ارتباط مصرف غلات كامل با اندازه فشارخون و دور كمر محققان پی بردند؛ به گزارش مین فود نتایج مطالعات نشان داد بزرگسالان، میانسال و افراد مسن که روزانه حداقل سه وعده غلات کامل مصرف می کنند، افزایش کمتری در اندازه کمر، فشار خون و سطح قند خون آنها مشاهده شد. به گزارش مین فود به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، نتایج مطالعه محققان دانشگاه تافتس نشان میدهد بزرگسالان میانسال تا مسنی که وعده های بیشتری از غلات کامل می خورند، در مقایسه با افرادی که کمتر غلات در وعده های غذایی شأن دارند، با افزایش سن، با احتمال کمتر افزایش در اندازه دور کمر، فشار خون و قند خون مواجهند. هر سه این موارد با افزایش ریسک بیماری قلبی در ارتباط هستند.محققان در این مطالعه به بررسی این مساله پرداختند که چگونه مصرف غلات کامل و تصفیه شده بر روی پنج عامل خطر بیماری قلبی تاثیر می گذارد: اندازه دور کمر، فشار خون، قند خون، تری گلیسیرید و کلسترول خوب HDL.تیم تحقیقاتی تغییرات پنج فاکتور خطر را در فواصل چهار ساله در چهار دسته گزارش مصرف غلات کامل، از کمتر از نیم وعده در روز تا سه وعده یا بیشتر در روز مقایسه کردند.طبق دستورالعمل های رژیم غذایی سال ۲۰۲۰-۲۰۲۵، مقدار سفارش شده غلات کامل سه وعده یا بیشتر در روز است. بعنوان نمونه یک وعده، یک تکه نان حاوی غلات کامل، نصف فنجان غلات بلغور جو دوسر یا نصف فنجان برنج قهوه ای است.نتایج برای هر بازه چهارساله به شرح زیر است: اندازه دور کمر به صورت متوسط بیشتر از ۲.۵ سانتیمتر در شرکت کنندگان با مصرف کمتر غلات کامل افزایش پیدا کرد، در مقابل حدود ۱.۲۷ سانتیمتر در شرکت کنندگان با مصرف بیشتر غلات افزایش داشت.حتی بعد از محاسبه تغییرات در اندازه دور کمر، افزایش متوسط سطح قند خون و فشار خون سیستولیک در افراد کم مصرف در مقایسه با شرکت کنندگان با مصرف زیاد بیشتر بود.محققان همینطور پنج عامل خطر را در چهار گروه مصرف غلات تصفیه شده مورد مطالعه قرار دادند، که از کمتر از دو وعده در روز تا بیشتر از چهار وعده در روز بود. نتایج نشان داد مصرف کمتر غلات تصفیه شده منجر به میانگین افزایش کمتر در اندازه دور کمر و میانگین کاهش بیشتر سطح تری گلیسیرید برای هر دوره چهار ساله شد.«نیکولا مک کیون»، سرپرست تیم تحقیق در این زمینه می گوید: «یافته های ما نشان میدهد که خوردن غذاهای غلات کامل به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم علاوه بر این که به ما در کاهش یا حفظ وزن با افزایش سن کمک می نماید، فواید سلامتی هم دارد. در حقیقت، این داده ها نشان میدهد افرادی که غلات کامل بیشتری می خورند بهتر قادر به حفظ قند خون و فشار خون به مرور زمان هستند. مدیریت این عوامل خطر با افزایش سن می تواند به محافظت در مقابل بیماریهای قلبی کمک نماید.»به گفته محققان، علل مختلفی وجود دارد که امکان دارد غلات سبوس دار برای کمک به افراد در حفظ اندازه دور کمر و کاهش افزایش در سایر عوامل خطر مؤثر باشد. وجود فیبر غذایی در غلات کامل می تواند اثر سیرکنندگی داشته باشد، و منیزیم، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها امکان دارد در کاهش فشار خون نقش داشته باشند. فیبرهای محلول هم امکان دارد تاثیر مفیدی در افزایش قند خون پس از غذا داشته باشند. منبع: minfood.ir 1400/04/30 23:18:33 5.0 از 5 686 تگهای خبر: آنتی اكسیدان , بیمار , بیماری , رژیم غذایی این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط اقدام مهم سازمان غذا و دارو در خنثی سازی تحریم ها تدابیر طب ایرانی برای عبور سالم از روزهای داغ تشدید نظارت بر سلامت نذری ها در روزهای محرم آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۵ بعلاوه ۵ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو شرکت صنعتی سخت پوشش طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم گروه سورن بام | طراح و مجری روف گاردن و فضای سبز کلینیک پوست مو و زیبایی خاتون پربیننده ترین ها تأمین شیرخشک های متابولیک با برندهای معتبر جایگزین در دستور کار سازمان غذا و دارو سازمان غذا و دارو اسامی محصولات خوراکی بدون مجوز را اعلام کرد افتتاح اورژانس بیمارستان طالقانی کرمانشاه با حضور وزیر بهداشت اخطار در رابطه با مصرف روغن های سنتی پربحث ترین ها سفارش طب ایرانی برای کنترل استرس با بهره گیری از برخی نوشیدنی ها دستورالعمل وزارت بهداشت در تهیه نذورات ایام محرم و صفر اقدام مهم سازمان غذا و دارو در خنثی سازی تحریم ها برگ برنده جدید اپل! جدیدترین ها سفارش طب ایرانی برای کنترل استرس با بهره گیری از برخی نوشیدنی ها دستورالعمل وزارت بهداشت در تهیه نذورات ایام محرم و صفر اقدام مهم سازمان غذا و دارو در خنثی سازی تحریم ها برگ برنده جدید اپل! دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای مثال برداری از کالاهای اساسی تدابیر طب ایرانی برای عبور سالم از روزهای داغ تشدید نظارت بر سلامت نذری ها در روزهای محرم آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است استخدام و کاریابی ذخایر شش ماهه دارو و شیر خشک تأمین شده است تگها بیمار بهداشت بیماری آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی