ارتباط مصرف نمك اضافی و افزایش خطر مبتلاشدن به زوال عقل

محققان هشدار می دهند؛

ارتباط مصرف نمك اضافی و افزایش خطر مبتلاشدن به زوال عقل مین فود: به قول محققان، مصرف بیش از حد نمك علاوه به قلب، به مغز هم لطمه رسانده و خطر مبتلاشدن به دمانس (زوال عقل) را بیشتر می كند.



به گزارش مین فود به نقل از مهر، نمك ماده ای ضروری برای تنظیم عملكردهای مهم بدن است. با این وجود، در مطالعات قبلی، ارتباط مصرف بیش از حد نمك با افزایش فشارخون و افزایش ریسك بیماری قلبی و سكته تایید شده است.
محققان در مطالعه بر روی موش ها مشاهده نمودند رژیم غذایی حاوی میزان نمك بالا سبب كاهش جریان خون در زمان استراحت تا ۲۸ درصد در پوسته مغز و تا ۲۵ درصد در هیپوكامپ مغز می شود؛ این مناطق از مغز در یادگیری و حافظه دخیل هستند.
اختلال به وجود آمده در جریان خون به مغز ناشی از كاهش تولید اكسیدنیتریك است؛ گازی كه از راه سلول های اندوتلیال احداث می شود.
«كاستانتینو آیدكولا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشكده ویل كورنل نیویورك، در این باره می گوید: «ما دریافتیم موش های تغذیه شده با رژیم غذایی پرنمك، حتی زمانی كه فشارخون شان افزایش نیافته بود، مبتلا به زوال عقل یا دمانس شدند.»
وی در ادامه می افزاید: «این یافته عجیب است چراكه در انسان ها، تاثیر مخرب نمك بر قدرت شناختی به فشارخون بالا نسبت داده می شد.»
محققان دریافتند نتیجه مصرف بالا نمك سبب شد سلول های سفید خون موش ها، اینترلوكین ۱۷ (IL-۱۷) بیشتری تولید كنند؛ IL-۱۷ پروتئینی است كه واكنش های ایمنی و التهابی بدن را تنظیم كرده و سبب كاهش اكسید نیتریك در سلول های اندوتلیال می شود.
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، افراد بزرگسال بایستی كمتر از ۵ گرم نمك (كمتر از یك قاشق چایخوری) در روز مصرف كنند. برای كودكان و نوزادان هم مصرف نمك باید بسیار كمتر از این میزان باشد.

1397/11/02
15:45:07
5.0 / 5
16
تگهای خبر: ایمنی , بیمار , بیماری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است