تغییرات در رژیم غذایی مدارهای مغزی را نیز تغییر می دهد به گزارش مین فود، متخصصان دانشگاه ییل و موسسه پژوهشی متابولیسم ماکس پلانک آلمان در پژوهشی جدید دریافتند که با خوردن روزانه غذای چرب و شیرین بدن میل بیشتری به مصرف این نوع غذاها پیدا می کند و ترک این عادت مشکل است. به گزارش مین فود به نقل از نیویورک پست، تصور ما این است که ضرر غذای شیرین از غذای چرب بیشتر است و شیرینی ها سهم بیشتری در اضافه وزن بدن دارند، درحالی که هردو گروه چربی و شیرینی غیر از آنکه در اضافه وزن و بروز بیماریهای مختلف نقش دارند، بدن را به این نوع رژیم عادت می دهند و زمینه ساز بروز اختلالات ذهنی می شوند. این مطالعه روز چهارشنبه بصورت آنلاین در نشریه متابولیسم سلول (Cell Metabolism) منتشر گردید. این مطالعه نشان داد که خوردن یک میان وعده سرشار از قند و چربی بصورت روزانه، مدارهای پاداش در مغز انسان را به شکلی تغییر می دهد که علاقه مندی های پایدار به وجود می آورد. متخصصان، شرکت کنندگان در این مطالعه را به دو گروه تقسیم کردند و به آنها گفتند به جز یک مورد استثنا، عادات غذایی معمول خودرا ادامه دهند. آنها به یک گروه دو بار در روز و به مدت هشت هفته ماست چرب و شیرین دادند و گروه دیگر ماست کم چرب و کم شکر دریافت نمودند. در آخر هشت هفته به آنها پودینگ هایی با محتوای چربی متفاوت و آب سیب حاوی مقدار متفاوتی قند دادند و گفتند چرب بودن، خامه ای بودن، روغنی بودن، شیرین بودن آنها و همین طور میزان میل و رغبت شان به خوردن آنها را ارزیابی کنند. متخصصان دریافتند آنها که به خوردن ماست چرب و شیرین عادت کرده بودند، به اندازه پیش از مطالعه از خوردن گزینه های سالم تر لذت نمی بردند. سپس با بهره گیری از ام آرآی فعالیت مغز این شرکت کنندگان را حین نوشیدن میلک شیک (مخلوطی از شیر با انواع میوه ها، شکلات یا طعم ها) ردیابی کردند که نتیجه آزمایش برای گروه دوستدار چربی و قند بالا افزایش فعالیت مغز را نشان داد ولی در گروه دیگر چنین فعالیتی دیده نشد. "دانا اسمال"، نویسنده ارشد این مطالعه و مدیر مرکز پژوهش های رژیم غذایی و فیزیولوژی مدرن دانشکده پزشکی دانشگاه ییل به ان بی سی نیوز اظهار داشت: فرض کنید نانوایی جدیدی کنار محل کار شما باز شده و شما هر روز بامداد جلوی آن می ایستید و یک کلوچه مربایی می خورید. همین کار به تنهایی سیم کشی مدارهای پایه ای آموزشی دوپامین را به شکلی تغییر می دهد که علاقه مندی های پایدار به وجود می آورد. نویسندگان این یافته ها را به آثار داروهای اعتیادآور تشبیه کردند. بگفته آنها آنگونه که پیش تر تصور می شد فقط تاثیرات ژنتیک و محیطی نیستند که موجب چاقی می شوند. اسمال به ان بی سی نیوز گفت این اولین مطالعه ای است که نشان میدهد حتی تغییرات کوچک در رژیم غذایی انسان مدارهای مغزی را باردیگر سیم کشی می کند و خطر طولانی مدت پرخوری یا اضافه وزن را بیشتر می کند. هرچند بگفته این متخصصان، سه تا پنج روز مصرف غذای پرچرب و شیرین بر مسیرهای بین مغز و معده تاثیر نمی گذارد اما مصرف غذای پرچرب و پرکالری در بازه زمانی بین ۱۰ تا ۱۴ روز بر این مسیر موثر است. خوردن غذاهای ناسالم منجر به افسردگی نیز می شود. به گزارش ایندیپندنت، مطالعه ای که بتازگی در نشریه اختلالات عاطفی (Affective Disorders) انتشار یافته نشان میدهد که در افرادی که در رژیم غذایی شان مقدار زیادی غذاهای فوق فرآوری شده وجود دارد، میزان افسردگی بطور شایان توجهی بالاتر است. بگفته مرکز کنترل و پیش گیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC)، بیش از ۴۱ درصد بزرگسالان ایالات متحده آمریکا چاق اند که همین مورد خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی و دیابت نوع دو را بیشتر می کند. 1402/01/18 17:09:42 5.0 از 5 350 تگهای خبر: آب , اضافه وزن , بیمار , بیماری این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط جایگزینی گوشت گاو با ماهی می تواند از مرگ زودهنگام جلوگیری کند توت خولان دریایی برای دیابت و چاقی مفیدست رژیم فستینگ می تواند از سلامت روده با افزایش سن محافظت کند مکمل آنتی اکسیدانی ترکیبی در تقویت حافظه و شناخت موثر است نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۲ بعلاوه ۲ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس چگونه رمز دوربین مدار بسته را پیدا کنیم خرید و فروش خودرو دوره ICDL در تبریز طراحی سایت فیش حج فیش حج پربیننده ترین ها ویژگی هایی که هنگام خرید لوازم آشپزخانه باید به آنها توجه کنید مقایسه روش های جراحی بینی روش های باز و بسته دکتر بهمن شریفی کاندیدای مجلس شورای اسلامی معرفی ساندویچ ساز عمده پربحث ترین ها نانوایی ها نان ساده پخت کنند جایگزینی گوشت گاو با ماهی می تواند از مرگ زودهنگام جلوگیری کند وضعیت قیمت شیرخشک پس از تغییر سیاست های ارزی توت خولان دریایی برای دیابت و چاقی مفیدست جدیدترین ها نانوایی ها نان ساده پخت کنند جایگزینی گوشت گاو با ماهی می تواند از مرگ زودهنگام جلوگیری کند وضعیت قیمت شیرخشک پس از تغییر سیاست های ارزی توت خولان دریایی برای دیابت و چاقی مفیدست انواع مدل های کانکس ساندویچ پانل رژیم فستینگ می تواند از سلامت روده با افزایش سن محافظت کند مکمل آنتی اکسیدانی ترکیبی در تقویت حافظه و شناخت موثر است بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز استفاده از جایگزین های نمک خطر مرگ های قلبی را کاهش می دهد جایگزینی گوشت با پروتئین قارچ برای کاهش کلسترول بهتر است تگها بیمار بیماری بهداشت آب رپورتاژ پزشك برنامه ایمنی