خواص مصرف روزانه شیر و لبنیات

كارشناس تغذیه عنوان كرد؛

به گزارش مین فود، رئیس گروه تغذیه و دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مصرف روزانه شیر و لبنیات را برای تأمین کلسیم بدن ضروری عنوان نمود.

خواص مصرف روزانه شیر و لبنیات به گزارش مین فود به نقل از مهر، فرشته فزونی، ضمن اشاره به اجرای پویش ملی سلامت اطلاع رسانی تغذیه سالم، اظهار داشت: شیر و لبنیات یکی از گروههای اصلی هرم غذایی و مهم ترین منبع تأمین کلسیم است. به نقل از ایشان، با عنایت به این که کلسیم شیر به سادگی جذب می شود، ازاین رو شیر و فرآرده های لبنی از منابع غنی کلسیم محسوب می شوند. این کارشناس تغذیه اضافه کرد: مصرف گروه شیر و لبنیات می تواند خیلی از نیازهای تغذیه ای انسان نظیر بخشی از نیاز روزانه به فسفر، ویتامین های گروه «آ»، «ب»، اسیدهای چرب، اسیدهای آمینه ضروری و پروتیین های مورد نیاز بدن را تأمین کند. فزونی با تکیه بر این که منابع غذایی گیاهی نظیر بادام، پودر سنجد و تخم شربتی جایگزین مناسبی برای گروه شیر و لبنیات در تأمین کلسیم نیستند، تصریح کرد: این منابع گیاهی در کنار شیر و لبنیات می توانند به افزایش دریافت کلسیم کمک کنند. وی ضمن اشاره به یک باور اشتباه در جامعه اظهار داشت: خیلی از هموطنان تصور می کنند شیر خام به علت آن که هیچ فرآیندی روی آن صورت نمی گیرد، یک محصول کاملا طبیعی است و برای مصرف مناسب تر است در حالیکه این یک تصور اشتباه است. رئیس گروه تغذیه و دارویی، با تکیه بر استفاده از شیرهای پاستوریزه و استریلیزه کم چرب اظهار داشت: شیرهای پاستوریزه ارزش غذایی بهتری نسبت به شیرهای فله ای خام و لبنیات سنتی دارند. به قول فزونی، لبنیات و شیر فله دارای آلودگی میکروبی بالایی بوده و احتمال ابتلاء به بیماری تب مالت را می افزایند. وی ضمن اشاره به فرآیند جوشاندن شیرهای فله در منزل اظهار داشت: حرارت زیاد، طولانی مدت و مستقیم هنگام جوشاندن شیرهای فله سبب صدمه به پروتئین و ویتامین های محلول در آب موجود در شیر شده و ارزش غذایی آنرا بشدت می کاهد. در حالیکه در فرایند پاستوریزاسیون تا حد زیادی ارزش غذایی شیر حفظ می شود. این کارشناس تغذیه معاونت بهداشت تصریح کرد: بهترین کار جایگزین کردن لبنیات پاستوریزه به جای لبنیات سنتی است. فزونی ضمن اشاره به شایعات نادرست در مورد شیرهای استریل یا فرادما اظهار داشت: شیرهای پاکتی مدت دار بدون نگهدارنده هستند و فرایند تهیه و بسته بندی این نوع لبنیات باعث ماندگاری بالای آنها می شود. وی، استفاده از محصولات لبنی غنی شده با ویتامین D را به علت کمک به جذب بهتر کلسیم انتخاب مناسب تری عنوان نمود. فزونی با تکیه بر اهمیت مصرف شیر در کودکان و نوجوانان، شیر را ماده ای مغذی، سالم و مقوی برای کودکان در سنین رشد عنوان نمود که دریافت ناکافی آن (شیر و لبنیات) سبب تأخیر در رشد استخوانی و کوتاهی قد کودکان و نوجوانان می شود. وی ضمن اشاره به توزیع شیر در مدارس ابتدایی، تصریح کرد: این اقدام در جهت فرهنگ سازی و تشویق دانش آموزان به مصرف شیر، ایجاد عادات غذایی سالم و تأمین بخشی از نیازهای غذایی دانش آموزان انجام شده است. به قول فزونی، هر واحد از گروه شیر و لبنیات معادل یک لیوان شیر کم چرب یا یک پیاله ماست یا دو لیوان دوغ کم نمک است. باید توجه داشت که کره و خامه در هرم غذایی جزو گروه لبنیات نیستند. رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: حذف لبنیات در رژیم غذایی افراد مبتلا به برخی بیماری ها مانند سنگ کلیه سفارش نمی شود و این بیماران باید برای مصرف و تنظیم میزان لبنیات روزانه با پزشک خود مشاوره کنند.


منبع:

1402/11/24
09:17:21
5.0 از 5
602
تگهای خبر: آب , بسته بندی , بهداشت , بیمار
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
جدیدترین ها

مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی
رژیم غذایی، تناسب اندام، دستورالعمل و نکات حفظ سلامتی و رژیم غذایی سالم همه در مین فود

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است