مبتلا شدن به هپاتیت A در جوانی خطرناك می باشد

رئیس شبكه هپاتیت ایران:

مبتلا شدن به هپاتیت A در جوانی خطرناك می باشد مین فود: تهران - رئیس شبكه هپاتیت ایران اظهار داشت: مبتلا شدن به بیماری هپاتیت A در جوانی خطرناك تر از سایر دوران زندگی است و مبتلا شدن به بیماری در این سن می تواند كُشنده باشد.


هپاتیت به مفهوم التهاب در پارانشیم كبد است و به دلایل مختلفی می تواند تولید شود كه برخی از آن ها قابل سرایت بوده و برخی مسری نیستند. هپاتیت A كه سابقاً با نام هپاتیت عفونی شناخته می شد، نوعی بیماری عفونی حاد كبد است كه توسط ویروس HAV تولید می گردد. فاصله زمانی بین ابتلاء و بروز علایم در افرادی كه علایم بیماری را نشان می دهند بین 2و تا 6 هفته است.
هپاتیت A یك عفونت مسری است كه می تواند سبب التهاب كبد شود و علایم آن امكان دارد شامل تهوع، استفراغ، اسهال، زردی پوست، تب و شكم درد باشد.
دكتر سید موید علویان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا، مهمترین راهكار برای مقابله با مبتلا شدن به این بیماری را تزریق واكسن اعلام نمود و اضافه كرد: جوانانی كه در مناطقی زندگی می كنند كه وضعیت بهداشت آب و غذا نامناسب است باید در مقابل این بیماری واكسینه شده تا جان آنان به خطر نیافتد.
وی با اشاره به اینكه دست اندركاران حوزه بهداشت باید شرایط لازم را برای تزریق واكسن هپاتیت A فراهم آورند، تصریح كرد كه وزارت بهداشت باید برنامه های مشخصی را برای كنترل این بیماری به خصوص در جوانان در دستور كار داشته باشد، تا آنجایی كه اطلاع دارم، وزارت بهداشت برنامه خاصی برای كنترل هپاتیت A در جوانان ندارد.
رئیس شبكه هپاتیت ایران اظهار داشت: بعضی از مناطق كشور كه آب آشامیدانی آنها از وضعیت بهداشتی مناسبی برخوردار است، افراد در سنین كودكی افراد مبتلا به این بیماری نمی شوند و در سنین جوانی هم واكسن می زنند تا دچار این بیماری نشوند.
علویان، استفاده از آب آشامیدنی غیر بهداشتی و غذای آلوده را مهمترین عامل مبتلا شدن به این بیماری اعلام نمود و اظهار داشت: در 30 سال اخیر به علت بهبود در وضعیت بهداشت آب آشامیدنی شهرها و روستاها، مبتلا شدن به هپاتیت A در كشور كاهش یافته است.
وی با اشاره به اینكه كاهش بهداشت آب آشامیدنی مردم را در معرض خطر مبتلا شدن به این بیماری قرار می دهد، افزود: هرچند هپاتیت A بیماری شایعی در كشور نیست اما مردم بعضی از مناطق كشور به علت كم شدن وضعیت بهداشت آب آشامیدنی در معرض مبتلا شدن به این بیماری قرار دارند.

** استفاده از آب غیر بهداشتی احتمال مبتلا شدن به هپاتیت A را افزایش می دهد
دبیر شبكه هپاتیت كشور با اشاره به اینكه استفاده از آب غیر بهداشتی احتمال مبتلا شدن به بیماری هپاتیت A را بالا می برد، اظهار داشت: این بیماری در مناطقی مانند خوزستان، جنوب كرمان و سیستان و بلوچستان به علت كمبود آب آشامیدنی سالم، بیشتر مشاهده می گردد.
دكتر حیدر شرفی به خبرنگار علمی ایرنا تصریح كرد: در این مناطق شرایط از لحاظ بهداشت آب آشامیدنی مناسب نمی باشد و بنابراین مردم بیشتر در معرض خطر مبتلا شدن به این بیماری هستند.
وی ادامه داد كه هپاتیت A یك بیماری ویروسی است و با استفاده از آب و غذای آلوده به انسان منتقل می گردد و با درگیر كردن كبد، فرد دچار هپاتیت حاد می گردد.
شرفی با اشاره به اینكه این بیماری در كشور عراق شایع است از كسانی كه در مراسم اربعین حضور می یابند درخواست نمود كه یكماه پیش از حضور در این مراسم، واكسن هپاتیت A را تزریق كنند.
وی ادامه داد كه احتمال مبتلا شدن به بیماری هپاتیت A در عراق زیاد بوده و افراد امكان دارد در اثر آشامیدن آب یا مصرف غذای آلوده مبتلا به این بیماری شوند پس در مدت حضور در عراق باید از مصرف آب آشامیدنی و غذای غیر بهداشتی به شدت اجتناب كنند.
دبیر شبكه هپاتیت كشور تصریح كرد: تعدادی از افرادی كه در مراسم اربعین در كشور عراق حضور می یابند به علت عدم ترزیق واكسن به این بیماری مبتلا می شوند.
چندی پیش بعضی از شبكه های خبری به نقل از شكرالله سلمان زاده رئیس مركز بهداشت خوزستان اعلام نمودند كه 17 مورد بیماری هپاتیت A در منطقه شهرك نفت مسجدسلیمان از ابتدای سال جاری تابحال مشاهده شد و 17 مورد هم در شهرستان ایذه مشاهده شده است.
علمی ** 1201 **1440


1397/06/18
21:23:01
5.0 / 5
47
تگهای خبر: آب , بیمار , بیماری , درد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است