تغییرات در رژیم غذایی مدارهای مغزی را نیز تغییر می دهد

تغییرات در رژیم غذایی مدارهای مغزی را نیز تغییر می دهد به گزارش مین فود، متخصصان دانشگاه ییل و موسسه پژوهشی متابولیسم ماکس پلانک آلمان در پژوهشی جدید دریافتند که با خوردن روزانه غذای چرب و شیرین بدن میل بیشتری به مصرف این نوع غذاها پیدا می کند و ترک این عادت مشکل است.


به گزارش مین فود به نقل از نیویورک پست، تصور ما این است که ضرر غذای شیرین از غذای چرب بیشتر است و شیرینی ها سهم بیشتری در اضافه وزن بدن دارند، درحالی که هردو گروه چربی و شیرینی غیر از آنکه در اضافه وزن و بروز بیماریهای مختلف نقش دارند، بدن را به این نوع رژیم عادت می دهند و زمینه ساز بروز اختلالات ذهنی می شوند.
این مطالعه روز چهارشنبه بصورت آنلاین در نشریه متابولیسم سلول (Cell Metabolism) منتشر گردید. این مطالعه نشان داد که خوردن یک میان وعده سرشار از قند و چربی بصورت روزانه، مدارهای پاداش در مغز انسان را به شکلی تغییر می دهد که علاقه مندی های پایدار به وجود می آورد.
متخصصان، شرکت کنندگان در این مطالعه را به دو گروه تقسیم کردند و به آنها گفتند به جز یک مورد استثنا، عادات غذایی معمول خودرا ادامه دهند. آنها به یک گروه دو بار در روز و به مدت هشت هفته ماست چرب و شیرین دادند و گروه دیگر ماست کم چرب و کم شکر دریافت نمودند. در آخر هشت هفته به آنها پودینگ هایی با محتوای چربی متفاوت و آب سیب حاوی مقدار متفاوتی قند دادند و گفتند چرب بودن، خامه ای بودن، روغنی بودن، شیرین بودن آنها و همین طور میزان میل و رغبت شان به خوردن آنها را ارزیابی کنند.
متخصصان دریافتند آنها که به خوردن ماست چرب و شیرین عادت کرده بودند، به اندازه پیش از مطالعه از خوردن گزینه های سالم تر لذت نمی بردند. سپس با بهره گیری از ام آرآی فعالیت مغز این شرکت کنندگان را حین نوشیدن میلک شیک (مخلوطی از شیر با انواع میوه ها، شکلات یا طعم ها) ردیابی کردند که نتیجه آزمایش برای گروه دوستدار چربی و قند بالا افزایش فعالیت مغز را نشان داد ولی در گروه دیگر چنین فعالیتی دیده نشد.
"دانا اسمال"، نویسنده ارشد این مطالعه و مدیر مرکز پژوهش های رژیم غذایی و فیزیولوژی مدرن دانشکده پزشکی دانشگاه ییل به ان بی سی نیوز اظهار داشت: فرض کنید نانوایی جدیدی کنار محل کار شما باز شده و شما هر روز بامداد جلوی آن می ایستید و یک کلوچه مربایی می خورید. همین کار به تنهایی سیم کشی مدارهای پایه ای آموزشی دوپامین را به شکلی تغییر می دهد که علاقه مندی های پایدار به وجود می آورد.
نویسندگان این یافته ها را به آثار داروهای اعتیادآور تشبیه کردند. بگفته آنها آنگونه که پیش تر تصور می شد فقط تاثیرات ژنتیک و محیطی نیستند که موجب چاقی می شوند.
اسمال به ان بی سی نیوز گفت این اولین مطالعه ای است که نشان میدهد حتی تغییرات کوچک در رژیم غذایی انسان مدارهای مغزی را باردیگر سیم کشی می کند و خطر طولانی مدت پرخوری یا اضافه وزن را بیشتر می کند.
هرچند بگفته این متخصصان، سه تا پنج روز مصرف غذای پرچرب و شیرین بر مسیرهای بین مغز و معده تاثیر نمی گذارد اما مصرف غذای پرچرب و پرکالری در بازه زمانی بین ۱۰ تا ۱۴ روز بر این مسیر موثر است. خوردن غذاهای ناسالم منجر به افسردگی نیز می شود.
به گزارش ایندیپندنت، مطالعه ای که بتازگی در نشریه اختلالات عاطفی (Affective Disorders) انتشار یافته نشان میدهد که در افرادی که در رژیم غذایی شان مقدار زیادی غذاهای فوق فرآوری شده وجود دارد، میزان افسردگی بطور شایان توجهی بالاتر است. بگفته مرکز کنترل و پیش گیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC)، بیش از ۴۱ درصد بزرگسالان ایالات متحده آمریکا چاق اند که همین مورد خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی و دیابت نوع دو را بیشتر می کند.



1402/01/18
17:09:42
5.0 از 5
350
تگهای خبر: آب , اضافه وزن , بیمار , بیماری
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است