فاجعه ای به نام آبلیموهای دست ساز، تجارت با سلامت مردم گزارش مین فود به نقل از مهر؛ مین فود: محتویات آبلیموهای دست ساز كه گاهی بعنوان آبلیموی طبیعی عرضه می شوند، به قدری خطرناك هستند كه می تواند سلامت مصرف كنندگان این قبیل محصولات غیر بهداشتی را با مشكل مواجه كند. به گزارش مین فود به نقل از مهر، سوژه آبلیموهای دست ساز، هر از گاهی رسانه ای می شود و دوباره از یادها می رود. در حالیكه یكی از محصولات غذایی پر مصرف ایرانی ها، آبلیمو است و همین مسئله سبب شده به سبب گران بودن قیمت آبلیموهای استاندارد، گاهی مردم به سمت خرید این نوع از آبلیموهای دست ساز گرایش پیدا كنند. متاسفانه محتویات مورد استفاده در تولید آبلیموهای دست ساز، به هیچ عنوان سالم و بهداشتی نیستند و اغلب از مواد صنعتی باز در تهیه این نوع آبلیموها استفاده می شود كه مصرف این نوع محصولات غیر بهداشتی و ناسالم، می تواند موجب بروز انواع بیماری های گوارشی و تهدید سلامت مصرف كنندگان آن شود. این در شرایطی است كه سازمان غذا و دارو، بعنوان یك نهاد نظارتی در حوزه غذا، بارها و به دفعات، ضوابط تولید آبلیمو را اعلام نموده و شركت های غذایی باز ملزم به رعایت این ضوابط هستند. اما، نكته ای كه نمی بایست فراموش كرد، ضعف نظارتی در مكان های عرضه این نوع محصولات تقلبی است. سازمان غذا و دارو اعلام نموده كه برای اطمینان از رسیدن محصول سالم به دست مصرف كننده، همه واحدهای تولید كننده آبلیمو باز همانند سایر فرآورده ها موظف می باشند برمبنای ضوابط سازمان غذا و دارو و تحت نظارت مسئول فنی و واحدهای تابعه معاونت های غذا و دارو اقدام نمایند. یعنی، سپس كسب پروانه ساخت توسط تولیدكنندگان از سازمان غذا و دارو و اعلام تمام فرمولاسیون مواد، كارشناسان فنی سازمان و معاونت های غذا و دارو رصد می كنند كه نام دقیق تمام مواد افزودنی و به كار رفته در فرآورده نهایی، روی برچسب محصولات، بطور دقیق درج شود. البته وظیفه نظارت بر محصولات غذایی پیش از عرضه به بازار، بر عهده مسئول فنی است كه بعنوان نماینده سازمان غذا و دارو در كارخانجات غذایی شناخته می شود و اوست كه مشخص نماید در خط تولید دقیقا چه مواد افزودنی و در چه حدی استفاده گردد. در همین حال، سازمان غذا و دارو اعلام نموده كه برای واحدهایی از تولید كنندگان آبلیمو پروانه ساخت تحت عنوان «آبلیموی طبیعی» صادر می شود كه از خاصیت های آن برخوردار باشند در غیر این صورت با آنهایی كه تخلف كرده باشند، برخورد قانونی به عمل می آید. عبارت صد در صد طبیعی برای آبلیموی خالص و غیر بازسازی شده بكار می رود و عنوان طبیعی برای محصولاتی كه مواد افزودنی سنتتیك به آنها اضافه نشده باشد كاربرد دارد و معمولا قیمت محصولات صد در صد طبیعی گران تر است. اما، یكی از معضلات امروز ارگان های نظارتی، تقلب در فرآورده های غذایی است كه با پیشرفت علم و بهره مندی در تولید، چالشی باز از طرف متقلبان برای این حوزه بوجود می آید كه شناسایی این تقلب ها خیلی آسان نیست. همچون وظایف سازمان غذا و دارو اتخاذ تدابیری است كه به واسطه آن مردم از صحت و سلامت فرآورده های غذایی اطمینان حاصل نمایند بنا بر این سفارش اساسی به مردم این است كه حتما به نشان سازمان غذا و دارو و پروانه بهداشتی در بسته بندی فرآورده های غذایی توجه نمایند. وحید مفید مدیركل نظارت بر فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، درباره آبلیموهای تقلبی، اظهار داشت: ما به هیچ وجه نمی توانیم آبلیموهای دست ساز را تایید نماییم، این آبلیموها در شرایط غیربهداشتی تهیه می شوند و در خیلی از موارد سپس آبگیری، پاستوریزه نمی شوند. وی ادامه داد: بررسی ها نشان داده است كه این آبلیموها مملو از كپك و قارچ هستند و خیلی از آبلیموهای سنتی موجود در بازار، تقلبی است بطوریكه درصدی از تركیب آنها فرآورده های «سنتتیك» است. با تمام این تفاسیر، مشكل اصلی در بازار آبلیموهای دست ساز و تقلبی، ضعف نظارت است كه می بایست دستگاه های مربوطه پاسخگو باشند. در این بین، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان پشتیبانی از مصرف كنندگان، سازمان تعزیرات حكومتی و سازمان غذا و دارو، همچون دستگاه هایی هستند كه وظیفه نظارت بر تولید محصولات غذایی را دارند. مجید حجتی رئیس انجمن صنعت آبلیمو ایران، با عنوان این مطلب كه بازرسی های انجمن به صورت مستمر از مكان های فروش و عرضه محصولات غیرمجاز صورت گرفته و نمونه برداری باز شده است، اظهار داشت: گزارش بازرسی ها را به سازمان های نظارتی ارسال كرده ایم و امیدواریم با عنایت به همكاری بسیار خوبی كه با انجمن دارند، نظارت های خودرا تشدید كنند. 1397/12/11 18:06:58 5.0 از 5 4817 تگهای خبر: آب , بسته بندی , بیمار , بیماری این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد سفارش های تغذیه ای برای مقابله با گرمازدگی نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۴ بعلاوه ۲ دوستان مین فود آموزش حسابداری در تبریز آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج پربیننده ترین ها ضرورت هم افزایی طب ایرانی و طب نوین برای ارائه خدمات بهتر به بیماران پرمخاطب ترین سایت اقتصادی فروش کفش چرم مردانه و زنانه نحوه مصرف قهوه گانودرما برای زگیل تناسلی پربحث ترین ها بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز صدور ۱۰ بخشنامه جهش تولید در عرصه فرآورده های طبیعی چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF جدیدترین ها صدور ۱۰ بخشنامه جهش تولید در عرصه فرآورده های طبیعی بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد سفارش های تغذیه ای برای مقابله با گرمازدگی صدور تاییدیه حلال برای ۲۸۵ محصول سلامت محور وزیر بهداشت دولت چهاردهم به فکر تأمین نیروی انسانی باشد سویا برای مغز کودکان مفیدست تخم مرغ قهوه ای رنگ نشانه بالا بودن ارزش غذایی آن نیست تگها بیمار بیماری بهداشت آب رپورتاژ پزشك برنامه ایمنی