برنامه ایجاد دو شتاب دهنده تخصصی، سومین پارك فناوری سلامت راه اندازی می شود

مدیر مركز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشكی مشهد خبر داد

برنامه ایجاد دو شتاب دهنده تخصصی، سومین پارك فناوری سلامت راه اندازی می شود به گزارش مین فود مدیر مركز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشكی مشهد ضمن اشاره به دریافت مجوز راه اندازی پارك فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشكی مشهد از جانب معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه، از برنامه برای ایجاد دو شتاب دهنده تخصصی در مركز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشكی مشهد طی سال جاری اطلاع داد و ابراز امیدواری كرد سومین پارك فناوری سلامت تا آخر سال راه اندازی شود.


دكتر مجید ممیزان در گفتگو با ایسنا با اشاره به فعالیت دو مركز رشد تخصصی در مجموعه مراكز رشد دانشگاه علوم پزشكی مشهد، این دو مركز را "مركز رشد فناوری سلامت" و "مركز رشد واحدهای فناوری فرآورده های دارویی" معرفی نمود و توضیح داد: مركز رشد فناوری سلامت در سال ۹۱ مجوز فعالیت خویش را دریافت كرد و از اواسط همان سال در دانشگاه علوم پزشكی مشهد راه اندازی شد. این مركز از سال ۹۱ تابحال حدود ۴۵ شركت را تحت حمایت خود قرار داده است.
وی با اشاره به اینكه مركز رشد فناوری سلامت در سال های اولیه فعالیت بر استقرار ساختار اداری و اجرایی خود متمركز شده است، اظهار داشت: دانشگاه با دوراندیشی خود، فضای فیزیكی مستقلی را در پژوهشكده بوعلی در اختیار ما قرار داد و شركت های خویش را در آنجا مستقر كردیم.
مدیر مركز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشكی مشهد اضافه كرد: هم اكنون این مركز دارای ۹ شركت دانش بنیان است و طی سال های ۹۶ و ۹۷، ۲۰ شركت خروج یافته داشتیم كه ۶۵ درصد آنها خروج یافته موفق و بقیه خروج یافته ناموفق بودند. شایع ترین علت خروج ناموفق شركت ها، نبود شغل اصلی فناوران در مشاغل فناورانه بوده و حضور آنها در این مركز در واقع شغل دوم ایشان محسوب می شده است؛ بدین ترتیب نتوانسته اند در زمان مناسب مراحل پیش رشد خویش را طی كرده و وارد مرحله بعد شوند.
ممیزان سپس به شرایط پذیرش شركت ها در این مركز اشاره نمود و توضیح داد: با عنایت به در خواست زیاد فناوران برای ورود به مركز رشد و محدودیت های ما، شرط پذیرش، نمونه اولیه محصول است. با وجود نمونه اولیه، فناوران یا شركت ها در مرحله پیش رشد پذیرش می شوند. هم اكنون محصولات شركت ها پیچیده تر شده و محصولات چندبعدی الكترونیكی، مكانیكی یا بیومتریال را شامل می شود. عمده این محصولات را فارغ التحصیلان مهندسی پزشكی، اساتید بالینی بیمارستانی و اساتید پایه تولید می كنند.
وی مدت زمان مرحله پیش رشد شركت ها در مركز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشكی مشهد را ۴ تا ۶ ماه اعلام و تشریح كرد: در این مرحله شركت ها مكلف به تعیین و تكمیل اعضای تیم، توسعه كمی و كیفی محصول، آماده سازی برنامه راهبردی و بازنگری بوم كسب و كار هستند. منابع مالی بلاعوض كه در این مرحله در اختیار شركت ها قرار می گیرد، تا سقف ۵۰ میلیون ریال است كه بر مبنای چك فهرست به آنها داده می شود.
مدیر مركز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشكی مشهد افزود: بعد از طی این موارد، شركت ها با مصوبه شورای مركز وارد مرحله "رشد" می شوند كه مجوز این مرحله هم حداكثر ۳ سال است. شركت ها موظفند طی این مدت مجوزهای لازم را از مراجع ذی صلاح دریافت كرده و محصول را طبق برنامه راهبردی وارد بازار كنند و بفروشند.
اخذ مجوز راه اندازی سومین پارك فناوری سلامت
ممیزان، زمینه های فعالیت مركز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشكی مشهد را تجهیزات پزشكی، آی تی سلامت، محصولات بیوتكنولوژی و نانوتكنولوژی، طب سنتی، كیت های آزمایشگاهی، تجهیزات آزمایشگاهی و دندان پزشكی و هم تولیدات در رابطه با حوزه سلول درمانی و سلول های بنیادی عنوان و تصریح كرد: در سال جاری، حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشكی مشهد موفق شده مجوز راه اندازی پارك فناوری سلامت را دریافت كند كه در صورت راه اندازی، سومین پارك علم و فناوری سلامت پس از تهران و اصفهان خواهد بود.
وی خاطرنشان كرد: در فضای كنونی در پژوهشكده بوعلی كه در اختیار مراكز رشد قرار گرفته، زیرساخت هایی از قبیل اتاق های تمیز یا كلین روم ها برای تولید داروهای زیست فناوری، خط تولید داروها به صورت اولیه، كارگاه های تولید نیمه صنعتی دارو، آزمایشگاه های تحقیقاتی و مرجع، اتاق تمیز تولید تجهیزات پزشكی و اتاق تمیز تولید سلول های بنیادی فراهم شده و به سمت یك پارك علم و فناوری حركت می نماییم. امیدوار هستیم تا آخر سال ساختار پارك علم و فناوری سلامت از جانب معاونت پژوهش و فناوری اعلام و پارك راه اندازی شود.
ظرفیت بالای آی تی سلامت در دانشگاه علوم پزشكی مشهد / خروج موفق سامانه های نوبت دهی
مدیر مركز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشكی مشهد برخی محصولات این مركز كه به بازار عرضه شده را كیت های تشخیصی برای سرطان و بیماری های خاص، پروتزهای جراحی مفصل لگن، ساعد و آرنج، سوزن های میوگرافی و سوزن های نمونه گیری مغز استخوان، دستگاه گازشمار الكترونیكی، تیغه لارنگوسكوپ، مولاژهای پزشكی، زالوی طبی، سیم های استرنوم جراحی قلب و دستگاه اكو داپلر فنولایزر برای تشخیص زودرس بیماری های دیواره ای قلبی و..... نام برد.
ممیزان اضافه كرد: دستگاه داپلر فونولایزر، مورد استفاده در تشخیص زودرس بیماری های دیواره قلبی كودكان و نوزادان در مراكز بهداشتی درمانی روستایی، مراحل اولیه دریافت مجوزها را می گذراند و بزودی وارد بازار می شود. این دستگاه می تواند جایگزین مقرون به صرفه ای برای دستگاه اكوی قلب در برخی از این بیماری ها باشد.
وی درباره آی تی سلامت توضیح داد: این بخش حوزه های نرم افزاری و سخت افزاری سلامت را شامل می شود و هر كس ایده ای در این دو حوزه داشته باشد، ایده اش را مورد بررسی قرار می دهیم. تاكنون چندین سامانه نوبت دهی و سامانه های پرستاری در منزل به مرحله بلوغ رسیده و از مركز خارج شده اند.
مدیر مركز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشكی مشهد سپس به دو طرح در این عرصه اشاره نمود و اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشكی مشهد ظرفیت خوبی در حوزه انفورماتیك پزشكی دارد كه در این راستا در حال كار بر روی "پرتال جامع عرضه خدمات درمانی و دارویی" و "پرتال جامع آموزش سلامت" هستیم و شركت های توانمندی در این عرصه در حال طراحی هستند.
ممیزان ذیل توانمندی های آی تی استان خراسان رضوی، به "مركز آی سی تی" پارك این استان اشاره و اظهار نمود: در این مركز هم بر روی محصولات خدمات نوبت دهی كار شده و خدمات آی تی به خوبی عرضه شده است.
وی ضمن اشاره به میزان اشتغال بوجود آمده در مركز رشد فناوری سلامت مشهد، تشریح كرد: هم اكنون ۱۱۰ نفر از افراد مقاطع لیسانس و فوق لیسانس و حدود ۲۵ نفر از مقاطع دكتری و پست داك در شركت های ما فعالیت می نمایند. بعضی محصولات این شركت ها به مرحله صادرات رسیده و در حال طی مرحله مذاكره است.
راه اندازی دو شتاب دهنده تخصصی در دستور كار
ممیزان ضمن اعلام این مورد كه طی سه سال قبل رتبه حوزه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشكی مشهد در میان دانشگاه های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی سوم بوده است، اظهار نمود: امسال تفاهم نامه نخستین شتاب دهنده سلامت الكترونیكی شرق كشور را با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مبادله و این مركز را راه اندازی كردیم.
وی در انتها اضافه كرد: دومین و سومین شتاب دهنده در حوزه تجهیزات پزشكی و شتاب دهنده دارویی را هم می خواهیم در سال ۹۸ راه اندازی نماییم كه بعنوان بخش های غیر دولتی بتوانند شتاب بیشتری برای ورود فناوران و تمدید محصول به بازار انجام دهند.



1398/03/16
19:58:23
5.0 از 5
4769
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است