مصرف فروکتوز مایع با بیماری کبد چرب مرتبط می باشد محققان اسپانیایی می گویند؛ مین فود: بگفته پژوهشگران، اگر رژیم غذایی چرب با مصرف نوشیدنی های شیرین شده با فروکتوز مایع همراه باشد، تجمع چربی ها در کبد تسریع می شود و هایپرتری گلیسیریدمی ظاهر می شود. به گزارش مین فود به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، فروکتوز یکی از رایج ترین شیرین کننده ها در صنایع غذایی است. این قند ساده (مونوساکارید) بصورت صنعتی از شربت ذرت، به دست می آید. فروکتوز با قدرت شیرین کننده بسیار بالا و هزینه های تولید پایین، با وجود شواهد علمی که آنرا با بیماریهای متابولیک مرتبط می کند، توسط صنایع غذایی برای شیرین کردن نوشیدنی ها، سس ها و غذاهای فرآوری شده استفاده می شود. بر اساس مطالعه جدید، تأثیر فروکتوز در افزایش سنتز اسیدهای چرب در کبد نسبت به تزریق خارجی چربی ها بوسیله رژیم غذایی تعیین کننده تر است. پروفسور «خوان کارلوس لاگونا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بارسلونا اسپانیا، می گوید: «در رژیم های پرچرب که با فروکتوز مایع همراه هستند، این مونوساکارید می تواند موجب افزایش لیپوژنز- یعنی تشکیل چربی ها بوسیله قند- و مهار اکسیداسیون لیپید در کبد شود.» وی در ادامه می افزاید: «به ویژه، دریافت فروکتوز بطور مستقیم بر بیان و فعالیت فاکتور هسته ای ChREBP تأثیر می گذارد. این عامل بعد از فعال شدن موجب افزایش بیان آنزیم هایی می شود که سنتز کبدی اسیدهای چرب را کنترل می کنند. بطور موازی، مصرف فروکتوز فعالیت گیرنده هسته ای PPARalfa را می کاهد، که مسئول اصلی کنترل بیان ژن هایی است که آنزیم های دخیل در اکسیداسیون اسیدهای چرب (میتوکندری و پراکسی زوم) را در کبد کدگذاری می کنند.» همانطور که در مطالعه پیش بالینی بیان شد، ترکیب چربی های اشباع شده از منشأ غذایی و القای سنتز آندوژن اسیدهای چرب موجب پیدایش کبد چرب می شود. به گفته محققان: «فروکتوز بر خلاف رژیم های پرچرب، بیان پروتئین PNPLA۳ را بیشتر می کند که با بروز هایپرتری گلیسریدمی که یک عامل خطر قلبی عروقی است، مرتبط می باشد.» چندین مطالعه اپیدمیولوژیکی مصرف نوشیدنی های شیرین شده با فروکتوز را به بیماری کبد چرب غیر الکلی مرتبط می کند. کبد چرب نقطه شروع لطمه شناسی های جدی تر مانند استئاتوهپاتیت و سیروز کبدی است. منبع: مین فود 1400/12/26 17:01:31 5.0 از 5 688 تگهای خبر: بیمار , بیماری , چربی , رژیم غذایی این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط غذاهای پرمصرفی که قند پنهان دارند افزایش ۸ درصدی بیماران بستری دچار آنفلوانزا در مازندران جرم گیری پایه ای ترین درمان دندانپزشکی و بی ضرر است موج آنفلوآنزا در کشور درمان بیماری فقط علامتی است نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۶ بعلاوه ۲ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس تور لوکس بالی – رویاست خرید و فروش خودرو سایت وان ایکس ایرانی طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم پربیننده ترین ها پویش سراسری سرطان پستان با ۳۰۰۰ ساعت معاینه رایگان و ۱۳۵۰ نفرساعت آموزش ادامه دارد ۷ دمنوش پاییزی برای تقویت سیستم ایمنی و رفع خستگی یک خاصیت جدید از ChatGPT که می تواند پیش از این که شما بپرسید با شما تعامل کند! راز پوست شفاف در یک میوه آبدار پربحث ترین ها پنج آنتی بیوتیک پرفروش در ایران تدوین اولین بسته روانشناختی کشور برای جلوگیری از سقط خودخواسته غذاهای پرمصرفی که قند پنهان دارند مدرسه یک هکتاری در قطر در اختیار دانش آموزان ایرانی قرار گرفت جدیدترین ها غذاهای پرمصرفی که قند پنهان دارند مدرسه یک هکتاری در قطر در اختیار دانش آموزان ایرانی قرار گرفت مواجهه با اوتیسم با اصلاح سبک زندگی و تغذیه به علاوه فیلم نسل امروز دانشجو انتظار گفت و گوی اقناعی دارد چالش های جوانی جمعیت از کاهش ازدواج تا سقط جنین افزایش ۸ درصدی بیماران بستری دچار آنفلوانزا در مازندران جرم گیری پایه ای ترین درمان دندانپزشکی و بی ضرر است شروع ثبت نام المپیاد های علمی دانش آموزی از ۸ آذر ۱۴۰۴ بالا رفتن سن ورود به دانشگاه فرهنگیان تهدیدی برای کیفیت تربیت معلم وقتی تغییرات اقلیمی، کلاس ها را تهدید می کند تگها بیمار بهداشت بیماری آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی