نقشه ناامنی غذایی کشور باید بروزرسانی شود

نقشه ناامنی غذایی کشور باید بروزرسانی شود به گزارش مین فود، نشست بروزرسانی سبد غذایی حداقلی برای تأمین امنیت غذایی، در فرهنگستان علوم پزشکی ایران برگزار گردید.


به گزارش مین فود به نقل از مهر، پانصد و نود و هشتمین جلسه گروه علوم بهداشتی و تغذیه فرهنگستان علوم پزشکی کشور با مبحث «به روزرسانی سبد غذایی حداقلی برای تأمین امنیت غذایی بر حسب منطقه، چالش ها و راهبردها» اجرا شد. در آغاز جلسه، علی میلانی مدیر پژوهشی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، گزارشی از وضعیت ناامنی غذایی در کشور، سبد مدون مطلوب غذایی جهت هدفمندی یارانه ها در سال ۱۴۰۳ و مقایسه هزینه های اقتصادی بودن سبدهای غذایی مغذی بر حسب مناطق ۱۱ گانه کشور عرضه داد. این گزارش بر مبنای فاکتورهای اقتصادی، اجتماعی، اقلیمی و امنیت غذایی تنظیم شده بود. میلانی اظهار داشت: هزینه تأمین ریزمغذی ها در سبدهای مطلوب بالا بوده و در بعضی اقلیم ها با اختلال جدی روبرو است. وی بر ضرورت ایجاد زبان مشترک میان حوزه های رفاه، کشاورزی، تغذیه و سلامت در چارچوب مطالعات علمی تاکید کرد. در ادامه، نمایندگان سازمانهای دولتی همچون وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی، سازمان تعزیرات، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و وزارت رفاه، نکاتی را مطرح نمودند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد: - کاهش اقلام هدفمندی یارانه ها به ۴ یا ۵ قلم اصلی؛ - تاثیر تورم ۴۰ درصدی بر سبد غذایی و ضرورت نظارت دوره ای؛ - لزوم بروزرسانی نقشه ناامنی غذایی کشور بعد از ۳۰ سال؛ - مدیریت تولید و واردات فرآورده های دامی با آمار تولید سال ۱۴۰۳؛ - پیشنهاد گنجاندن ماکارونی در سبد برای تأمین ارزان تر پروتئین و کربوهیدرات؛ - لزوم کنترل قیمت اقلام غذایی از جانب نهادهای نظارتی؛ - طراحی سبدهای غذایی اقلیمی و مقاومتی، قابل اصلاح و آنلاین؛ - ارتقاء فرهنگ تغذیه ای و سلامت عمومی، بخصوص در مدارس مناطق کم برخوردار؛ - شناسایی ۱۰ هزار غذای بومی در کشور به عنوان ظرفیت ارتقاء امنیت غذایی و تأکید بر توجه به اثر گذاری تورم در انتها جلسه مقرر شد، نقشه ناامنی غذایی کشور توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بروزرسانی شود. سبد غذایی حداقلی و مقاومتی بر مبنای اقلیم ها با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه تدوین گردد. سند دانش بنیان غذاهای بومی و سنتی هم با همکاری انستیتو تهیه شود. بطور خلاصه، در ادامه، نمایندگان سازمانهای دولتی همچون وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی، سازمان تعزیرات، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و وزارت رفاه، نکاتی را مطرح نمودند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: - کاهش اقلام هدفمندی یارانه ها به ۴ یا ۵ قلم اصلی؛ - تاثیر تورم ۴۰ درصدی بر سبد غذایی و لزوم نظارت دوره ای؛ - لزوم به روزرسانی نقشه ناامنی غذایی کشور پس از ۳۰ سال؛ - مدیریت تولید و واردات فرآورده های دامی با آمار تولید سال ۱۴۰۳؛ - پیشنهاد گنجاندن ماکارونی در سبد برای تامین ارزان تر پروتئین و کربوهیدرات؛ - لزوم کنترل قیمت اقلام غذایی از طرف نهادهای نظارتی؛ - طراحی سبدهای غذایی اقلیمی و مقاومتی، قابل اصلاح و آنلاین؛ - ارتقاء فرهنگ تغذیه ای و سلامت عمومی، به خصوص در مدارس مناطق کم برخوردار؛ - شناسایی ۱۰ هزار غذای بومی در کشور بعنوان ظرفیت ارتقاء امنیت غذایی و تاکید بر توجه به اثر گذاری تورم در پایان جلسه مقرر شد، نقشه ناامنی غذایی کشور توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به روزرسانی شود. سند دانش بنیان غذاهای بومی و سنتی هم با همکاری انستیتو تهیه شود.

منبع:

1404/06/27
12:51:20
5.0 از 5
6
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , تغذیه , دامپزشكی
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
جدیدترین ها

مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی
رژیم غذایی، تناسب اندام، دستورالعمل و نکات حفظ سلامتی و رژیم غذایی سالم همه در مین فود

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است