تبعات ناامنی غذایی در جامعه عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی؛ به گزارش مین فود عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: ناامنی غذایی می تواند موجب بروز سوءتغذیه در جامعه شود که این مساله موجب افزایش 50 درصدی احتمال مرگ در کودکان می شود. به گزارش مین فود به نقل از مهر، آرزو حقیقیان با اشاره به میزان ضایعات و دورریز غذا در جهان اظهار داشت: برمبنای آمار سازمان جهانی خواربار و کشاورزی هر سال حدود ۱، ۳ بیلیون تن از مواد غذایی یعنی یک سوم مواد غذایی تولید شده در دنیا از بین می رود. این استادیار دانشگاه با اشاره به این که ضایعات غذایی در دو بخش رخ می دهد اظهار داشت: قسمتی از این ضایعات معروف به اتلاف غذایی شامل از میان رفتن مواد غذایی از محل تولید (مزرعه) تا بازار (محل فروش مواد غذایی) می شود. به گفته ی ایشان، این بخش از ضایعات مواد غذایی به دلیلهای مختلفی نظیر تغییر آب و هوا و عوامل محیطی می تواند اتفاق بیفتد و در هر یک از مراحل تولید، برداشت و تحت پروسه قرار گرفتن مواد غذایی ممکنست رخ دهد. عضو هیئت علمی گروه تغذیه جامعه، بخش دوم ضایعات مواد غذایی را مربوط به دور ریختن غذا در محل خرده فروشی ها یا توسط مصرف کننده عنوان نمود. حقیقیان اضافه کرد: این بخش از دورریز مواد غذایی در آخر مرحله تولید و زمانی رخ می دهد که مواد غذایی به دست مصرف کننده می رسد و از آن جمله می توان به بسته بندی های منقضی شده، باقیمانده وعده های غذایی و مواد غذایی خام فاسد شده اشاره نمود. این دکترای علوم تغذیه با اشاره به افزایش ناامنی غذایی در سراسر جهان، تصریح کرد: جمعیت جهان رو به ازدیاد است و تولیدات کشاورزی به سبب تغییرات آب و هوایی گرفتار بحران شده است. وی اشاره کرد: ناامنی غذایی می تواند موجب بروز سوءتغذیه در جامعه شود که این مساله موجب افزایش ۵۰ درصدی احتمال مرگ در کودکان می شود. بگفته حقیقیان، کاهش ضایعات غذایی می تواند تامین کننده تقاضای جامعه برای مقابله با ناامنی غذایی باشد. وی ادامه داد: وقتی مقدار دورریز مواد غذایی از زمان تولید تا مصرف کم شود، نگرانی برای تولید غذا کمتر می شود و این مقدار غذایی که از دور ریختن آن جلوگیری شده است، می تواند صرف تغذیه تعداد زیادی از گرسنگان یا مبتلایان به سوءتغذیه شود. حقیقیان با اعلان اینکه وجود گرسنگی در دنیا همیشه به سبب کمبود تولید مواد غذایی نیست، اظهار داشت: هم اکنون مقدار کافی مواد غذایی در جهان تولید می شود که برای تغذیه همه مردان، زنان و کودکان کافی است. این استادیار دانشکده تغذیه اشاره کرد: بخش اعظمی از تولیدات مواد غذایی سالانه به سبب دور ریخته شدن از دسترس مصرف کنندگان خارج می شود. به گفته ی ایشان، در کشورهای درحال توسعه مانند ایران، مقدار زیادی از ضایعات غذایی در زمان برداشت، ذخیره سازی طولانی و فساد محصولات اتفاق می افتد. دکترای علوم تغذیه در ادامه به تشریح مهم ترین نتایج ضایعات غذایی پرداخت و اضافه کرد: دنیای امروز با مشکل کم آبی مواجه می باشد و استفاده از راهکارهای کاهش مصرف آب خصوصاً در بخش کشاورزی، به عنوان اهداف خیلی از کشورها قرار گرفته است. همه محصولاتی که تولید شده و به مرحله برداشت می رسند، در پروسه تولید مقدار زیادی آب را مصرف می کنند که با وجود دورریز، این مقدار آب هدر رفته شمرده می شود. وی اظهار داشت: مقدار گازهای گلخانه ای در اثر کارهای بشر بالا رفته است. این گازها عامل گرم شدن زمین و ایجاد تغییرات آب و هوایی هستند. قسمتی از این گازها در زمان تولید محصولات کشاورزی تولید می شوند. بدین سبب با دور ریختن مواد غذایی ضمن اینکه محصول از دست رفته، مقدار زیادی گاز گلخانه ای نیز تولید شده است. حقیقیان اضافه کرد: مساحت زیادی از زمینهای کشاورزی صرف کشت و تولید مواد غذایی می شوند که متأسفانه در نهایت این مواد غذایی دور ریخته می شوند. وی اظهار داشت: مسلماً برای کشت و تولید محصولات غذایی هزینه صرف شده است که در حقیقت با دور ریختن آنها این هزینه به هدر می رود. حقیقیان اضافه کرد: فرسایش خاک، از میان رفتن جنگلها و افزایش قیمت مواد غذایی نیز از دیگر نتایج ضایعات غذایی محسوب می شوند. بدین سبب با توجه به این ضرر و زیان هایی که ضایعات غذایی به جامعه و محیط زیست وارد میکند باید در امتداد کاهش هرچه بیشتر ضایعات و دورریز مواد غذایی کوشا باشیم. منبع: مین فود 1401/05/18 11:39:27 5.0 از 5 896 تگهای خبر: آب , بسته بندی , پزشك , تغذیه این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط رونمایی از ۳ محصول دانش بنیان حوزه سلامت در اینوتکس ۲۰۲۵ ویتامین ها انرژی ساز نیستند! کبد چرب قابل درمان است اگر با مصرف این روغن ها پیر نمی شوید نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۶ بعلاوه ۴ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو ست قالب گیری دندان شرکت صنعتی سخت پوشش طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم کفش طبی ، کمربند طبی ، قوزبند طبی پربیننده ترین ها سازمان غذا و دارو اسامی محصولات خوراکی بدون مجوز را اعلام کرد رانندگان مصرف غذاهای پرچرب و سنگین را در مسافرت محدود کنند The Art of Documentation Reimagined by Fake-Sample شرح آخرین شرایط بازار شیر خشک پربحث ترین ها برخورد قاطع با موازی کاری در سیستم سلامت روند نگران کننده چاقی در کودکان و نوجوانان شیوع ۱۱ درصدی آسم در کودکان و نوجوانان اخطار در رابطه با مصرف روغن های سنتی جدیدترین ها برخورد قاطع با موازی کاری در سیستم سلامت روند نگران کننده چاقی در کودکان و نوجوانان شیوع ۱۱ درصدی آسم در کودکان و نوجوانان اخطار در رابطه با مصرف روغن های سنتی نظر کارشناسی سازمان غذا و دارو در واردات لحاظ شود واکنش سازمان غذا و دارو به آشفته بازار شیرخشک سلامت غذا نباید قربانی منافع اقتصادی شود رونمایی از ۳ محصول دانش بنیان حوزه سلامت در اینوتکس ۲۰۲۵ بازگشت شیر مدرسه از سال تحصیلی آینده راه اندازی پالایشگاه ملی پلاسما در دستور کار تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی