مصرف زیاد نوشابه و هات داگ چه بلایی سر مغز می آورد؟

مصرف زیاد نوشابه و هات داگ چه بلایی سر مغز می آورد؟ به گزارش مین فود، غذاهای آماده و غذاهای بسته بندی شده می توانند به تدریج به مغز افراد صدمه برسانند.



به گزارش مین فود به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، یک مطالعه جدید می گوید غذاهای فوق فرآوری شده مانند غلات صبحانه، نوشابه، هات داگ و سس کچاپ، خطر ابتلاء به بیماری پارکینسون را در فرد می افزایند.
محققان گزارش دادند اشخاصی که حدود ۱۱ وعده غذای فوق فرآوری شده در روز مصرف می کردند، ۲.۵ برابر بیشتر از اشخاصی که کمترین مقدار را مصرف می کردند، در معرض خطر ابتلاء به سه یا بیشتر علایم اولیه پارکینسون بودند.
محققان گفتند نمونه های تک وعده ای از غذاهای فوق فرآوری شده شامل یک قوطی نوشابه، ۳۰ گرم چیپس سیب زمینی، یک برش کیک بسته بندی شده، یک هات داگ یا یک قاشق غذاخوری سس کچاپ است.
دکتر «شیانگ گائو»، محقق ارشد و رئیس مؤسسه تغذیه دانشگاه فودان در شانگهای، اظهار داشت: «داشتن یک رژیم غذایی سالم خیلی مهم است چونکه با کاهش خطر ابتلاء به بیماری های عصبی مرتبط بوده و انتخاب های غذایی که امروز انجام می دهیم می تواند به صورت قابل توجهی بر سلامت مغز ما در آینده تاثیر بگذارد.»
گائو افزود: «شواهد رو به رشدی وجود دارد که نشان داده است رژیم غذایی امکان دارد بر ابتلاء به بیماری پارکینسون تاثیر بگذارد. تحقیقات ما نشان داده است که خوردن بیش از اندازه غذاهای فرآوری شده، مانند نوشابه های شیرین و تنقلات بسته بندی شده، امکان دارد علایم اولیه بیماری پارکینسون را تسریع کند.»
بیماری پارکینسون یک اختلال حرکتی پیشرونده است که سبب لرزش، سفت شدن یا مشکل در تعادل و هماهنگی بدن افراد می شود. براساس گفته ی مؤسسه ملی پیری، این بیماری زمانی رخ می دهد که سلول های مغزی که هورمون دوپامین را تولید می کنند، می میرند یا مبتلا به اختلال می شوند.
غذاهای فوق فرآوری شده به طور عمده از مواد استخراج شده از غذاهای کامل، مانند چربی های اشباع، نشاسته و قندهای افزوده ساخته می شوند. آنها همینطور حاوی بسیاری از افزودنی ها هستند تا آنها را خوشمزه تر، جذاب تر و ماندگارتر کنند، همچون رنگ ها، امولسیفایرها، طعم دهنده ها و تثبیت کننده ها.
برای این مطالعه، محققان سلامت نزدیک به ۴۳۰۰۰ متخصص بهداشت ایالات متحده را که در دو مطالعه پزشکی در مقیاس بزرگ شرکت داشتند، پیگیری کردند.
هیچ کدام در شروع مطالعه پارکینسون نداشتند. با میانگین سنی ۴۸ سال، آنها تا ۲۶ سال از راه معاینات پزشکی منظم، پرسشنامه های سلامت و عادات غذایی پیگیری شدند.
تیم تحقیقات علایم اولیه پارکینسون را در میان شرکت کنندگان، همچون مشکلات خواب با حرکت سریع چشم (REM)، یبوست، افسردگی، درد بدن، اختلال در دید، خواب آلودگی بیش از اندازه در طول روز و کاهش توانایی بویایی، بررسی کردند.
سپس آنها این علایم را با میزان مصرف غذاهای فوق فرآوری شده توسط افراد مقایسه کردند، بعد از آنکه شرکت کنندگان را بر مبنای میزان مصرف غذاهای فرآوری شده به پنج گروه تقسیم کردند.
افرادی که در گروه با بالاترین میزان مصرف- ۱۱ وعده یا بیشتر در روز- قرار داشتند، در مقایسه با اشخاصی که در گروه با پایین ترین میزان مصرف با کمتر از سه وعده روزانه بودند، ۲.۵ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلاء به سه یا چند علامت اولیه پارکینسون بودند.
محققان افزودند که خوردن غذاهای فوق فرآوری شده بیشتر با افزایش ریسک ابتلاء به تقریبا همه علایم اولیه پارکینسون به جز یبوست مرتبط می باشد.
محققان گفتند که غذاهای فوق فرآوری شده حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی ناسالم مانند قند، سدیم و چربی های اشباع اضافی هستند که امکان دارد ارتباط آنها با پارکینسون را توضیح دهد. افزودنی های غذایی هم امکان دارد در التهاب صدمه رسان به مغز نقش داشته باشند.
گائو اظهار داشت: «انتخاب مصرف کمتر غذاهای فرآوری شده و مصرف بیشتر غذاهای کامل و مغذی می تواند استراتژی خوبی برای حفظ سلامت مغز باشد. برای تأیید یافته های ما بر مبنای این که خوردن غذاهای کمتر فرآوری شده امکان دارد علایم اولیه بیماری پارکینسون را کُند کند، مطالعات بیشتری ضروری است.»


منبع:

1404/03/10
08:02:53
5.0 از 5
28
تگهای خبر: بسته بندی , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
جدیدترین ها

مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی
رژیم غذایی، تناسب اندام، دستورالعمل و نکات حفظ سلامتی و رژیم غذایی سالم همه در مین فود

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است