محصولات پروبیوتیك، ایمنی زنان آبستن و جنین را بالا می برد

محصولات پروبیوتیك، ایمنی زنان آبستن و جنین را بالا می برد مین فود: تهران-معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی ایران، اظهار داشت: تحقیقات نشان داده است مصرف محصولات پروبیوتیك برای مادر و جنین مفید می باشد و سطح ایمنی آنها را بالا می برد.


دكتر مهران ولایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تصریح كرد: محصولات پروبیوتیك دارای باكتری های مفیدی برای سلامت بدن هستند و توازن باكتری های بدن ازجمله بیش از 500 نوع باكتری مفید دستگاه گوارش را حفظ می نماید.
وی اضافه كرد: همینطور برخی تحقیقات انجام شده روی نوزادان نشان داده است نوزادانی كه مادران آنها درحین حاملگی از مواد غذایی پروبیوتیك بهره برده اند، هنگام تولد میزان آسم، آلرژی و اگزماهای پوستی آنها كمتر بوده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی تهران در مورد نحوه مصرف مواد پروبیوتیك هم توضیح داد: از آنجایی كه باكتری های این مواد بین هفت تا 10 روز زنده می مانند، باید طی این مدت این مواد مصرف شوند. همینطور به علت اینكه باكتری های موجود در آنها با حرارت از بین می روند، باید در یخچال نگهداری شوند.
ولایی خاطرنشان كرد: سفارش نمی نماییم كه مادران آبستن حتما از این مواد مصرف كنند، اما مصرف آن برای زنان آبستن و سایر افراد ضرری ندارد و جایی برای نگرانی نیست؛ چراكه تابحال گزارش منفی در این مورد نداشته ایم.

** افزایش وزن مادران آبستن تا 15 كیلو طبیعی است
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی ایران اظهار داشت: گاهی مادران آبستن به علت نگرانی از تغییر شكل ظاهری خود، به رعایت رژیم های غذایی حین حاملگی روی می آورند كه این مساله می تواند به جنین صدمه جدی برساند.
ولایی اضافه كرد: مادری كه آبستن است فقط سلامتی او حائز اهمیت نیست، بلكه جنینی دارد كه سلامت و میزان رشد او بسیار مهم است، همانطور كه مادر نیاز به غذا دارد جنین هم نیاز دارد، ازاین رو به منابع غذایی بیشتری نیاز است؛ اگر به صورت متوسط مصرف غذایی یك مادر آبستن روزانه حدود 300 كالری بیشتر شود و بین هفت تا 15 كیلو وزن مادر تا زمان زایمان افزایش یابد، طبیعی است و اگر كمتر یا بیشتر از این باشد، غیرطبیعی است.
وی با اشاره به اینكه در ماه های اول حاملگی وزن گیری مادر كمتر و در سه ماهه آخر حاملگی وزن مادران بیشتر می گردد و این افزایش وزن باید تدریجی باشد، تصریح كرد: اگر مادری كمتر از این میزان وزن گیری كند و یا اصلا تغییر وزن نداشته باشد، نیازهای جنین برآورده نمی گردد و برای سلامت جنین خطرناك است.
ولایی تصریح كرد: همواره به مادران آبستن سفارش می گردد كه وزنشان زیاد بالا نرود و این مساله بسیار مهمی است كه باید رعایت شود؛ چراكه افزایش بیش از اندازه وزن و در واقع چاقی سبب بروز مشكلات دیگری مانند دیابت حاملگی می گردد كه می تواند به سلامت مادر و جنین صدمه وارد كند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی ایران اظهار داشت: امروزه در جامعه ما مساله جدیدی مشاهده می گردد در خصوص اینكه بعضی از زنانی كه ازدواج می كنند، تمایلی به فرزندآوری ندارند یا اینكه در سنین بالا اقدام به فرزندآوری می كنند و این مساله در حال تبدیل شدن به یك رویه در كشور ما شده است؛ این در شرایطی است كه هرچه حاملگی در سنین پائین تر صورت گیرد، سلامت مادر و جنین بهتر حفظ می گردد.

** مواد غذایی مورد نیاز مادر و جنین
ولایی درمورد ضرورت مصرف موادغذایی پروتئینی و نقش آنها سلامت مادر و جنین تصریح كرد: نیاز مادران آبستن به پروتئین زیاد است؛ از این رو مصرف گوشت، ماهی و لبنیات را سفارش می نماییم اما مادران آبستن باید توجه داشته باشند كه غذاها و گوشت های نیم پخت مصرف كنند، یا غذاهایی كه احتمال آلودگی میكروبی دارند مانند برخی ماهی ها كه حاوی جیوه هستند و پنیرهای نرم را نباید مصرف كنند و از آلوده نبودن غذاهای مصرفی خود باید مطمئن باشند.
وی ادامه داد: تمام مواد اهرم غذایی ازجمله قندها، چربی ها، غلات، میوه و سبزی های برای حفظ سلامت مادر و جنین سفارش می شود؛ همینطور در مورد مصرف مواد معدنی و ویتامین ها سفارش های زیادی می گردد زیرا به خصوص كلسیم، آهن و فسفر و بعضی از ویتامین های گروه بی و سی برای رشد جنین بسیار حائز اهمیت هستند.
ولایی با تاكید بر اینكه بهتر است مصرف این مواد بخصوص آب میوه ها به صورت طبیعی باشد، اضافه كرد: با این حال در پروتكل های كشوری آمده است كه متخصصان زنان، در صورت مشاهده كمبود آهن در زنان آبستن پیش از سه ماهگی، برای آنها مولتی ویتامین تجویز كنند و پس از 14 هفتگی حاملگی برای تمام زنان آبستن مولتی ویتامین و آهن تجویز شود.
وی در مورد مصرف قندها هم سفارش كرد: مصرف زیاد قندها سبب دیابت حاملگی می گردد و بعضی از خوراكی ها مانند بیسكویت، شكلات، شیرینی ها و سیب زمینی از آنجائیكه سریع تبدیل به قند می شوند، می توانند دیابت حاملگی تولید كنند؛ ازاین رو مصرف این مواد سفارش نمی گردد، البته اگر مادر به این مواد ویار داشته باشد، مصرف كم آن اشكال ندارد.
ولایی اظهار داشت: همینطور مادران آبستن باید از مصرف زیاد برخی مواد غذایی مانند چای و نوشابه ها پرهیز كنند و به هیچ وجه الكل و مواد الكلی مصرف نكنند، زیرا سبب بروز مشكلاتی برای جنین می گردد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی ایران در مورد میزان مناسب مصرف هر یك از مواد هرم غذایی در زنان آبستن و مولتی ویتامین ها هم تصریح كرد: میزان مصرف نسبت به سن و وزن هر فرد متفاوت می باشد و نمی توان دستور كلی تجویز كرد؛ ازاین رو مادران آبستن باید تحت نظر پزشكان معالج خود و با تجویز آنها اقدام به مصرف مكمل های غذایی كنند.
علمی ** 1834**1440


1397/02/25
15:36:51
5.0 / 5
15
تگهای خبر: آب , پزشك , دارو , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
مین فود - رژیم غذایی minfood
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است

مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی