عامل مسمومیت های قارچی شناخته شد، سفارش به هموطنان ستاد اطلاع رسانی داروها و سموم اعلام كرد؛ مین فود: ستاد مركزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو طی اطلاعیه ای با عنوان پیشگیری از مسمومیت با قارچ های سمی، گونه قارچی Amanita virosa را عامل مسمومیت های اخیر معرفی نمود. به گزارش مین فود به نقل از مهر، در این اطلاعیه آمده است: با عنایت به علایم گزارش شده، قارچ عامل مسمومیت هموطنانمان از جنس و گونه Amanita virosa است كه تا حدودی به قارچ های خوراكی شباهت داشته و می تواند در كنار آنها در محل رویش وجود داشته باشد. همینطور در ادامه این اطلاعیه، ستاد اطلاع رسانی داروها و سموم به بیان نكات حائز اهمیت در پیشگیری و مقابله با مسمومیت های قارچی به شرح ذیل پرداخته است: ۱. از مصرف قارچ های خودرو به خصوص قارچهایی كه در كنار تنها درختان (علی الخصوص درختان خشك شده) می رویند و یا قارچ های جمع آوری شده توسط افراد عادی و یا قارچ هایی كه به صورت فله ای عرضه می شوند، خودداری كنید. تنها قارچ هایی را كه توسط مراكز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و پزشكی می باشند، مصرف نمایید. ۲. شناسایی انواع خوراكی قارچ از انواع سمی تنها بر مبنای خصوصیات ظاهری مانند شكل، رنگ، بو، قوام و مزه مشكل بوده و تنها توسط متخصصان و كارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امكان پذیر است. ازاین رو به سفارش های بعضی از افراد عادی در تشخیص انواع سمی از انواع خوراكی قارچ توجه نكنید. ۳. مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نمی باشد. ۴. بعضی از روش ها و معیارهای سنتی مانند: تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست. ۵. هیچگاه قارچ ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نكنید. ۶. بعضی از سموم موجود در قارچ ها مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماه سازی غذا مانند: كباب كردن، آب پز كردن، سرخ كردن، بخار پز كردن قادر به تخریب كامل مواد سمی موجود در قارچ نمی باشد. ۷. در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخیری (۱۲-۵ ساعت بعد از مصرف خوراكی قارچ)، هر چه سریعتر بیمار را به مركز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها منتقل كنید. در مواردی كه علائم گوارشی بصورت تاخیری (با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچها سمیت به مراتب بیشتری دارند و علت اصلی نارسایی حاد كبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان هم همین مسئله بوده است. ۸. انتقال سریع بیمار مسموم به یك مركز درمانی تخصصی مسمومیت ها امكان درمان موفقیت آمیز را بالا می برد و هر گونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شكست درمان و حتی مرگ بیمار می گردد. ازاین رو با مشاهده علائم و نشانه های بالینی اولیه بخصوص از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراكی قارچ، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز نموده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل نمایید. ۹. در صورت امكان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی كادر پزشكی در بیمارستان به همراه داشته باشید. 1397/03/01 20:04:06 5.0 از 5 5094 تگهای خبر: پزشك , خوراكی , دارو , سازمان غذا و دارو این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط آیا لبنیات می تواند سبب دیدن کابوس های شبانه شود؟ ضرورت آموزش ارزیابی حسی برای افزایش ایمنی غذایی در جامعه اعلام اسامی فرآورده های غذایی بدون مجوز دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای مثال برداری از کالاهای اساسی نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۲ بعلاوه ۳ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو شرکت صنعتی سخت پوشش طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم کلینیک پوست مو و زیبایی خاتون پربیننده ترین ها تأمین شیرخشک های متابولیک با برندهای معتبر جایگزین در دستور کار سازمان غذا و دارو افتتاح اورژانس بیمارستان طالقانی کرمانشاه با حضور وزیر بهداشت اخطار در رابطه با مصرف روغن های سنتی اجرای تدریجی برنامه پزشکی خانواده در کشور پربحث ترین ها آیا لبنیات می تواند سبب دیدن کابوس های شبانه شود؟ گزارش کامل هزینه حمل و نقل زیارت اربعین ۱۴۰۴ از مرزهای ایران به علاوه نرخ ارز اخطار طب ایرانی در رابطه با آلودگی هوا لوبیا سلامت قلب را بهبود می بخشد جدیدترین ها آیا لبنیات می تواند سبب دیدن کابوس های شبانه شود؟ گزارش کامل هزینه حمل و نقل زیارت اربعین ۱۴۰۴ از مرزهای ایران به علاوه نرخ ارز اخطار طب ایرانی در رابطه با آلودگی هوا لوبیا سلامت قلب را بهبود می بخشد شاه توت میوه ای ضد سرطان نقش تغذیه مناسب در پیش گیری از گرمازدگی نسخه طب ایرانی چطور از گرمازدگی نجات پیدا کنیم؟ ضرورت آموزش ارزیابی حسی برای افزایش ایمنی غذایی در جامعه نگهداری نامناسب غذای نذری در هوای گرم بستر رشد باکتری ها است اعلام اسامی فرآورده های غذایی بدون مجوز تگها بیمار بهداشت بیماری آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی