مصرف منظم نوشابه های گازدار سبب تغییر ساختار مغز می شود یافته محققان سوئیسی؛ مین فود: پژوهشگران در یک مطالعه نشان داده اند که مصرف منظم کافئین می تواند ماده خاکستری مغز را تغییر دهد. با این وجود بنظر می رسد این اثر موقتی است. به گزارش مین فود به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، قهوه، نوشابه های گازدار و نوشابه های انرژی زا از پرمصرف ترین نوشیدنی های حاوی کافئین در دنیا هستند. کافئین به بیشتر ما کمک می نماید تا هوشیارتر باشیم. با این وجود، اگر در شب مصرف شود، می تواند خواب را مختل کند. کمبود خواب می تواند به نوبه خود بر روی ماده خاکستری مغز تأثیر بگذارد. از اینرو پژوهشگران دانشگاه باسل سوئیس به بررسی این مساله پرداختند که آیا مصرف منظم کافئین به سبب کم خوابی می تواند بر ساختار مغز تأثیر بگذارد. یافته ها نشان داد کافئین مصرف شده بعنوان قسمتی از مطالعه منجر به خواب نامناسب نشد. با این وجود، پژوهشگران تغییرات در ماده خاکستری را مشاهده نمودند. ماده خاکستری به قسمتهایی از سیستم عصبی مرکزی اشاره دارد که در درجه اول از سلول های عصبی تشکیل شده است، در صورتیکه ماده سفید عمدتاً شامل مسیرهای عصبی است. گروهی متشکل از ۲۰ جوان سالم که همه آنها بطور منظم روزانه قهوه می نوشیدند، در این مطالعه شرکت کردند. به آنها قرص های داده شد تا در طول دو دوره ۱۰ روزه مصرف کنند و از آنها خواسته شد که در طول این مدت کافئین دیگری مصرف نکنند. در طی یک دوره مطالعه، آنها قرص های حاوی کافئین دریافت نمودند. در دوره دیگر، قرص هایی که هیچ ماده مؤثری نداشت (دارونما) دریافت نمودند. در آخر هر دوره ۱۰ روزه، پژوهشگران حجم ماده خاکستری افراد را با بهره گیری از اسکن مغز بررسی کردند. آنها همین طور با ثبت فعالیت الکتریکی مغز (EEG)، کیفیت خواب شرکت کنندگان را در آزمایشگاه خواب ارزیابی کردند. مقایسه داده ها نشان داد که عمق خواب شرکت کنندگان بدون در نظر گرفتن اینکه کافئین یا کپسول های دارونما مصرف کرده اند، برابر است. اما تفاوت قابل توجهی در ماده خاکستری هر دو دوره مشخص شد. پس از ۱۰ روز مصرف دارونما یعنی عدم مصرف کافئین، حجم ماده خاکستری بیشتر از مدت زمان مشابه دریافت کپسول های کافئین بود. این تفاوت خصوصاً در لوب گیجگاهی داخلی راست، همچون هیپوکامپ، منطقه ای از مغز که برای تثبیت حافظه ضروری می باشد، چشم گیر بود. دکتر کارولین ریچرت تاکید می کند: «نتایج ما لزوماً به این معنا نیست که مصرف کافئین روی مغز تأثیر منفی دارد. اما مصرف روزانه کافئین بطور واضح بر سخت افزار شناختی ما تأثیر می گذارد که نیاز به مطالعات بیشتری دراین زمینه است.» اگرچه بنظر می رسد که کافئین حجم ماده خاکستری را می کاهد، اما فقط بعد از ۱۰ روز پرهیز از مصرف قهوه، بطور قابل توجهی در افراد مورد آزمایش احیا شد از اینرو احتمالاً این تغییرات موقتی است. منبع: minfood.ir 1399/12/08 15:44:55 0.0 از 5 1304 تگهای خبر: دارو , سیستم , قهوه , كافئین این مطلب مین فود مفید بود؟ (0) (0) تازه ترین مطالب مرتبط فروش واکسن گارداسیل در سایت ها غیرمجاز می باشد ماجرای سلامت محصولات غذایی کولبری و ته لنجی چای پس از غذا مانعی برای هضم، نه کمکی به آن وجود فلزات سنگین در کنسرو ماهیان حرام گوشت نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۲ بعلاوه ۵ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو شرکت صنعتی سخت پوشش طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم گروه سورن بام | طراح و مجری روف گاردن و فضای سبز پربیننده ترین ها تأمین شیرخشک های متابولیک با برندهای معتبر جایگزین در دستور کار سازمان غذا و دارو سازمان غذا و دارو اسامی محصولات خوراکی بدون مجوز را اعلام کرد افتتاح اورژانس بیمارستان طالقانی کرمانشاه با حضور وزیر بهداشت رانندگان مصرف غذاهای پرچرب و سنگین را در مسافرت محدود کنند پربحث ترین ها چگونه کاربران ایرانی می توانند به تمامی سرویس های گوگل دسترسی یابند؟ فروش واکسن گارداسیل در سایت ها غیرمجاز می باشد پیش گیری از 80 درصد سکته های مغزی با چند سفارش بهداشتی تاکید بر تغذیه متعادل به جای مصرف بی رویه مکمل ها جدیدترین ها چگونه کاربران ایرانی می توانند به تمامی سرویس های گوگل دسترسی یابند؟ فروش واکسن گارداسیل در سایت ها غیرمجاز می باشد پیش گیری از 80 درصد سکته های مغزی با چند سفارش بهداشتی تاکید بر تغذیه متعادل به جای مصرف بی رویه مکمل ها تحقق امنیت غذایی نیازمند حکمرانی هوشمند است روز جهانی ایمنی غذا علم در خدمت سلامت جامعه ماجرای سلامت محصولات غذایی کولبری و ته لنجی نگرانی نسبت به توقف تولید شیرخشک های رژیمی Morocco Driver Licence Fake Template چای پس از غذا مانعی برای هضم، نه کمکی به آن تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی