یک بشقاب غذای سالم باید دارای چه مواد غذایی باشد متخصص تغذیه عنوان كرد؛ مین فود: یک متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، درباب تغذیه و تقویت دستگاه ایمنی بدن به گفت و گو پرداخت. به گزارش مین فود به نقل از مهر، آزیتا حکمت دوست، در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما، ضمن عنوان نمودن این مطلب که سیستم ایمنی بدن، ما را در مقابل عوامل بیماری زایی مانند ویروس ها و باکتری ها، محافظت می کند، اضافه کرد: در صورت رعایت یک رژیم غذایی متعادل که شامل همه گروههای مواد غذایی باشد، (البته همراه با خواب کافی، نبود استرس های طولانی مدت و تحرک کافی) سیستم ایمنی بدن می تواند بخوبی وظایف خودرا انجام دهد. وی در پاسخ به این پرسش که آیا برای دریافت ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، نیازمند دریافت مکمل ها هستیم، اظهار داشت: بیشتر مواد غذایی مورد نیاز بدن، بوسیله تغذیه روزانه تامین می شود، حتی ویتامین D نیز با قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید، توسط بدن تولید می شود. با این همه در برخی از موارد استفاده از مکمل ها به افراد سفارش می شود. برای مثال، فردی که نمی تواند به مقدار کافی نور خورشید دریافت کند، مادر حاملگی که کمبود آهن دارد، یا مادری که قصد حاملگی دارد، که نیاز به مصرف قرص اسید فولیک دارد. حکمت دوست به توصیف یک بشقاب غذای سالم و متعادل پرداخت و اظهار داشت: در یک بشقاب غذایی سالم، باید از ۶ تا ۱۰ واحد گروه غلات استفاده گردد.(هر واحد غلات، ۳۰ گرم است) همین طور سفارش می شود که نصف غلات مورد استفاده، حتما سبوس دار باشد. (برای مثال، جو کامل، گندم کامل، گندم با سبوس و برنج قهوه ای) وی افزود: یک چهارم دیگر از بشقاب غذای سالم، متشکل از سبزیجات متنوع است، سبزیجات زرد رنگ سرشار از بتاکاروتن و سبزیجات سبز رنگ سرشار از فولات ها هستند. حکمت دوست اضافه کرد: گروه بعدی روغن ها هستند. روغن زیتون، روغن کلزا و روغن کانولا، از منابع غنی امگا ۳ هستند که می تواند در پیش گیری از التهاب در بدن، نقش مؤثری داشته باشند. امگا ۳ همین طور در حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی ایفا می کند. این روغن ها از منابع سرشار از ویتامین E نیز هستند، که یکی از مهم ترین مواد مورد نیاز سیستم ایمنی بدن است. وی افزود: گروه بعدی بشقاب غذایی سالم، لبنیات و گروههای پروتئینی هستند، مانند شیر و انواع دیگر لبنیات، و همین طور شامل انواع گروههای پروتئین حیوانی (انواع گوشت ها، تخم مرغ) می شوند. این متخصص تغذیه افزود: آنزیم لاکتاز، مسئول تجزبه قند شیر (لاکتوز) است که در بعضی افراد این آنزیم از ۲ سالگی سن فرد، از بین می رود و فرد در صورت مصرف شیر، گرفتار نفخ و دل پیچه می شود. بعضی دیگر از افراد نیز به شیر گاو آلرژی دارند. وی به افرادی که نمی توانند لبنیات مصرف کنند، سفارش کرد: که زیر نظر پزشک، مکمل کلسیم مصرف کنند. حکمت دوست تصریح کرد: اگر می خواهید سیستم ایمنی سالمی داشته باشید، اول از همه باید بشقاب غذایی سالم را فراموش نکنید، وی افزود: سیستم ایمنی بدن ما به ویتامین C(که در میوه ها و سبزیجات تازه یافت می شود)، ویتامین های گروه B( موجود در غلات پروتئینی)، پروتئین( موجود در انواع گوشت مرغ، ماهی و لبنیات) و همین طور روی و سلنیوم( موجود در آجیل ها) نیاز دارد. منبع: minfood.ir 1402/07/04 13:39:30 5.0 از 5 369 تگهای خبر: ایمنی , برنامه , بیمار , بیماری این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط روند نگران کننده چاقی در کودکان و نوجوانان شیوع ۱۱ درصدی آسم در کودکان و نوجوانان اخطار در رابطه با مصرف روغن های سنتی نظر کارشناسی سازمان غذا و دارو در واردات لحاظ شود نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۶ بعلاوه ۵ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو ست قالب گیری دندان شرکت صنعتی سخت پوشش طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم کفش طبی ، کمربند طبی ، قوزبند طبی پربیننده ترین ها سازمان غذا و دارو اسامی محصولات خوراکی بدون مجوز را اعلام کرد رانندگان مصرف غذاهای پرچرب و سنگین را در مسافرت محدود کنند The Art of Documentation Reimagined by Fake-Sample شرح آخرین شرایط بازار شیر خشک پربحث ترین ها روند نگران کننده چاقی در کودکان و نوجوانان شیوع ۱۱ درصدی آسم در کودکان و نوجوانان اخطار در رابطه با مصرف روغن های سنتی نظر کارشناسی سازمان غذا و دارو در واردات لحاظ شود جدیدترین ها روند نگران کننده چاقی در کودکان و نوجوانان شیوع ۱۱ درصدی آسم در کودکان و نوجوانان اخطار در رابطه با مصرف روغن های سنتی نظر کارشناسی سازمان غذا و دارو در واردات لحاظ شود واکنش سازمان غذا و دارو به آشفته بازار شیرخشک سلامت غذا نباید قربانی منافع اقتصادی شود رونمایی از ۳ محصول دانش بنیان حوزه سلامت در اینوتکس ۲۰۲۵ بازگشت شیر مدرسه از سال تحصیلی آینده راه اندازی پالایشگاه ملی پلاسما در دستور کار چگونه اصالت شیرخشک را تشخیص بدهیم تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی