مسئولیت اجتماعی شركت ها، رهیافتی برای چالش سلامت جامعه مین فود: یکی از دستاوردهای بشر در قرن گذشته، پیشرفت در تولید مواد غذایی و همگامی عرضه و تقاضا بود. به گزارش تجاری خبرگزاری مهر، حالا بیش از ۶ میلیارد نفر از گرسنگی و سو تغذیه دور هستند، اما در نقطه مقابل، با چیزی در حدود ۲ میلیارد انسان مبتلا به سو تغذیه ناشی از کمبود ریز مغذی ها مواجهیم.این افراد برخلاف تصور، به مواردی مانند اضافه وزن، ضعف سیستم ایمنی مبتلا هستند، عوارضی که باتوجه به همه گیری کرونا، بعنوان پیش زمینه های اصلی ابتلاء به بیماری ناشی از این ویروس معرفی شده اند.این موضوع سبب شد خیلی از شرکت های غذایی به سبب مسئولیت های اجتماعی خود، برای حل این معضل دست به کار شوند.تغییر تعریف «امنیت غذایی» در گذر زماندر برهه ای، مبحث «امنیت غذایی» با اتکا بر تعریف پذیرفته شده در اجلاس غذا در سال ۱۹۹۶ شامل تامین دائمی غذای کافی، ایمن و مقوی، برای یک زندگی فعال و سالم بود.تاکید بر واژه «مقوی» نشان می داد که غذا علاوه بر سهولت دسترسی، باید حاوی مواد مغذی باشد.اخیراً، با آشکار شدن ماهیت و شدت سو تغذیه و به خصوص تأثیر منفی آن در رشد کودکان، مفهوم امنیت غذایی برای تاکید بر کیفیت و در بر گرفتن عوامل محیطی، توسعه داده شد.بر همین اساس، تعریف امنیت غذایی در سال ۲۰۱۲ به این شکل مطرح شد: «دسترسی دائمی، جسمی، اجتماعی و اقتصادی مردم به غذایی مطمئن، کافی و با کیفیت برای تامین نیازهای غذایی روزانه در محیطی بهداشتی و دارای مراقبت های لازم جهت فراهم کردن زندگی سالم و فعال.»افزایش نگرانی ها در مورد سو تغذیه پنهانبه تازگی اما نگرانی ها در مورد سومین جنبه سو تغذیه، یعنی اضافه وزن و کاهش ایمنی بدن بالا رفته است. این نوع سو تغذیه مربوط به کمبود عناصر ریز مغذی است که به ویژه برای کودکانی که بیشتر درگیر آن هستند، عواقب مادام العمر دارد.این امر با اختلال در رشد شروع شده و با افزایش ریسک ابتلاء به بیماریها ادامه می یابد که در نهایت به ایجاد ضعف در سیستم ایمنی بدن ختم می شود. با جدی تر شدن این معضل، به ویژه در همه گیری کرونا، کشورهای توسعه یافته در پی اجرای سیاست های نوآورانه ای در سیستم های کشاورزی و صنایع غذایی خود هستند تا تمرکز بیشتری بر سطح ایمنی بدن شهروندان خود کنند.دولت ها به سبب وظایف ذاتی و نهادهای مردم نهاد و شرکت های صنایع غذایی به سبب مسئولیت مدنی، رویکرد های مداخله گرایانه ای را در این موارد اتخاذ نموده اند که یکی از آنها، زیر ذره بین بردن تحول در سیستم های غذایی و بررسی نحوه مواجهه با این معضل بود؟به نظر می رسد «کاله»، برند شناخته شده گروه صنایع غذایی سولیکو پاسخ درخوری برای آن یافته است، چونکه بررسی سبد محصولات این شرکت و همین طور کمپین های تبلیغاتی آن، نشان میدهد که تامین حداکثری سبد غذایی و ریز مغذی های شهروندان در اولویت قرار گرفته است. ماست سون کم چرب کاله که یکی از پرطرفدارترین محصولات لبنی موجود در بازار است محصول همین سیاست است.شاخص های سبد غذایی، ملاکی مهم برای کشورهای توسعه یافتهشاخص های سبد غذایی یکی از مهم ترین ملاک ها برای اندازه گیری توسعه یافتگی کشورهاست. این شاخص در دو سطح مورد ارزیابی قرار می گیرد؛ سطح اول برای اطمینان از سالم بودن سبد غذایی و سطح دوم مقرون به صرفه بودن آنست.مسئولیت اجتماعی شرکتها و امنیت غذایی شهروندانرسیدن به امنیت غذایی، بهره مندی از نوآوری های حوزه های کشاورزی، فناوری ارتباطات، اقتصاد و حضور فعال شرکت های بزرگ را می طلبد.در واقع راه های بسیاری وجود دارد که این شرکتها دسترسی کافی شهروندان به رژیم مغذی را در دستور کار خود قرار دهند.این در حالی است که شرکت های بزرگ، گاهی اوقات به مسئولیت مدنی خود فارغ از معادله های سود و عمل می کنند و در بحران های اجتماعی بعنوان یک کنشگر اجتماعی وارد عمل می شوند.مسئولیت اجتماعی «کاله» در دوران کروناکرونا یکی از بحران های بزرگ اجتماعی است که برخی شرکت های بزرگ مانند «کاله» توانستند در مقابله با آن، نقش بارزی از منظر مسئولیت اجتماعی ایفا کنند.این شرکت در امتداد مقابله با نتایج منفی این همه گیری و تامین امنیت غذایی شهروندان، سال قبل در طرحی مشترک با «هلال احمر» و «اسنپ» با عنوان «به هم دلگرمیم» به ازای هر ریتوییت در توئیتر، یک بسته غذا حاوی انواع محصولات لبنی و پروتئینی را به دست خانواده های لطمه دیده از کرونا در استانهای تهران، قم، مازندران و خوزستان رسانید.در این طرح که با کمک وزارت بهداشت، و سایر دستگاه های حمایتی انجام شد این محصولات، جمعاً به ارزش ۲۰۰ هزار تومان به حمایت دیدگان اختصاص یافت: ۴ پاکت شیر تتراپک ۱ لیتری کم چربیک بسته پنیر سفید ۴۰۰ گرمی۴ پاکت خامه تتراپک۲ بطری دوغ ۱.۵ لیتری۲ بطری نوشابه لاکی دو ۱.۵ لیترییک سطل ماست کم چرب پروبیوتیک ۲.۲ کیلویییک بسته مخلوط سبزیجات منجمد ۴۰۰ گرمییک بسته سیب زمینی سرخ کرده ۷۵۰ گرمییک بسته لوبیا سبز ۴۰۰ گرمییک بسته برگر ۵ عددییک بسته کباب لقمه ۹ عددیبسته کوکتل مرغ ۳۰۰ گرمیاز سوی دیگر، این شرکت با تامین سبد غذایی سرشار از کلسیم در دوران کرونا و عدم افزایش قیمت فراورده ها، با تولید محصولات سرشار از پروبیوتیک و غنی شده با ال کازئی درجهت تقویت سیستم ایمنی شهروندان… گام بلندی درمبارزه با این همه گیری برداشت.نقش پروبیوتیک ها در مبارزه با کرونااین روزها با گسترده تر شدن مطالعات و پژوهش های میدانی، نقش تعیین کننده پروبیوتیک ها در مقاومت بدن قبل و پس از بیماری، برجسته تر شده است.در مقاله ای که سال قبل از طرف دانشگاه فردوسی به کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ارائه شد، آمده است: «برخی مطالعات نشان می دهند که ارتباطی بین روده و ریه وجود دارد و تا حدی ممکنست علایم توسط پروبیوتیک ها تعدیل شود، بدین سان علایم گوارشی بطور مطلوب تغییر می کند و همین طور از سیستم تنفسی محافظت می کند.»با توجه به توانایی گزارش شده از سویه های مختلف پروبیوتیک مانند «ال کازئی» در بهبود ایمنی مخاط در مقابل عوامل بیماری زا، اثرات احتمالی نیز در پیشگیری و درمان عفونت های دستگاه تنفسی پیشنهاد شده است.همچنین، به اعتقاد یک دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مصرف پروبیوتیک ها تا ۴۰ درصد از عفونت های تنفسی پیشگیری می کند و انواع لبنیات خصوصاً ماست و دوغ همچون پروبیوتیک هایی به شمار می روند که رشد میکروب های مفید را در بدن سبب می شوند.ارتش پروبیوتیک «کاله» به جنگ کرونا می روددر همین راستا، و باتوجه به واقعیت علمی فوق، برند «کاله» در امتداد مسئولیت اجتماعی خود برای مقابله با این همه گیری، از تولید محصولات پروبیوتیکی که تأثیر آنها در پیشگیری و همین طور درمان کرونا به اثبات رسیده، غافل نشده است.این شرکت با بهره بردن از L.Casei یا لاکتوباسیلوس کازئی، یکی از انواع پروبیوتیک هایی که در میکروارگانیسم میلیاردی روده ها و سایر دستگاه های حیاتی بدن استقرار دارند و وظیفه جنگیدن با باکتری های مضر و حفظ سلامت بدن را بر عهده دارند، ارتش خود برای تقویت ایمنی بدن در مقابله با کووید ۱۹ را بیش از هر زمان دیگری تجهیز کرده است. منبع: minfood.ir 1400/04/26 15:16:55 5.0 از 5 715 تگهای خبر: اضافه وزن , ایمنی , برند , بهداشت این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط جایگزینی گوشت با پروتئین قارچ برای کاهش کلسترول بهتر است مراقب وزن خود باشید بهترین مایع آب بندی نانو چگونه از بوی بد دهان خلاص شویم نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۸ بعلاوه ۲ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس چگونه رمز دوربین مدار بسته را پیدا کنیم خرید و فروش خودرو دوره ICDL در تبریز طراحی سایت فیش حج فیش حج پربیننده ترین ها ویژگی هایی که هنگام خرید لوازم آشپزخانه باید به آنها توجه کنید مقایسه روش های جراحی بینی روش های باز و بسته دکتر بهمن شریفی کاندیدای مجلس شورای اسلامی دستگاه برش لیزری فلزات را از کجا بخریم؟ پربحث ترین ها بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز استفاده از جایگزین های نمک خطر مرگ های قلبی را کاهش می دهد جایگزینی گوشت با پروتئین قارچ برای کاهش کلسترول بهتر است خوردن ۱۲ تخم مرغ در هفته سطح کلسترول را افزایش نمی دهد جدیدترین ها بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز استفاده از جایگزین های نمک خطر مرگ های قلبی را کاهش می دهد جایگزینی گوشت با پروتئین قارچ برای کاهش کلسترول بهتر است خوردن ۱۲ تخم مرغ در هفته سطح کلسترول را افزایش نمی دهد مراقب وزن خود باشید کدام داروها برای درمان چاقی سفارش می شود نوشابه های رژیمی را جدی نگیرید بهترین مایع آب بندی نانو تغذیه پس از ماه رمضان چگونه باشد چگونه از بوی بد دهان خلاص شویم تگها بیمار بیماری بهداشت آب رپورتاژ پزشك برنامه ایمنی