به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال ساینس، محققان دانشگاه پادوا Padova در ایتالیا برمبنای یك كارآزمایی بالینی بین سال های 2011 تا 2015 میلادی دریافتند داروی 'بلی موماب' Belimumab با نام تجاری Benlysta در درمان لوپوس بسیار موثر است و هم اكنون استفاده وریدی این دارو در آمریكا، اروپا و كانادا در تركیب با داروی های دیگر تایید شده است.
محققان 356 بیمار را در كارآزمایی شركت دادند و بعد از 52 هفته استفاده از داروی Belimumab دریافتند علایم بیماری كاهش یافته و بیماران نیاز كمتری به استفاده از داروهای استروییدی داشتند.
لوپوس یك بیماری خودایمنی است كه 90 درصد مبتلایان به آن را زنان تشكیل می دهند؛ بیماری های خود ایمنی به بیماری هایی گفته می گردد كه در آن سیستم ایمنی، بافت های سالم بدن را بعنوان یك عامل خارجی فرض می كند و به آن ها حمله می كند.
لوپوس به دو نوع DLE و SLE تقسیم بندی می گردد. نقطه هدف DLE معمولا پوست است و روی ارگان های دیگر بدن تاثیر نمی گذارد. نوع SLE جدی تر است و علاوه بر پوست، اندام های حیاتی را هم تحت تاثیر قرار می دهد. در نوع شدید بیماری، بافت مفاصل و عضلات و غشای ریه، قلب، كلیه ها و مغز صدمه می بیند. تشنج، افسردگی، گیجی و سكته مغزی، از عوارض لوپوس هستند.
نتایج این مطالعه در نشریه Arthritis & Rheumatology انتشار یافته است.