شب یلدا چه تنقلاتی بخوریم مین فود: متخصین طب سنتی سفارش می كنند در شب یلدا بهتر است از خوراكی ها و تنقلات مفید برای سلامت جسم و روح خود استفاده كنند. به گزارش مین فود به نقل از مهر، در ایران كهن، دی ماه، چهار جشن را در بر داشت كه امروزه، از آن چهار، تنها شب اولین روز دی ماه یا شب یلدا را جشن می گیرند. «یلدا» واژه ای سریانی، به مدلول تولد و ولادت است؛ زایش خورشید یا مهر یا میترا. بنا بر باور پیشینیان، درانتها این شب دراز، كه اهریمنی و نامیمونش می دانستند، تاریكی شكست می خورد؛ روشنایی، پیروز می شود؛ خورشید، زاده می شود؛ و روزها رو به بلندی می نهد. این شب برای ایرانیان نحس بود و چون فرا می رسید، آتش می افروختند تا تاریكی و عاملان اهریمنی، نابود شده و بگریزند. مردم، گرد هم جمع شده و شب را با خوردن، نوشیدن و شادابی به سر می آوردند و خوانی ویژه می گستردند از میوه های تازه فصل و میوه های خشك. یلدا را می توان جشن و گردهمایی خانوادگی دانست. در شب یلدا، خویشاوندان نزدیك، در خانه بزرگ خانواده گردمی آیند و در سرمای آغازین زمستان، دور كرسی می نشینند و تا نیمه شب، میوه و آجیل می خورند و به فال حافظ گوش می سپارند و شاهنامه می خوانند. آجیل مخصوص و همه میوه های شب یلدا، جنبه نمادین دارند. بیشتر این میوه ها پُردانه هستند (نمادی از بركت خیزی و باروری) و سرخ رنگ (نمایندگان خورشید) مانند هندوانه، انار و چغندر پخته یا لبو. یلدا، نماد پیروزی نور بر تاریكی و مایه گسترش زندگانی تندرستانه است؛ پس نیك آن است كه آنرا با پرخوری و باهم خوری و برهم خوری، كه آفت های روش زندگی نوین اند، آلوده نكنیم. متصصین طب سنتی سفارش كرده اند، در این شب شام را سبك میل كنید و به فاصله ای حدود ۲-۱ ساعت، از خوان نعمت های خداوندی به خوبی بهره ببرید. آجیل شب یلدا، از گذشته ها شامل گندم، نخود برشته، شاهدانه، تخمه هندوانه و كدو، بادام، پسته، فندق، گردو، كشمش و مویز، انجیر و توت خشك، برنجك و... بوده ولی امروزه متأسفانه آجیل های مرسوم، بسیار شور هستند. مویز، توت و انجیر خشك را دریابید. جرم لبو، كمی حابس شكم است در صورتیكه آبی كه چغندر در آن پخته می شود، ملیّن طبع است؛ پس بهتر است لبو را با كمی از آب آن میل نمایید. ترشی ها برای بافت های عصبی مانند مغز و نخاع، دهانه معده، تاندون ها و لیگامان ها، پوست، و دهانه رحم زیان آور هستند. پس میوه های ترش نخورید و پرتقال، سیب، به یا انار شیرین را با فاصله از شام، نوش جان كنید. هندوانه را بسیار كم و به رسم یلدایی بخورید و در كنار آن از آجیل های گرم میل كنید تا گرفتار عارضه نشوید. همین طور سفارش می شود كه نوشیدنی های خوب فصل زمستان و شب یلدا مانند چای ایرانی با هل یا دارچین یا زعفران، دم نوش نعنا با كمی نبات، معجون شیربادام با هل و... میل شود. منبع: مین فود 1398/10/03 12:56:39 5.0 از 5 4979 تگهای خبر: آب , خوراكی , دارچین , زندگی این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط سفارش طب ایرانی برای کنترل استرس با بهره گیری از برخی نوشیدنی ها دستورالعمل وزارت بهداشت در تهیه نذورات ایام محرم و صفر اقدام مهم سازمان غذا و دارو در خنثی سازی تحریم ها تدابیر طب ایرانی برای عبور سالم از روزهای داغ نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۲ بعلاوه ۱ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو شرکت صنعتی سخت پوشش طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم کلینیک پوست مو و زیبایی خاتون پربیننده ترین ها تأمین شیرخشک های متابولیک با برندهای معتبر جایگزین در دستور کار سازمان غذا و دارو افتتاح اورژانس بیمارستان طالقانی کرمانشاه با حضور وزیر بهداشت اخطار در رابطه با مصرف روغن های سنتی شیوع ۱۱ درصدی آسم در کودکان و نوجوانان پربحث ترین ها ضرورت آموزش ارزیابی حسی برای افزایش ایمنی غذایی در جامعه نگهداری نامناسب غذای نذری در هوای گرم بستر رشد باکتری ها است اعلام اسامی فرآورده های غذایی بدون مجوز سفارش طب ایرانی برای کنترل استرس با بهره گیری از برخی نوشیدنی ها جدیدترین ها ضرورت آموزش ارزیابی حسی برای افزایش ایمنی غذایی در جامعه نگهداری نامناسب غذای نذری در هوای گرم بستر رشد باکتری ها است اعلام اسامی فرآورده های غذایی بدون مجوز سفارش طب ایرانی برای کنترل استرس با بهره گیری از برخی نوشیدنی ها دستورالعمل وزارت بهداشت در تهیه نذورات ایام محرم و صفر اقدام مهم سازمان غذا و دارو در خنثی سازی تحریم ها برگ برنده جدید اپل! دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای مثال برداری از کالاهای اساسی تدابیر طب ایرانی برای عبور سالم از روزهای داغ تشدید نظارت بر سلامت نذری ها در روزهای محرم تگها بیمار بهداشت بیماری آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی