خواص ضد سرطانی شلغم را جدی بگیرید مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه عنوان كرد؛ به گزارش مین فود، مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، شلغم را یک سبزی بسیار مغذی با خواص ضدمیکروبی، ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و...، دانست که مصرف آن در زمستان بسیار مفید می باشد. به گزارش مین فود به نقل از مهر، مینا کاویانی، ضمن اشاره به مواد مغذی موجود در شلغم، اظهار داشت: شلغم در دسته سبزی های خیلی کم کالری قرار دارد و هر ۱۰۰ گرم آن حدود ۲۸ کیلوکالری انرژی دارد. همینطور منبع خوبی از فیبر غذایی است (حدود ۸/۱ گرم در هر ۱۰۰ گرم) و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش مؤثر است. مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، ویتامین C را از دیگر مواد مغذی موجود در شلغم نام برد که جزو ویتامین های محلول در آب است و با خاصیت آنتی اکسیدانی نقش مهمی در از بین بردن عوامل زمینه ساز بیماری هایی مانند سرطان دارد. این ویتامین ضمن کاهش التهاب، سبب تقویت ایمنی بدن هم می شود. به قول کاویانی، هر ۱۰۰ گرم شلغم حدود ۲۱ میلی گرم ویتامین C دارد که می تواند تقریبا یک سوم نیاز روزانه بدن شخص را تأمین کند. وی تصریح کرد: شلغم فاقد هرگونه چربی مضر مانند کلسترول و اسیدهای چرب ترانس است و همینطور مقداری ویتامین های گروه B مانند اسید فولیک را دارا است. کاویانی ضمن اشاره به مواد معدنی موجود در این سبزی اظهار داشت: شلغم حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و سدیم و منیزیوم است. در هر ۱۰۰ گرم از این سبزی ریشه ای ۳۰ میلی گرم کلسیم و ۱۹۱ میلی گرم پتاسیم وجود دارد که می تواند بخشی از نیازهای روزانه افراد را تأمین کند. مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه همینطور شلغم را دارای ترکیبات شیمیایی عنوان نمود که دارای خاصیت ضدالتهابی و ضد میکروبی است و رشد باکتری ها را مهار می کند و بنابراین است که از دیرباز در فصل زمستان و ماه های سرد سال از شلغم پخته به منظور تسکین علایم عفونت های تنفسی، سرماخوردگی، سینوزیت (التهاب در حفره های سینوسی اطراف بینی)، بهبود سرفه و گرفتگی صدا استفاده می شده است. کاویانی تصریح کرد: برگ های سبز شلغم هم از ارزش غذایی زیادی برخوردار می باشند. به این مفهوم که برگ های سبز شلغم سرشار از ویتامین های K، C، اسید فولیک و بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) هستند. به نقل از ایشان، ریشه و برگ های سبز شلغم حاوی مقدار کمی اسید اگزالیک هستند (۲۱/۰ گرم در هر ۱۰۰ گرم) که این ماده طبیعی در بعضی سبزی های متعلق به خانواده براسیکا (کلمیان) یافت می شود. کاویانی ضمن اشاره به این که اسیداگزالیک قابلیت تبدیل شدن به بلور و ایجاد سنگ های کلیه و مجاری ادراری را دارد، تصریح کرد: افراد دارای کلیه سنگ ساز باید با احتیاط بیشتری شلغم را مصرف کنند. به این افراد سفارش می شود همراه با مصرف این سبزی ها مقدار کافی آب سالم بنوشند تا با افزایش حجم طبیعی ادرار سبب کاهش خطر ابتلاء به سنگ کلیه شود. منبع: minfood.ir 1401/12/04 12:12:00 5.0 از 5 347 تگهای خبر: آب , آنتی اكسیدان , ایمنی , بیمار این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط جایگزینی گوشت گاو با ماهی می تواند از مرگ زودهنگام جلوگیری کند توت خولان دریایی برای دیابت و چاقی مفیدست انواع مدل های کانکس ساندویچ پانل رژیم فستینگ می تواند از سلامت روده با افزایش سن محافظت کند نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۵ بعلاوه ۱ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس چگونه رمز دوربین مدار بسته را پیدا کنیم خرید و فروش خودرو دوره ICDL در تبریز طراحی سایت فیش حج فیش حج پربیننده ترین ها ویژگی هایی که هنگام خرید لوازم آشپزخانه باید به آنها توجه کنید مقایسه روش های جراحی بینی روش های باز و بسته دکتر بهمن شریفی کاندیدای مجلس شورای اسلامی معرفی ساندویچ ساز عمده پربحث ترین ها جایگزینی گوشت گاو با ماهی می تواند از مرگ زودهنگام جلوگیری کند وضعیت قیمت شیرخشک پس از تغییر سیاست های ارزی توت خولان دریایی برای دیابت و چاقی مفیدست انواع مدل های کانکس ساندویچ پانل جدیدترین ها جایگزینی گوشت گاو با ماهی می تواند از مرگ زودهنگام جلوگیری کند وضعیت قیمت شیرخشک پس از تغییر سیاست های ارزی توت خولان دریایی برای دیابت و چاقی مفیدست انواع مدل های کانکس ساندویچ پانل رژیم فستینگ می تواند از سلامت روده با افزایش سن محافظت کند مکمل آنتی اکسیدانی ترکیبی در تقویت حافظه و شناخت موثر است بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز استفاده از جایگزین های نمک خطر مرگ های قلبی را کاهش می دهد جایگزینی گوشت با پروتئین قارچ برای کاهش کلسترول بهتر است خوردن ۱۲ تخم مرغ در هفته سطح کلسترول را افزایش نمی دهد تگها بیمار بیماری بهداشت آب رپورتاژ پزشك برنامه ایمنی