ماجرای سلامت محصولات غذایی کولبری و ته لنجی

ماجرای سلامت محصولات غذایی کولبری و ته لنجی به گزارش مین فود، مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، بر اهمیت رعایت ایمنی و امنیت غذایی تأکید نمود.


به گزارش مین فود به نقل از مهر، عبدالعظیم بهفر، روز شنبه در نشست خبری روز جهانی غذا، اظهار داشت: در روز جهانی غذا، توانمندی های کشورها در حوزه غذا در سطح بین المللی عرضه می شود. وی ادامه داد: ایمنی مواد غذایی و امنیت غذایی، دو مقوله ای هستند که منتج به سلامت غذا می شود. بهفر افزود: مواد غذایی تنها جنبه انرژی ندارد، بلکه به نحوی در سلامت نسل های آینده مرتبط می باشد. وی ادامه داد: در یک سال قبل سیاستهای اداره کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، به خوبی پیش رفته است؛ به صورتی که به دانشگاه های علوم پزشکی در کشور اجازه داده ایم نسبت به صدور پروانه های ساخت در همان استان اقدام نمایند. بهفر اظهار داشت: رصد و پایش ایمنی غذا، در هنگام صدور پروانه های ساخت، مورد توجه دانشگاه ها قرار دارد. وی ادامه داد: صدور گواهی بهداشت و حلیت هم به دانشگاه ها تفویض شده است. بهفر افزود: تأیید سلامتی فرآورده های غذایی برای صادرات محصولات، مبحث مهمی است که در این راستا، سامانه صدور گواهی سلامت محصولات غذایی را راه اندازی کرده ایم. وی ادامه داد: اجرای برخی قوانین با ایمنی محصولات غذایی تداخل بوجود آورده است، به صورت مثال قانون ساماندهی کولبری است که چندین بار نامه زده ایم در انتشار فهرست محصولات ته لنجی و کولبری، با سازمان غذا و دارو هماهنگ باشند که تابحال هیچ گونه همکاری حاصل نشده است. بهفر اظهار داشت: سازمان غذا و دارو، در پایان زنجیره قرار گرفته و هر گاه سایر دستگاه ها در انجام امور درست عمل نکنند؛ اساسا ما گرفتار مشکل می شویم. وی ادامه داد: در بعضی ارگان ها، بیشتر نگاه اقتصادی را می بینیم که ضروری است نگاه سلامت محور هم در انجام امور وجود داشته باشد. بهفر افزود: در هیأت مقررات زدایی، تصمیماتی را می بینیم که نگاه اقتصادی حاکم است و کمتر به سلامت مردم توجه دارند. مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: در سال گذشته، ۳۲ هزار و ۷۲۷ پروانه صدور یا تمدید برای کارخانه های غذایی داشتیم. همینطور. ۴۶۵۱ محصول را توانسته ایم صادر نماییم. بهفر اضافه کرد: ۶۳۹۱ پروانه ساخت قراردادی صادر کرده ایم. ۵۲۴۹ مورد تأیید صلاحیت مسئول فنی داشته ایم. وی افزود: پارسال ۱۰۹۵ ثبت منبع برای واردات محصولات غذایی داشته ایم. ۱۰۱۵۰ مورد IRC برای این محصولات صادر گردیده است. بهفر اظهار داشت: سال قبل ۲۳ هزار مورد ترخیص مواد اولیه و فرآورده غذایی داشتیم. وی ادامه داد: حدود ۳۰ مورد مجوز عدم مصرف برای محصولات وارداتی صادر گردیده است. مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: سال قبل ۳۱ هزار و ۸۰۰ مورد گواهی بهداشت برای صادرات محصولات غذایی داشتیم. بهفر در ارتباط با اسامی ۸ محصول خام صادراتی که سازمان غذا و دارو بر آنها نظارت دارد، اظهار داشت: این محصولات شامل کاهو، فلفل دلمه ای، سیب درختی، انگور، بادمجان، گوجه فرنگی، کرفس و خیار است. وی ادامه داد: این همکاری در جهت کسب درآمد برای کشور صورت می گیرد و جزو وظایف ذاتی سازمان غذا و دارو نیست که برای صادرات این محصولات، تاییدیه صادر کند. بهفر اظهار داشت: سال قبل ۲۸۶ هزار قلم محصول غیرمجاز، شناسایی شده که ۲۵۴ هزار مورد به جمع آوری موکول شده است. وی در رابطه با سلامت برنج ایرانی که گفته می شود در داخل کشور مورد بررسی قرار نمی گیرد، اضافه کرد: یکی از نکات مهم، شناسه گذاری است که وزارت جهادکشاورزی باید سریع تر انجام دهد. بهفر افزود: محصولاتی که گواهی بهداشت از سازمان غذا و دارو دارند، می تواند در داخل مصرف و صادر شوند.

1404/03/18
08:42:10
5.0 از 5
70
تگهای خبر: ایمنی , بهداشت , پزشك , دارو
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
جدیدترین ها

مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی
رژیم غذایی، تناسب اندام، دستورالعمل و نکات حفظ سلامتی و رژیم غذایی سالم همه در مین فود

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است