افزایش ظرفیت رشته های پزشکی، به مفهوم رفع کمبود پزشک نیست

دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشكی:

افزایش ظرفیت رشته های پزشکی، به مفهوم رفع کمبود پزشک نیست به گزارش مین فود دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی با اعلان اینکه افزایش ظرفیت رشته های پزشکی، به مفهوم رفع کمبود پزشک نیست، اظهار داشت: وزارت بهداشت در برنامه مشخص و مدونی پیگیر این مساله خواهد بود تا این ظرفیت ها متعادل و مناسب شود؛ همین طور برای حل مشکل توزیع عادلانه و دسترسی مناسب پزشکان نیز برنامه هایی خواهیم داشت.


به گزارش مین فود به نقل از ایسنا، دکتر غلامرضا حسن زاده، ضمن بیان این مطلب اظهار نمود: ما با افزایش ظرفیت پذیرش رشته های پزشکی مخالف نیستیم، اما با آنکه کار غیرعلمی و غیرکارشناسی صورت گیرد هم موافق نیستیم. باید برای هرکاری هزینه اثربخشی و زیرساخت ها مورد توجه قرار گیرد و چنانچه نتوانیم زیرساخت های لازم را فراهم نماییم، هزینه زیادی را به کشور تحمیل خواهیم کرد، ضمن این که همیشه افزایش ظرفیت معادل رفع اشکال نیست.
وی ادامه داد: اگر بطورمثال ۳۰۰۰ دانشجوی پزشکی بپذیریم یا ۳۰۰۰ دانشجو وارد کشور نماییم، آیا مشکل کمبود پزشک را می توانیم رفع کنیم؟ باید زیرساخت های لازم و انگیزه کافی برای خدمت در مناطق مختلف را در پزشکان ایجاد نماییم و این مساله موجب می شود که توزیع عادلانه و دسترسی مناسب داشته باشیم و بررسی نماییم که چه دلایلی وجود دارد که این اتفاق نمیفتد. باید حتما بررسی نماییم دلیل این که دسترسی مناسبی در مناطق مختلف وجود ندارد و پزشکان در شهرهای بزرگی مثل تهران مستقر می شوند و در این شهرها سرانه پزشک نسبت به سایر شهرها بالاتر است، چیست؟ سازمان نظام پزشکی با اصل قضیه مخالف نیست، برای اینکه افرادی که در آنجا هستند، یا استاد دانشگاه و یا عضو هیات علمی هستند و آکادمیک فکر می کنند و با سیستم بهداشتی و درمانی کشور کاملا آشنایی دارند. اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم یا رئیس دانشگاه بودند یا این که در دانشگاه ها مسئولیت داشتند.
دکتر حسن زاده بیان کرد: این مساله یک معادله یک مجهولی نیست که بطورمثال ما ظرفیت پذیرش را افزایش بدهیم و بعد تعداد پزشک افزایش پیدا کند، بلکه یک معادله چند مجهولی است، یعنی باید عوامل مختلف را درنظر گرفته و ببینیم که ما چقدر داریم هزینه می نماییم و برای این هزینه ای که می نماییم، چقدر اثربخشی داریم؟ راندمان در سیستم را باید افزایش دهیم، با فقط تحمیل کردن بار اضافه به سیستم بهداشتی درمانی و دانشگاه های علوم پزشکی کشور و بالا بردن هزینه های کشور که در وضعیت فعلی بسیار نگران کننده است، نمی توانیم مشکلی که مطرح گردیده است را حل نماییم و باید تمامی عواملی که مشکل ایجاد می کنند را بررسی نماییم.
وی افزود: چه آمارهایی را که سازمان جهانی بهداشت داده بپذیریم و چه آمارهای خود را؛ اگر هر معیاری را بنگریم، بر طبق آن معیارها باید برنامه ریزی هایمان را انجام دهیم. در خیلی از کشورهایی که از نظر بهداشتی و درمانی و از نظر سلامتی وضعیت خوبی را دارند، یعنی سیستم بهداشت و درمانشان موفق است، اینطور نیست که الزاما درصد و سرانه پزشکانشان بالا باشد، چرا به کشورهایی که از نظر پزشکی مترقی هستند توجهی نمی کنیم؟ ما نباید خودرا با کشوری که پزشک در آن بعنوان کارمند کار می کند، مقایسه نماییم. آیا در کشورمان با افزایش کارمند، کارآیی مان افزایش پیدا کرده؟ آیا کمیّت کارها افزایش داشته است؟ بدین سبب فقط افزایش تعداد، منجر به افزایش کیفیت و رفع اشکال، نمی گردد. رسانه های مختلف که اینطور موضوعات را مطرح می کنند نباید ذهن مردم را نسبت به جامعه پزشکی مغشوش کنند، برای اینکه حالا در وضعیت سختی قرار داریم و پزشکان زحمات زیادی را برای سلامت جامعه متحمل می شوند و نباید تحت فشار قرار گیرند.
به گزارش وبدا، دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی در آخر اشاره کرد: وزارت بهداشت در برنامه مشخص و مدونی پیگیر این مساله خواهد بود تا این ظرفیت ها متعادل و مناسب شود؛ همین طور برای حل مشکل توزیع عادلانه و دسترسی مناسب پزشکان نیز برنامه هایی خواهیم داشت.




منبع:

1400/09/10
11:42:54
5.0 از 5
567
تگهای خبر: برنامه , بهداشت , پزشك , درمان
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است