغذیه بالینی در کووید-19(پیشگیری، درمان، نقاهتگاه، خانه)ˮ با مشارکت مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و انجمن تغذیه ایران رونمایی گردید.


به گزارش مین فود به نقل از ایسنا، دکتر مهدی شادنوش رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم رونمایی از کتاب "راهنمای تغذیه بالینی در کووید-19(پیشگیری، درمان، نقاهتگاه، خانه)" که زیر نظر مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و انجمن تغذیه ایران تهیه شده، اظهار داشت: از آغاز شیوع پاندمی کرونا در داخل کشور، وزارت بهداشت نسبت به تدوین و ابلاغ پروتکل های درمان و همینطور پروتکل های تغذیه ای برای کارکنان بیمارستان ها و همینطور بیماران بستری اقدام نمود که انتشار کتاب راهنمای تغذیه بالینی در کووید یکی از همین خروجی هاست.
وی با تاکید بر لزوم افزایش آگاه سازی و به روزرسانی اطلاعات تغذیه ای به خصوص در حوزه کووید، اظهار داشت: برای تهیه این کتاب از بخش دولتی بعنوان حوزه حاکمیتی و فعالیتهای علمی دانشگاهی و NGOها برای هم افزایی اطلاعات در حوزه تغذیه بهره مند شدیم. همینطور کتاب مذکور بگونه ای تنظیم شده که برای عموم مردم و کارشناسان و بیمارستان ها قابل استفاده باشد.
همچنین دکتر جلال الدین میرزای رزاز - رئیس انجمن تغذیه ایران در این مراسم ضمن یادآوری شرایط سخت ابتدایی انتشار کرونا در کشور بعنوان یک پدیده نوظهور، اظهار داشت: از همان ابتدا در مورد حمایت های تغذیه ای برای جلوگیری از ابتلا، تقویت سیستم ایمنی و کاهش عوارض مبتلایان اعلام نیاز و به دنبال آن فراخوانی از جانب ستاد ملی کرونا در جهت نگارش دستورالعمل و حمایت های تغذیه ای منتشر گردید.
وی ضمن اشاره به همدلی و مشارکت جامعه تغذیه ای سراسر کشور در اجرای این طرح، اظهار داشت: در تدوین کتاب حاضر بیشتر از ۱۵۰ عضو هیئت علمی از سراسر کشور مشارکت داشته اند.
رزاز ضمن اشاره به سرفصل های این کتاب، اظهار داشت: 3 سرفصل کلی این کتاب در ارتباط با جلوگیری از مبتلا شدن و تقویت سیستم ایمنی بدن، حمایت های تغذیه بیماران بستری با تکیه بر تخت های ویژه و دوران نقاهت طراحی شده است.
وی با انتقاد از انتشار اطلاعات غیرعلمی و غیر موثق در حوزه تغذیه در فضای مجازی و حتی برخی رسانه ها، اظهار داشت: با عنایت به خلأ موجود در جامعه و انتشار مطالب مختلف غیرعلمی تحت عناوین طب ایرانی، طب اسلامی، طب سنتی و یا طب عطاری ها، در واقع این کتاب بعنوان یک مرجع علمی موثق تکلیف تمام این مسائل را روشن کرده است.
دکتر رزاز ضمن اخطار نسبت به مصرف بی رویه مکمل ها در سطح جامعه به خصوص در دوران کرونا، اظهار داشت: در این کتاب به تفصیل به مبحث مکمل ها و اثرگذاری آنها در جهت تقویت سیستم ایمنی و یا جلوگیری از کرونا به صورت علمی و مستند پرداخته شده است.
وی افزود: همینطور این کتاب با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه ای و دانشجویان فارغ التحصیلان علوم تغذیه ترجمه و به WHO ارسال و حتی بر روی سایت این ارگان بین المللی قرار گرفت. بگونه ای که یکی از عوامل اثرگذار در تثبیت جایگاه ایران برای ۴ سال دیگر در استقرار پایگاه غذا و تغذیهWHO، مشابه همین فعالیت ها در زمینه کرونا بوده است.
رئیس انجمن تغذیه همینطور به طراحی اپلیکیشن "تغذیه، ایمنی و کرونا"(تاک) در دوران انتشار کرونا اشاره نمود و اظهار داشت: این اپلیکیشن برای پاسخ به نیاز روز جامعه جهت دستیابی به اطلاعات موثق، مبتنی بر شواهد و کاربردی در حوزه تغذیه طراحی شده و بیشتر از هزار فارغ التحصیل و کارشناس علوم تغذیه به صورت مجانی در عرضه خدمات این اپلیکیشن مشارکت داشته و پاسخگوی سوالات مردم در حوزه تغذیه هستند.
دکتر غلامرضا محمدی فارسانی مسئول اداره تغذیه بالینی مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت ضمن تشکر از مشارکت کنندگان در تدوین و انتشار این کتاب مرجع در زمینه تغذیه کرونا، اظهار داشت: با بروز اپیدمی و شیوع آن در کشور، کلیه اعضای تیم سلامت و درمان کشور به دنبال بکارگیری روش ها و راهکارهایی جهت جلوگیری از ابتلای شهروندان و کاهش عوارض آن در صورت مبتلا شدن بودند که تهیه و انتشار کتاب "راهنمای تغذیه بالینی در کووید-19" در همین راستا صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه کتاب حاضر دستورالعمل تغذیه ای برای تمام گروه های مبتلایان در بیمارستان و یا مبتلایان در منزل و همینطور جلوگیری از مبتلا شدن و دوران بعد از نقاهت به حساب می آید، اظهار داشت: این کتاب با همکاری و هماهنگی دفتر مدیریت پیوند و بیماری های معاونت درمان وزارت بهداشت، انستیتو تغذیه، انجمن تغذیه ایران و مشارکت اساتید کل کشور تدوین و تهیه شد.
در ادامه دکتر مجید حسن قمی نایب رئیس انجمن تغذیه ایران و متخصص تغذیه و رژیم درمانی ضمن اشاره به چالش های پیش روی فارغ التحصیلان علوم تغذیه و جامعه تغذیه کشور، بر لزوم تقویت جایگاه این قشر در نظام درمان، پیشگیری و بازتوانی تصریح کرد.
وی با تکیه بر نقش تغذیه در پیشگیری، درمان و کاهش عوارض بیماری ها، اظهار داشت: با وجود اثبات نقش تغذیه در کاهش بار مراجعات به بیمارستان ها ولی متاسفانه هنوز مشاوره های تغذیه ای تحت پوشش سازمان های بیمه گر قرار نگرفته اند.
دکتر قمی در این رابطه به بازبینی آئین نامه دفاتر کار مشاور تغذیه اشاره نمود و اظهار داشت: متاسفانه در این عرصه و به خاطر مسائل مبتلابه جامعه تغذیه، به جای همفکری و هم افزایی گرفتار همزیستی شده ایم.
در آخر دکتر وحید ملکی کارشناس اداره تغذیه بالینی مرکز مدیریت پیوند و بیماری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عنوان کرد: کتاب مذکور حاصل سرچ سیستماتیک در پایگاه های مرتبط و متناسب با آخرین شواهد و رفرنس های علمی است و تمام سفارش های ارائه شده در آن علمی و مستند است. به عبارت دیگر در مورد هر کدام از سفارش های این کتاب اجماع وجود داشته و از موارد ضد و نقیض در آن پرهیز شده است.
به قول وی، این کتاب کلیه صحبت های غیرعلمی و غیرمستند مطرح شده در سطح جامعه را خنثی کرده و زمینه ای را فراهم نموده که همگی به مطالب این کتاب استناد کنند و از این پس هر گفتمانی در حوزه تغذیه در جامعه و رسانه ها با استناد به این کتاب بعنوان یک رفرنس مشخص خواهد بود.
دکتر ملکی در انتها ضمن اشاره به ارسال 5 هزار جلد از این کتاب به معاونت های درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور، اظهار داشت: سفارش شده که بیمارستان ها برای تدوین پروتکل های درمانی و تغذیه ای از این کتاب استفاده کنند.



1399/11/01
19:10:12
0.0 / 5
167
تگهای خبر: اساتید , ایمنی , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است