غذاهای فراسودمند از چالش های داخلی تا فرصت های جهانی مین فود: معاون وزیر صمت، در رابطه با مسایل و مشکلات و چالش های غذاهای فراسودمند و پروبیوتیک ها در دنیا و ایران، نکاتی را بازگو کرد. به گزارش مین فود به نقل از مهر، ابراهیم شیخ، در ششمین کنگره بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند، اظهار داشت: این صنعت نه فقط در ایران، بلکه در سطح جهانی به جریانی منسجم و پیوسته تبدیل گشته است. یکی از چالش های بزرگ در فرهنگ سازی و پیشبرد این صنعت در کشور کوتاه مدت نگری است. کارها و تلاش ها اغلب پراکنده و بدون هماهنگی به انجام می رسد و همین مورد مانع از دستیابی به دستاوردهای طولانی مدت و پایدار می باشد. اما امیدواریم که با استمرار تلاش ها این روند تغییر کند و شاهد تحولات مثبتی در این زمینه باشیم. وی ادامه داد: در صورتیکه صد سال از شروع صنعت غذاهای فراسودمند می گذرد، ما در ششمین کنفرانس این حوزه هستیم. این امر نشان میدهد که بازهم در آغاز راه قرار داریم و برای دستیابی به اهداف بزرگ تر، به همت، همکاری و استمرار در تلاش ها نیازمندیم. شیخ اشاره کرد: یکی از مسایل کلیدی در این صنعت کیفیت غذا و اثر آن بر کیفیت زندگی افراد است. امروز کیفیت غذا در سطح جهانی اهمیت ویژه ای پیدا کرده و در خیلی از کشورها، خصوصاً کشورهای پیشرفته، به هدفی اساسی تبدیل گشته است. غذا یکی از نیازهای اساسی بشر و از لذت بخش ترین کارهای انسانی است، اما اگر بتوان آنرا به شکلی تولید کرد که هم لذیذ و هم سالم باشد، قدمی بزرگ در بهبود کیفیت زندگی برداشته خواهد شد. در این جهت صنعت پروبیوتیک ها نقشی اساسی ایفا می کند. وی اضافه کرد: صنعت پروبیوتیک ها و غذاهای فراسودمند علاوه بر تأثیر بر کیفیت زندگی، یک صنعت راهبردی نیز شمرده می شود. در دنیای به هم پیوسته ای که امروز در آن زندگی می نماییم، حتی یک تغییر کوچک می تواند نتایج گسترده ای داشته باشد. بطور مثال انتشار ویروس ها از یک نقطه کوچک می تواند به سرعت در سطح جهانی گسترش یابد و چالش های مختلفی بوجود آورد. در این بین صنعت پروبیوتیک ها می تواند نقشی مؤثر در روبرو شدن با بیماریهای واگیردار و تقویت سیستم ایمنی ایفا کند. با اینحال یکی از اشکالات موجود در کشور کمبود اطلاعات و فقدان مطالعه و توسعه کافی در این صنعت است. خصوصاً در عرصه پروبیوتیک ها نیاز به سرمایه گذاری بیشتر در مطالعه و توسعه داریم تا این صنعت بصورت پایدار و علمی رشد کند. شیخ اشاره کرد: در دهه گذشته وضعیت تولید و رشد این صنعت در کشور چندان مطلوب نبوده و آمارها نشان میدهد که صنعت پروبیوتیک ها عمدتا توسط تعداد کمی از شرکتها اداره می شود. به این جهت باید حجم تولید را افزایش داد و شمار شرکت های فعال در این زمینه را گسترش داد تا این صنعت به جایگاه شایسته خود برسد. وی ادامه داد: یکی از نکات مهم دراین خصوص بررسی روند رشد صنایع در رابطه با غذاهای فراسودمند و مقایسه آن با سایر صنایع مانند مکمل های ورزشی است. متاسفانه، در صورتیکه صنعت مکمل های ورزشی در کشور رشد قابل توجهی داشته، رشد صنعت غذاهای فراسودمند و پروبیوتیک ها بسیار کند بوده است. این مساله هشداری جدی برای مسئولان و فعالان این صنعت است که باید توجه بیشتری به آن داشته باشند. شیخ اضافه کرد: در این جهت یکی از بزرگ ترین چالش ها، مضیقه بودجه و منابع مالی برای مطالعه و توسعه (R&D) است. طبق آمار، از هر هزار تومان درآمد در شرکت های ایرانی، تنها سه تومان به مطالعه و توسعه اختصاص می یابد. این در حالیست که برای رشد و توسعه این صنعت نیاز به سرمایه گذاری های کلان در مطالعه و توسعه داریم تا بتوانیم محصولات با کیفیت و علمی تولید نماییم. وی ادامه داد: همین طور در عرصه صادرات ظرفیتهای بسیاری برای پیشرفت وجود دارد. در سالیان اخیر صادرات صنایع غذایی کشور رشد خوبی داشته است اما در حوزه صادرات غذاهای فراسودمند و پروبیوتیک ها این رشد چندان محسوس نبوده است. امیدواریم با بهره گیری از ظرفیتهای بزرگ صادراتی، بتوانیم در این زمینه قدمهای مؤثری برداریم. شیخ اشاره کرد: صنعت غذاهای فراسودمند نه فقط یک صنعت اقتصادی بلکه یک صنعت اجتماعی و راهبردی نیز شمرده می شود. این صنعت می تواند بطور مستقیم به بهبود سلامت جامعه و پیشرفت کیفیت زندگی مردم کمک نماید. بدین سبب در کنار حمایت های اقتصادی و مالی باید فرهنگ سازی و آگاهی رسانی در این زمینه نیز تقویت شود. 1403/12/06 12:14:45 5.0 از 5 410 تگهای خبر: ایمنی , بیمار , بیماری , پیشرفت این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط افزایش ۸ درصدی بیماران بستری دچار آنفلوانزا در مازندران جرم گیری پایه ای ترین درمان دندانپزشکی و بی ضرر است شروع ثبت نام المپیاد های علمی دانش آموزی از ۸ آذر ۱۴۰۴ وقتی تغییرات اقلیمی، کلاس ها را تهدید می کند نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۶ بعلاوه ۲ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس تور لوکس بالی – رویاست خرید و فروش خودرو سایت وان ایکس ایرانی طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم پربیننده ترین ها پویش سراسری سرطان پستان با ۳۰۰۰ ساعت معاینه رایگان و ۱۳۵۰ نفرساعت آموزش ادامه دارد ۷ دمنوش پاییزی برای تقویت سیستم ایمنی و رفع خستگی یک خاصیت جدید از ChatGPT که می تواند پیش از این که شما بپرسید با شما تعامل کند! راز پوست شفاف در یک میوه آبدار پربحث ترین ها پنج آنتی بیوتیک پرفروش در ایران تدوین اولین بسته روانشناختی کشور برای جلوگیری از سقط خودخواسته مواجهه با اوتیسم با اصلاح سبک زندگی و تغذیه به علاوه فیلم نسل امروز دانشجو انتظار گفت و گوی اقناعی دارد جدیدترین ها مواجهه با اوتیسم با اصلاح سبک زندگی و تغذیه به علاوه فیلم نسل امروز دانشجو انتظار گفت و گوی اقناعی دارد چالش های جوانی جمعیت از کاهش ازدواج تا سقط جنین افزایش ۸ درصدی بیماران بستری دچار آنفلوانزا در مازندران جرم گیری پایه ای ترین درمان دندانپزشکی و بی ضرر است شروع ثبت نام المپیاد های علمی دانش آموزی از ۸ آذر ۱۴۰۴ بالا رفتن سن ورود به دانشگاه فرهنگیان تهدیدی برای کیفیت تربیت معلم وقتی تغییرات اقلیمی، کلاس ها را تهدید می کند موج آنفلوآنزا در کشور درمان بیماری فقط علامتی است کارت امید مادر از شروع سال ۱۴۰۵ اجرایی می شود تگها بیمار بهداشت بیماری آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی