تغییرات در رژیم غذایی مدارهای مغزی را نیز تغییر می دهد به گزارش مین فود، متخصصان دانشگاه ییل و موسسه پژوهشی متابولیسم ماکس پلانک آلمان در پژوهشی جدید دریافتند که با خوردن روزانه غذای چرب و شیرین بدن میل بیشتری به مصرف این نوع غذاها پیدا می کند و ترک این عادت مشکل است. به گزارش مین فود به نقل از نیویورک پست، تصور ما این است که ضرر غذای شیرین از غذای چرب بیشتر است و شیرینی ها سهم بیشتری در اضافه وزن بدن دارند، درحالی که هردو گروه چربی و شیرینی غیر از آنکه در اضافه وزن و بروز بیماریهای مختلف نقش دارند، بدن را به این نوع رژیم عادت می دهند و زمینه ساز بروز اختلالات ذهنی می شوند. این مطالعه روز چهارشنبه بصورت آنلاین در نشریه متابولیسم سلول (Cell Metabolism) منتشر گردید. این مطالعه نشان داد که خوردن یک میان وعده سرشار از قند و چربی بصورت روزانه، مدارهای پاداش در مغز انسان را به شکلی تغییر می دهد که علاقه مندی های پایدار به وجود می آورد. متخصصان، شرکت کنندگان در این مطالعه را به دو گروه تقسیم کردند و به آنها گفتند به جز یک مورد استثنا، عادات غذایی معمول خودرا ادامه دهند. آنها به یک گروه دو بار در روز و به مدت هشت هفته ماست چرب و شیرین دادند و گروه دیگر ماست کم چرب و کم شکر دریافت نمودند. در آخر هشت هفته به آنها پودینگ هایی با محتوای چربی متفاوت و آب سیب حاوی مقدار متفاوتی قند دادند و گفتند چرب بودن، خامه ای بودن، روغنی بودن، شیرین بودن آنها و همین طور میزان میل و رغبت شان به خوردن آنها را ارزیابی کنند. متخصصان دریافتند آنها که به خوردن ماست چرب و شیرین عادت کرده بودند، به اندازه پیش از مطالعه از خوردن گزینه های سالم تر لذت نمی بردند. سپس با بهره گیری از ام آرآی فعالیت مغز این شرکت کنندگان را حین نوشیدن میلک شیک (مخلوطی از شیر با انواع میوه ها، شکلات یا طعم ها) ردیابی کردند که نتیجه آزمایش برای گروه دوستدار چربی و قند بالا افزایش فعالیت مغز را نشان داد ولی در گروه دیگر چنین فعالیتی دیده نشد. "دانا اسمال"، نویسنده ارشد این مطالعه و مدیر مرکز پژوهش های رژیم غذایی و فیزیولوژی مدرن دانشکده پزشکی دانشگاه ییل به ان بی سی نیوز اظهار داشت: فرض کنید نانوایی جدیدی کنار محل کار شما باز شده و شما هر روز بامداد جلوی آن می ایستید و یک کلوچه مربایی می خورید. همین کار به تنهایی سیم کشی مدارهای پایه ای آموزشی دوپامین را به شکلی تغییر می دهد که علاقه مندی های پایدار به وجود می آورد. نویسندگان این یافته ها را به آثار داروهای اعتیادآور تشبیه کردند. بگفته آنها آنگونه که پیش تر تصور می شد فقط تاثیرات ژنتیک و محیطی نیستند که موجب چاقی می شوند. اسمال به ان بی سی نیوز گفت این اولین مطالعه ای است که نشان میدهد حتی تغییرات کوچک در رژیم غذایی انسان مدارهای مغزی را باردیگر سیم کشی می کند و خطر طولانی مدت پرخوری یا اضافه وزن را بیشتر می کند. هرچند بگفته این متخصصان، سه تا پنج روز مصرف غذای پرچرب و شیرین بر مسیرهای بین مغز و معده تاثیر نمی گذارد اما مصرف غذای پرچرب و پرکالری در بازه زمانی بین ۱۰ تا ۱۴ روز بر این مسیر موثر است. خوردن غذاهای ناسالم منجر به افسردگی نیز می شود. به گزارش ایندیپندنت، مطالعه ای که بتازگی در نشریه اختلالات عاطفی (Affective Disorders) انتشار یافته نشان میدهد که در افرادی که در رژیم غذایی شان مقدار زیادی غذاهای فوق فرآوری شده وجود دارد، میزان افسردگی بطور شایان توجهی بالاتر است. بگفته مرکز کنترل و پیش گیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC)، بیش از ۴۱ درصد بزرگسالان ایالات متحده آمریکا چاق اند که همین مورد خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی و دیابت نوع دو را بیشتر می کند. 1402/01/18 17:09:42 5.0 از 5 477 تگهای خبر: آب , اضافه وزن , بیمار , بیماری این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط برخورد قاطع با موازی کاری در سیستم سلامت روند نگران کننده چاقی در کودکان و نوجوانان شیوع ۱۱ درصدی آسم در کودکان و نوجوانان اخطار در رابطه با مصرف روغن های سنتی نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۴ بعلاوه ۵ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو ست قالب گیری دندان شرکت صنعتی سخت پوشش طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم کفش طبی ، کمربند طبی ، قوزبند طبی پربیننده ترین ها سازمان غذا و دارو اسامی محصولات خوراکی بدون مجوز را اعلام کرد رانندگان مصرف غذاهای پرچرب و سنگین را در مسافرت محدود کنند The Art of Documentation Reimagined by Fake-Sample شرح آخرین شرایط بازار شیر خشک پربحث ترین ها برخورد قاطع با موازی کاری در سیستم سلامت روند نگران کننده چاقی در کودکان و نوجوانان شیوع ۱۱ درصدی آسم در کودکان و نوجوانان اخطار در رابطه با مصرف روغن های سنتی جدیدترین ها برخورد قاطع با موازی کاری در سیستم سلامت روند نگران کننده چاقی در کودکان و نوجوانان شیوع ۱۱ درصدی آسم در کودکان و نوجوانان اخطار در رابطه با مصرف روغن های سنتی نظر کارشناسی سازمان غذا و دارو در واردات لحاظ شود واکنش سازمان غذا و دارو به آشفته بازار شیرخشک سلامت غذا نباید قربانی منافع اقتصادی شود رونمایی از ۳ محصول دانش بنیان حوزه سلامت در اینوتکس ۲۰۲۵ بازگشت شیر مدرسه از سال تحصیلی آینده راه اندازی پالایشگاه ملی پلاسما در دستور کار تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی