۶۰ درصد جمعیت میانسال و سالمند كشور گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند

یك كارشناس تغذیه عنوان كرد؛

۶۰ درصد جمعیت میانسال و سالمند كشور گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند مین فود: رئیس گروه تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، بهبود وضعیت تغذیه یكی از شاخص های توسعه دانست و اظهار داشت: ۶۰ درصد جمعیت میانسال و سالمند كشور گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند.


به گزارش مین فود به نقل از مهر، فرشته فزونی، گفت: تغذیه یكی از مسائل مهم و جدی در حوزه سلامت عمومی و توسعه ملی است و بهبود وضعیت تغذیه یكی از شاخص های توسعه هر جامعه شمرده می شود كه همواره موردتوجه برنامه ریزان و مسئولان بهداشتی جامعه قرار دارد. وی با اشاره به روند رو به رشد بیماری های غیر واگیر در تمامی كشورها، الگوی تغذیه ای ناسالم را مهم ترین عامل خطر در بروز بیماری های غیر واگیر برشمرد و اضافه كرد: فشارخون بالا، رژیم غذایی ناسالم، توده بدنی نامناسب، تحرك ناكافی، دیابت، استعمال دخانیات، آلودگی هوا، خطرات شغلی و كلسترول بالا بعنوان عوامل خطر بروز بیماری های غیر واگیر معرفی شده اند كه نیمی از این عوامل (فشارخون بالا، رژیم غذایی ناسالم، توده بدنی نامناسب، دیابت و كلسترول) با تغذیه مرتبط هستند. بدین سبب برای كاهش مبتلاشدن به بیماری های غیر واگیر در جامعه باید آموزش الگوی صحیح تغذیه موردتوجه قرار گیرد. به قول این كارشناس تغذیه، امروزه با عنایت به افزایش مصرف فست فودها، غذاهای آماده و كم تحركی شاهد شیوع اضافه وزن و چاقی در جامعه هستیم و برمبنای آخرین مطالعات صورت گرفته در كشور حدود ۶۰ درصد از جمعیت بالای ۳۰ سال (میانسال و سالمند) گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند. وی با اشاره به روند رو به رشد بروز چاقی در تمامی دنیا، شیوع اضافه وزن و چاقی در گروه سنی كودكان و نوجوانان را یكی از معضلات حوزه سلامت برشمرد و اشاره كرد: برنامه های متعددی نظیر ترویج تغذیه سالم، فرهنگ سازی، پیشگیری و كنترل چاقی در گروه های سنی مختلف خصوصاً نوجوانان، پیشگیری و كنترل كمبود ریزمغذی ها و مكمل یاری در این راستا انجام می گیرد. رئیس گروه تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه درباب انواع سوءتغذیه اظهار داشت: سوءتغذیه دو بعد دارد؛ سوءتغذیه پروتئین- انرژی و كمبود ریزمغذی ها كه در اثر فقر غذایی، گرسنگی، ناآگاهی های تغذیه ای، عدم دسترسی كافی به غذا و ریزمغذی ها نظیر كمبود ویتامین D، كلسیم، آهن و...t احداث میگردد و دیگری سوءتغذیه ناشی از اضافه دریافت مواد غذایی و پرخوری است كه منجر به اضافه وزن و چاقی شده و زمینه بروز بیماری های غیر واگیر را به وجود می آورد. فزونی با اشاره به اجرای برنامه های معاونت امور بهداشتی دانشگاه در هر دو بعد سوءتغذیه تصریح كرد كه در ایران رهنمودهای غذایی توسط وزارت بهداشت تهیه و ابلاغ گردیده است كه شامل ۱۲ پیام كلیدی است و در مراكز خدمات جامع سلامت و پایگاه های بهداشتی این رهنمودها به مردم آموزش داده می شود. این كارشناس تغذیهt توجه به تناسب وزن را یكی از پیام های مذكور برشمرد كه در این زمینه آموزش های لازم درباب انجام فعالیت بدنی روزانه و مستمر حدود۴۰-۳۰ دقیقه پیاده روی، توجه به تعادل و تنوع در تغذیه (نان و غلات، میوه ها، سبزی ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت، حبوبات و مغزها) به مراجعان نمایش میگردد. وی، ترویج تغذیه سالم، آموزش و فرهنگ سازی را ازجمله فعالیت هایی برشمرد كه منجر به افزایش دانش تغذیه ای یك جامعه میگردد و اشاره كرد: بحث امنیت غذا و تغذیه صرفاً مربوط به حوزه بهداشت نیست بلكه سایر ارگان ها نظیر جهاد كشاورزی، اداره استاندارد، صنایع غذایی و...، باز در این راستا دخالت دارند. رئیس گروه تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه در ادامه به اهمیت تولید محصولات غذایی سلامت محور توسط صنایع غذایی و عرضه محصولات غذایی سالم (كم قند، كم نمك و كم چرب) در بوفه های مدارس اشاره نمود و اضافه كرد: با همكاری آموزش وپرورش امسال مقرر است نظارت بیشتری بر پایگاه های تغذیه سالم در مدارس احداث شود. در پایگاه های بهداشتی و مراكز خدمات جامع سلامت با عنایت به افزایش چاقی و اضافه وزن در بین كودكان و نوجوانان آموزش های لازم نظیر یك ساعت فعالیت بدنی روزانه، كاهش فعالیت های نشسته به كمتر از ۲ ساعت (تماشای تلویزیون، بازی با كامپیوتر) و آموزش تغذیه مناسب به مراجعان داده می شود. فزونی افزود: اجرای برنامه های مشترك با كمیته امداد و حمایت تغذیه ای از كودكان محروم مبتلابه سوءتغذیه و اهدای سبد تغذیه ای حمایتی به ۲۸۰ كودك در مناطق تحت پوشش دانشگاه از دیگر برنامه های این معاونت بود. وی، راه اندازی واحدهای تغذیه در مراكز خدمات جامع سلامت را یكی از اقدامات مفید سپس اجرای طرح تحول سلامت عنوان نمود و اضافه كرد: این واحدها ضمن نمایش خدمات پیشگیرانه و مراقبت های تغذیه ای، در امتداد بهبود شاخص های تغذیه ای منطقه و جلوگیری از ابتلای مردم به بیماری های غیر واگیر، چاقی و دیابت تلاش می كنند. همین طور به بیماران آموزش های مناسب را نمایش می كنند. فزونی، ترویج تغذیه سالم، فرهنگ سازی تغذیه ای با همكاری سازمان های مختلف در سطوح مختلف، برنامه های مناسبتی( هفته سلامت، روز جهانی غذا، بسیج ملی اطلاع رسانی تغذیه ) پیشگیری و كنترل كمبود ریزمغذی ها، برنامه های مكمل یاری(مكمل یاری آهن برای دختران دانش آموز، مكمل یاری ویتامین دی برای دختران و پسران و مكمل یاری برای سایر گروه های سنی كودكان، جوانان، میان سالان، سالمندان، زنان حامله و شیرده)، برنامه حمایت تغذیه ای و اعطای سبد تغذیه ای به كودكان دارای سوءتغذیه با همكاری كمیته امداد، برنامه بهبود تغذیه زنان روستایی و عشایر با همكاری جهاد كشاورزی و آموزش تغذیه سالم را ازجمله برنامه های مختلفی برشمرد كه در این خصوص توسط معاونت امور بهداشتی دانشگاه در مناطق تحت پوشش اجرا میگردد.

1397/10/29
15:33:32
5.0 / 5
116
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است