تبعات تبلیغات نمك دریا، بازگشت ناهنجاری های مادرزادی وزارت بهداشت هشدار داد؛ به گزارش مین فود مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: تبلیغات نمك دریا در كشور، برخلاف سیاست های وزارت بهداشت بوده و سلامت مردم را به خطر می اندازد. به گزارش مین فود به نقل از مهر، زهرا عبداللهی، در مورد تبلیغ و مصرف نمك دریا، اظهار نمود: تبلیغات گسترده و بی اساس نمك دریا منجر شده كه مصرف كنندگان گرفتار سردرگمی شده و باوجود سفارش های دفتر بهبود تغذیه جامعه در خصوص مصرف نمك یددار تصفیه شده هنوز عده ای براین باورند كه نمك دریا علاوه بر املاح سدیم و ید، دارای املاحی مانند كلسیم و منیزیم است كه برای بدن مفید می باشد. وی ادامه داد: نمك دریا، نمكی است تصفیه نشده كه دارای انواع ناخالصی ها همچون فلزات سنگین است كه خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است. علاوه برداشتن ناخالصی ها، نمك دریا دارای میزان كم ید و یا حتی فاقد ید است كه نیاز روزانه به ید را تأمین نمی نماید. عبداللهی بیان كرد: وزارت بهداشت ظرف ۲۰ سال قبل برای كاهش شیوع گواتر و اختلالات ناشی از كمبود ید، سیاست افزودن ید به نمك های خوراكی را در پیش گرفته و هم اكنون، تمام كارخانجات تولیدكننده موظف می باشند، ید را به میزان سفارش شده وزارت بهداشت به نمك های خوراكی اضافه كنند، چونكه استفاده از نمك یددار تصفیه شده تنها راه رساندن ید به بدن برای انجام اعمال حیاتی كه وابسته به این ریز مغذی بوده، است. مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینكه نرسیدن ید كافی به بدن، عوارض زیادی به همراه دارد، افزود: این عوارض شامل گواتر، ناهنجاری های مادرزادی، افزایش موارد سقط و مرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، كرولالی مادرزادی و كاهش بهره هوشی است و تاكید وزارت بهداشت بر مصرف نمك یددار تصفیه شده به علت رسیدن ید مورد نیاز به بدن است. وی خاطرنشان كرد: اینكه نمك دریا می تواند املاح دیگر مانند منیزیم و كلسیم را تأمین كند، صحیح نیست. چونكه در مقداری كه نمك دریا باید مصرف شود (كمتر از ۵ گرم در روز)، مقدار كلسیم و منیزیمی كه به بدن می رساند آنقدر ناچیز است كه كاملاً قابل چشم پوشی است. ضمن اینكه، این املاح را از سایر منابع غذایی می توان دریافت كرد و با مصرف نمك یددار تصفیه شده (البته به مقداركم) هدف این است كه ید كافی به مردم كشور رسانده شود. عبداللهی اظهار داشت: تبلیغاتی كه به صورت گسترده در زمینه نمك دریا در كشور می شود، برخلاف سیاست های وزارت بهداشت كه متولی سلامت مردم كشور است، بوده و طبعاً افراد سودجویی كه تلاش در ترویج مصرف نمك دریا دارند، نه تنها سلامت مردم كشور را به خطر انداخته بلكه باعث بازگشت مشكل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاری های مادرزادی وبسیاری نتایج زیانبار بهداشتی خواهند بود. وی ادامه داد: نمك طعام مشمول دریافت پروانه های بهداشتی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، تاریخ تولید و انقضا و استاندارد الزامی است. اینگونه نمك های تصفیه شده یددار فاقد فلزات سنگین مانند سرب و ارسنیك (عوامل ایجادكننده سرطان) و ناخالصی های محلول مانند گچ است كه به علت سفید بودن غیر قابل جداسازی بوده، است. از طرفی میزان محاسبه شده ید در نمك تصفیه شده سبب جلوگیری از بیماری گواتر و به دنبال آن سبب پیشگیری ازعقب ماندگی جسمی و ذهنی و سقط جنین خواهد شد. مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان كرد: درصورتی نمك دریا می تواند مصرف خوراكی داشته باشد كه در چارچوب استانداردهای موجود، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت گرفته باشد. 1398/01/27 21:07:53 5.0 از 5 4772 تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , تغذیه این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد سفارش های تغذیه ای برای مقابله با گرمازدگی وزیر بهداشت دولت چهاردهم به فکر تأمین نیروی انسانی باشد نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۲ بعلاوه ۲ دوستان مین فود آموزش حسابداری در تبریز آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج پربیننده ترین ها ضرورت هم افزایی طب ایرانی و طب نوین برای ارائه خدمات بهتر به بیماران پرمخاطب ترین سایت اقتصادی فروش کفش چرم مردانه و زنانه نحوه مصرف قهوه گانودرما برای زگیل تناسلی پربحث ترین ها بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز صدور ۱۰ بخشنامه جهش تولید در عرصه فرآورده های طبیعی چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF جدیدترین ها صدور ۱۰ بخشنامه جهش تولید در عرصه فرآورده های طبیعی بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد سفارش های تغذیه ای برای مقابله با گرمازدگی صدور تاییدیه حلال برای ۲۸۵ محصول سلامت محور وزیر بهداشت دولت چهاردهم به فکر تأمین نیروی انسانی باشد سویا برای مغز کودکان مفیدست تخم مرغ قهوه ای رنگ نشانه بالا بودن ارزش غذایی آن نیست تگها بیمار بیماری بهداشت آب رپورتاژ پزشك برنامه ایمنی