شیوع اضافه وزن در پاندمی كرونا به گزارش مین فود یك روانشناس با اشاره به كاهش فعالیت بدنی افراد به سبب حضور بیشتر در خانه در وضعیت پاندمی كووید 19 اظهار داشت: مدیریت وزن دارای یك بعد روانشناختی است كه از چشم خیلی از مردم به دور مانده است. باتوجه به نقش بسیار زیاد استرس در پرخوری، كم تحركی و یا میزان قندی كه بدن آزاد می كند و باتوجه به حجم استرس تجربه شده مردم در وضعیت پاندمی كووید 19، شیوع اضافه وزن نیز افزایش یافته است. دکتر پیمان دوستی در گفت وگو با ایسنا، اظهار نمود: بیشتر ما دست کم دو نوع نگرانی درباب اضافه وزن یا چاقی خود داریم که یکی مربوط به رضایت از تصویر بدنی مان و دیگری مربوط به مشکلات سلامتی است. این دو نگرانی منجر به جستجوی پیوسته طیف زیادی از مردم برای دست یابی به شیوه های مدیریت وزن می شود. وی معتقد است: زمانی که صحبت از مدیریت وزن می شود، نخستین گزینه ای که خیلی از مردم به آن فکر می کنند، عمل های جراحی، رژیم های غذایی و کارهای شدید بدنی است و این در حالیست که برخی معتقدند عمل های جراحی با خطراتی هم راه است و در عین حال با شروع پاندمی کرونا خیلی از کارهای بدنی ما تحت تاثیر قرار گرفته و گاهی متوقف شده است. دوستی افزود: از طرف دیگر تغییر سبک زندگی جدید منطبق با دوره پاندمی کرونا نیز، منجر به تجربه شرایط استرس زا و البته تغییر عادات خوردن در خیلی از مردم شده است. مضاف بر استرس، ما به دلایلی روانشناختی ممکنست برنامه های غذایی و ورزشی خودرا دنبال نکنیم و یا سبک زندگی غیر سلامت محوری را پیشه نماییم. بگفته این روانشناس، ممکنست روانشناسان در امتداد مدیریت وزن راهکارهایی برای رویارویی کارآمد با استرس به افراد عرضه کنند، سبک زندگی جدیدی پیشنهاد دهند و یا با کمک به عضویت افراد در گروه های حمایتی به متعهدانه دنبال کردن کارهای افراد کمک کنند. همین طور روان شناسان ممکنست موانع روانی احتمالی موثر در شروع برنامه های جدید در زندگی افراد را شناسایی، و در جهت غلبه بر آنها کمک کنند اما، این همه ماجرا نیست. وی ادامه داد: امروزه می دانیم که برخی مردم به هنگام تجربه تنش، اهتمام دارند با خوردن خصوصا روی آوردن به مواد غذایی چرب یا شیرین، از تجربه تنش خود بکاهند. هرچند این راهکار در کوتاه مدت برای برخی اثربخش است، اما در طولانی مدت نه فقط سبب از بین رفتن تنش نمی گردد، بلکه مشکلاتی مربوط به سلامتی و اضافه وزن را نیز به وجود می آورند. نحوه برخورد با چنین تنش هایی نیز، همچون مواردی است که در مداخلات روانشناختی برای مدیریت وزن انجام می شود. این روانشناس با اعلان اینکه شرم یکی از اشکالات شایع افراد دارای اضافه وزن یا چاقی است، اشاره کرد: جای تعجب نیست، تمسخری که این افراد تجربه می کنند، بسیار ناخوشایند است. با این وجود باید گفت هیچ چیز خنده داری در این زمینه وجود ندارد. برخی فکر می کنند با تمسخر کردن می توانند برای فرد انگیزه درست کنند تا وزن خودرا کم کند. برخی نیز خودشان این تمسخر را برای خودشان ایجاد می کنند و اینطور می خواهند ایجاد انگیزه کنند. اما این سرزنش یا تمسخر هیچ کمکی به ما نمی کند و تا زمانی که حداقل خودمان از این سرزنش و تمسخر مقابل خودمان دست بر نداریم، نمی توانیم در راه تغییر عادات و سبک زندگی قدم بگذاریم. دوستی در آخر اظهار داشت: به کار بردن انواع شیوه های خود سرزنشی و خود تمسخری برای انگیزه دادن در جهت کاهش وزن، مانند این است که دستان خودرا با طناب ببندیم و بخواهیم بنویسیم. با این وجود، این افکار هستند که هر لحظه به سراغ ما می آیند و روانشناسان در جهت شیوه روبرو شدن با این افکار نیز، به افراد کمک می کنند. منبع: مین فود 1399/09/09 12:18:06 5.0 از 5 1288 تگهای خبر: اضافه وزن , برنامه , تجربه , چاقی این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط ضرورت هم افزایی طب ایرانی و طب نوین برای ارائه خدمات بهتر به بیماران بهترین آموزشگاه میکرو کشور تاثیر رژیم غذایی در مبتلاشدن به افسردگی را جدی بگیرید تهیه سبد غذایی مطلوب برای ایرانی ها نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۵ بعلاوه ۵ دوستان مین فود آموزش حسابداری در تبریز آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج پربیننده ترین ها ضرورت هم افزایی طب ایرانی و طب نوین برای ارائه خدمات بهتر به بیماران پرمخاطب ترین سایت اقتصادی فروش کفش چرم مردانه و زنانه نحوه مصرف قهوه گانودرما برای زگیل تناسلی پربحث ترین ها بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد جدیدترین ها بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد سفارش های تغذیه ای برای مقابله با گرمازدگی صدور تاییدیه حلال برای ۲۸۵ محصول سلامت محور وزیر بهداشت دولت چهاردهم به فکر تأمین نیروی انسانی باشد سویا برای مغز کودکان مفیدست تخم مرغ قهوه ای رنگ نشانه بالا بودن ارزش غذایی آن نیست استفاده از نمک های یددار و روغن های ترانس پایین در تهیه نذورات تگها بیمار بیماری بهداشت آب رپورتاژ پزشك برنامه ایمنی