سفارش های تغذیه ای وزارت بهداشت در وضعیت آلودگی هوا

سفارش های تغذیه ای وزارت بهداشت در وضعیت آلودگی هوا به گزارش مین فود، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: دریافت غذاها و مواد مغذی که التهاب را کم می کنند در کنار دریافت مقادیر بالای آنتی اکسیدان های غذایی می تواند به کاهش اثرات مخرب ناشی از استنشاق ریزگردها کمک نماید.


به گزارش مین فود به نقل از ایسنا، دکتر احمد اسماعیل زاده با بیان این مطلب، اظهار داشت: هر ساله با شروع فصل سرما با معضل آلودگی هوا به علت پدیده وارونگی هوا مواجه هستیم. یافته های مطالعات از آن حکایت می کند که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا با طیف وسیعی از اثرات بر سیستم تنفسی و قلبی عروقی و افزایش مرگ و میر همراه می باشد.
وی ادامه داد: خیلی از اجزای ذرات معلق و سنگین هوا تحریک کننده و زمینه ساز سرطان بخصوص سرطان ریه، بیماری های مزمن مانند آلرژی های دستگاه تنفسی، عفونت های تنفسی و بیماری های قلبی عروقی هستند.
وی افزود: در حین تنفس ذرات معلق سمی هوا وارد بدن شده و به سطح ریه ها می چسبند و بدین وسیله التهاب را در بدن تحریک کرده و موجب کاهش آنتی اکسیدان های بدن بخصوص آنتی اکسیدان های مایع پوششی ریه می شوند که به دنبال آن سلول های مختلف تخریب شده و خطر مبتلاشدن به سرطان بخصوص سرطان ریه افزوده می شود.
وی بیان نمود: پس دریافت غذاها و مواد مغذی که التهاب را کم می کنند در کنار دریافت مقادیر بالای آنتی اکسیدان های غذایی می توانند به کاهش اثرات مخرب ناشی از استنشاق ریزگردها کمک کنند.
مصرف میوه و سبزیجات
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه برای سلامت خود و حفظ سلامت ریه هایتان سبزیجات و میوه های زرد و نارنجی زیاد استفاده کنید، اظهار داشت: مصرف بالای هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، زردآلو، آلو، طالبی، موز، انبه اکیدا سفارش می شود. این میوه ها و سبزی ها دارای بتاکاروتن بالا (که در بدن تبدیل به ویتامین A می شود) هستند که به بدن کمک می نماید تا اثرات مضر ناشی از ریزگردها کاهش پیدا کند.
وی ادامه داد: میوه و سبزیجات غنی از ویتامین C مانند پرتقال، لیمو ترش، نارنج، نارنگی، توت فرنگی، سیب، خربزه، طالبی، انار و سبزیجات سبز تیره همچون اسفناج و سبزی خوردن، انواع فلفل همچون فلفل دلمه ای، شلغم، لبو و پیاز را نیز در ایام آلودگی هوا مصرف کنید.
اسماعیل زاده تصریح کرد: مصرف جوانه ها و آجیل های گیاهی را در ایام آلودگی هوا در اولویت قرار دهید. انواع جوانه ها، مغزهای آجیلی و تخمه آفتابگردان حاوی ویتامین E بالایی هستند که می تواند به کاهش التهاب در بدن و مقابله با اثرات مضر آلودگی هوا بر سلامت کمک نماید.
مصرف مواد غذایی حاوی امگا 3
وی خاطرنشان کرد: ماهی، گردو و خرفه بیشتر مصرف کنید. این مواد غذایی امگا 3 خوبی دارند که می تواند در حفظ سلامت ریه ها موثر باشند. همین طور از مصرف سبزیجات خانواده کلم غافل نشوید؛ کلم بروکلی، گل کلم و کلم برگ ماده ای دارند که می تواند به روند حذف سموم و جلوگیری از سرطان کمک نماید.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن اشاره به اینکه یافته های تحقیقاتی از آن حکایت می کند که مصرف این سبزیجات اثرات منفی سموم استنشاق شده بر ریه را تا حد قابل ملاحظه ای کم می کنند، اظهار داشت: مصرف پیاز و سیر را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. این غذاها حاوی ماده ای هستند که به تقویت ریه ها و کاهش خلط در ریه کمک می کنند. مکمل ویتامین دی نیز مصرف کنید. ویتامین D بعنوان تقویت کننده سیستم ایمنی نقش مهمی در مقابله با اثرات آلودگی هوا دارد.
اسماعیل زاده با بیان اینکه از وضعیت ویتامین D بدن خود با یک آزمایش ساده خون می توانید آگاه شوید و در صورت کمبود حتما با مشورت با کارشناسان یا متخصصان تغذیه از مکمل ویتامین D استفاده کنید، عنوان کرد: در تهیه غذاهای خود حتما از زردچوبه استفاده کنید. این ادویه دارای کورکومین است که موجب بهبود عملکرد ریوی می شود.
ضرورت مصرف شیر و مواد لبنی
وی افزود: مصرف روزانه شیر و مواد لبنی به مقدار کافی، عوارض ناشی از آلودگی هوا را بر دستگاه گوارش می کاهد. شیر به علت دارا بودن فسفر، منیزم و کلسیم، خنثی کننده سموم است و دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می کنند.
وی خاطرنشان کرد: هر وقت میزان باکتری های مفید بر اثر ورود سرب و مواد آلاینده به بدن کم شود، عمل دفع هم با مشکل مواجه می شود و این مواد در بدن باقی می مانند. شیرهای غنی شده با باکتری هایی به نام پروبیوتیک، سطح باکتری های مفید را در روده انسان تعادل می بخشد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: کلسیم موجود در شیر، منجر به کاهش جذب سرب و همه فلزات سنگین موجود در هوای آلوده می شود. سفارش می شود در شرایط آلودگی هوا از شیر کم چرب استفاده گردد برای اینکه دریافت اسیدهای چرب اشباع موجود در فرآورده های لبنی پرچرب می تواند در کاهش کارایی سیستم ایمنی دخالت کرده و سبب گسترش بیماری های ریوی در هوای آلوده شود. ازاین رو سفارش می شود روزانه حداقل دو لیوان شیر یا ماست مصرف شود.
مراقب وزن تان باشید
بنابر اعلام وبدا، اسماعیل زاده تصریح کرد: مراقبت وزن تان باشید برای اینکه چاقی و اضافه وزن موجب ایجاد التهاب و فشار بر ارگان های بدن بخصوص قلب و ریه می شود و می تواند سیستم ایمنی بدن را در مقابله با عوامل ایجاد کننده بیماری همچون آلودگی هوا با ریزگردها ضعیف کند.
وی ادامه داد: اگر گرفتار چاقی و اضافه وزن هستید یا کودک شما درگیر این مشکل است، برای رهایی از این مشکل و لطمه کمتر در مقابل ریزگردهای موجود در هوا به نزدیک ترین کارشناسان و متخصصان تغذیه در محل زندگی خود مراجعه کنید.



1401/09/19
15:34:09
5.0 از 5
486
تگهای خبر: آنتی اكسیدان , اضافه وزن , امگا 3 , ایمنی
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است