چالش ته لنجی ها و كولبرها در بازار غذا مدیركل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اعلام كرد؛ مین فود: مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: همه مواد غذایی و مواد اولیه، نگهدارنده ها و رنگ ها که در فرمولاسیون مواد غذایی به کار می رود، باید در سامانه تیتک ثبت گردد. به گزارش مین فود به نقل از مهر، محمدحسین عزیزی در زمینه به حداقل رساندن فرایند کاری فرآورده ای غذایی و آشامیدنی، اضافه کرد: شرکتهای تولید کننده و واردکننده لازم است یکسری مدارک در مورد آنالیز محصول، گواهی سلامت بهداشتی و کشور تولید کننده را در سامانه تیتک بارگذاری کنند. اگر محصولی جدید باشد که تا به حال، ارزیابی نشده باشد، یک مرحله ثبت منبع هم اضافه خواهد شد و اگر شرکت شناخته شده با استانداردهای بین المللی بالا باشد، امکان دارد مشمول ارزیابی نشود و منبع، مستقیماً ثبت گردد. اگر مدارک شرکت مورد نظر برای واردات محصول ضعیف باشد، ارزیابی ضروریست و بازرسان به صورت حضوری و یا غیر حضوری و برخط (آنلاین) محصول را ارزیابی می کنند، این فرایند حدود دو یا سه روز و حتی در بعضی موارد یک روزه صورت گیرد. وی ضمن اشاره به این که جهت پشتیبانی از تولیدات داخل، به محصولاتی که در داخل تولید می شوند، اجازه واردات داده نمی گردد، اظهار داشت: صرفا برای محصولات نهایی که تولید داخل ندارند، مجوز واردات صادر می شود. مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در مورد کدهای آی آر سی(IRC) صادره اظهار داشت: برای واردات مواد اولیه ۵۸ هزار و ۱۳۶ پروانه و برای صادرات مواد اولیه ۴۹ هزار و ۱۱۳ و برای محصول نهایی ۸ هزار و ۴۲۳ پروانه تابحال صادر گردیده است.وی اضافه کرد: تابحال برای ۵ میلیارد و ۱۱۶ میلیون و ۶۵۸ هزار و ۱۴۵ فرآورده مواد اولیه و ۵۸۶ میلیون و نود و ۱۶۰۷ محصول نهایی ترخیص شده اند و کل شناسه گذاری انجام شده چهارصد و پنجاه میلیون و صد و بیست و هشت هزار و پانصد و پنجاه و نه عدد است که به علت تنوع زیاد مواد غذایی، تعداد اقلام به پنج یا شش میلیارد رسیده است.مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: تعداد و تنوع فرآورده های غذایی، ما را بر آن داشت که در ابتدا محصولات غذایی با ارزبری بالاتر و گران تر وارداتی که امکان تقلب در آنها بیشتر است، در اولویت برچسب گذاری قرار گیرند، بعنوان مثال روغن زیتون همچون مواد غذایی است که احتمال تقلب در آن زیاد است. مواد غذایی با قیمت پایین تر در اولویت بعدی برای کدگذاری، برچسب شناسایی و ردیابی هستند.وی با اشاره به اینکه زیرساخت های سامانه تیتک به صورت کامل در حوزه مواد غذایی و آشامیدنی آماده نیست، اظهار داشت: بیشتر از ۶۸ گروه کاری در دانشگاه های علوم پزشکی تشکیل شده و همه شرکتهای بزرگ تولیدی و هم انجمن های بزرگ را بسیج کرده ایم تا ثبت محصول را آغاز کنند، ولیکن به علت این که سامانه مجوز ترخیص همچنان قابل بهره برداری نیست، در این عرصه با مشکل مواجه هستیم. چونکه فرایند پیگیری آن معلوم نیست که این کالا همچنان در شرکت پخش هست یا این که مجوز ورود به بازار را دریافت کرده است.عزیزی در مورد اهمیت بررسی اصالت کالاهای سلامت محور اظهار داشت: در مورد کالاهای وارداتی حتما کد آی آر سی(IRC) را مشاهده و با ارسال پیامک یا از راه اپلیکیشن و یا حتی سیستم تلفنی می توانند اصالتاً کالا را بررسی نمایند که آیا این کالا از مسیر قانونی و یا به صورت قاچاق وارد کشور شده است و خوشبختانه در حوزه واردات، این سامانه تکمیل شده و هیچ کالای وارداتی نیست که کد آی آر سی(IRC) نداشته باشد. وی، یکی از چالش های فرآورده های غذایی و آشامیدنی را مناطق آزاد، بازارچه های مرزی و ته لنجی ها و کولبرها دانست و اضافه کرد: کالاهایی که از این طرق وارد کشور می شوند به علت قوانین خاص آن مناطق، امکان ثبت در سامانه تیتک را ندارند و به تبع آن ردیابی و بررسی اصالت آنها مورد سوال است. منبع: مین فود 1400/02/25 20:27:01 5.0 از 5 1367 تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , پزشك , دارو این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط راه اندازی پالایشگاه ملی پلاسما در دستور کار چگونه اصالت شیرخشک را تشخیص بدهیم واکنش سازمان غذا و دارو به کمبود شیرخشک اقدامات پیشگیرانه مهم ترین اصل درمان ناباروری است نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۸ بعلاوه ۲ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو ست قالب گیری دندان طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم کفش طبی ، کمربند طبی ، قوزبند طبی پربیننده ترین ها میوه ای با خواص ضد سرطان دانه ای کوچک اما معجزه ای بزرگ برای سلامتی رانندگان مصرف غذاهای پرچرب و سنگین را در مسافرت محدود کنند The Art of Documentation Reimagined by Fake-Sample پربحث ترین ها راه اندازی پالایشگاه ملی پلاسما در دستور کار چگونه اصالت شیرخشک را تشخیص بدهیم واکنش سازمان غذا و دارو به کمبود شیرخشک ویتامین ها انرژی ساز نیستند! جدیدترین ها راه اندازی پالایشگاه ملی پلاسما در دستور کار چگونه اصالت شیرخشک را تشخیص بدهیم واکنش سازمان غذا و دارو به کمبود شیرخشک ویتامین ها انرژی ساز نیستند! کبد چرب قابل درمان است اگر اقدامات پیشگیرانه مهم ترین اصل درمان ناباروری است با مصرف این روغن ها پیر نمی شوید اختلال در پرداخت بیمه ها زنجیره تأمین دارو را تهدید می کند سازمان غذا و دارو اسامی محصولات خوراکی بدون مجوز را اعلام کرد مسمومیت ۴۸ نفر در کشور با قارچ وحشی تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی