بایدها و نبایدهای تغذیه ای در مبتلایان آسم به گزارش مین فود، متخصصان تاکید دارند که رعایت الگوی غذایی سالم شامل مصرف کافی و متعادل میوه و سبزی، ماهی و غذاهای دریایی و انواع روغن های گیاهی هم نقش موثری در بهبود عملکرد ریوی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آسم دارد. به گزارش مین فود به نقل از ایسنا، آسم بیماری التهابی مزمن و غیرواگیردار است که تحت تأثیر عوامل محیطی و ژنتیکی بروز می کند و در آن مجاری تنفسی در واکنش به محرک ها متورم و باریک می شوند و امکان دارد حتی مخاط اضافی تولید نماید. این وضعیت می تواند تنفس را دشوار کرده و سبب سرفه، صدای خس خس هنگام تنفس و تنگی نفس شود. علت اصلی این بیماری ناشناخته است و مطابق مطالعات، بروز این بیماری در دو دهه گذشته افزایش پیدا کرده است. وجود سابقه آسم، اگزما و آلرژی غذایی در اعضای خانواده احتمال بروز آسم را در سایر اعضای خانواده بالا می برد. مواجهه با برخی عوامل محیطی همچون دود سیگار، آلودگی هوا، آلرژن های استنشاقی نظیر گرده گل ها، کپک ها و قارچ ها، گرد و خاک، عوامل حساسیت زای حیوانات (پر، مو، پوست) و آلاینده های شیمیایی می تواند منجر به بروز آسم شود. میانگین شیوع آسم در کودکان در ایران ۱۳.۱۴ درصد است که از متوسط جهانی بالاتر است. افزایش چشم گیر شیوع آسم در بسیاری کشورها نشان داده است که عوامل محیطی در رابطه با سبک زندگی نقش مهمی در سبب شناسی این بیماری دارد. به هم خوردن تعادل بین آنتی اکسیدان ها و اکسیدان ها در ایجاد و کنترل علایم آسم نقش قابل ملاحظه ای دارد. رعایت الگوی غذایی سالم شامل مصرف کافی و متعادل میوه و سبزی، ماهی و غذاهای دریایی و انواع روغن های گیاهی نقش موثری در بهبود عملکرد ریوی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آسم دارد. میوه ها و سبزی ها منابع غنی از آنتی اکسیدان هایی چون ویتامین C و کاروتنوییدها هستند که باعث پیشگیری از صدمه اکسیداتیو بافتی و کاهش التهاب مجاری هوایی می شوند. روغن های گیاهی هم منابع خوبی برای ویتامین E (نوعی آنتی اکسیدان) هستند. بعلاوه ماهی و غذاهای دریایی هم به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب ضروری امگا۳ نقش محافظتی در بیماری های ریوی همچون آسم آلرژیک دارد. به صورت کلی رژیم اختصاصی برای درمان آسم وجود ندارد، اما مطابق تحقیقات علمی اضافه کردن برخی مواد غذایی به رژیم روزانه فرد مبتلا به آسم می تواند باعث بهبود عملکرد ریوی و کاهش علائم شود. این مواد غذایی شامل: _ ویتامین D مصرف ویتامین D سبب کاهش حمله های آسم در کودکان و نوجوانان می شود که بهترین منابع آن ماهی سالمون، لبنیات غنی شده با ویتامین D و تخم مرغ است. _ ویتامین A بر مبنای مطالعات صورت گرفته سطح ویتامین A در کودکان مبتلا به آسم کمتر از میزان نرمال می باشد. در این کودکان سطوح بالای ویتامین A با عملکرد بهتر ریه ها همراه می باشد. بهترین منابع ویتامین A شامل جگر، شیر پرچرب، کره، هویج، کدو حلوایی و کلم بروکلی است. از طرفی مواد غذایی ممنوعه در مبتلایان به آسم شامل گوشت های فرآوری شده (سوسیس و کالباس) و غذاهای فست فودی (پیتزا، سمبوسه و فلافل) و غذاهای پرنمک و روغن های هیدروژنه با افزایش سطح تری گلیسرید و نیتریک اکساید (که مارکر التهاب مجاری هوایی است) هستند، این مواد غذایی می تواند ریسک فاکتوری برای آسم باشد. همینطور استفاده از گوشت های کبابی و دودی شده با احتمال افزایش حملات آسم در بیماران مبتلا به آسم همراه می باشد. بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، افزایش دریافت غذاهای حاوی اسیدهای چرب اشباع از راه فعال کردن سیستم ایمنی ذاتی و رها شدن عوامل التهابی هم باعث التهاب مجاری هوایی می شود که اثر پیش التهابی این اسیدهای چرب از راه اسیدهای چرب امگا ۳ قابل پیشگیری است. منبع: مین فود 1402/03/19 14:16:49 5.0 از 5 669 تگهای خبر: آنتی اكسیدان , ایمنی , بهداشت , بیمار این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط خالکوبی، واکنش بدن به واکسیناسیون را مختل می کند افزایش ۸ درصدی بیماران بستری دچار آنفلوانزا در مازندران جرم گیری پایه ای ترین درمان دندانپزشکی و بی ضرر است وقتی تغییرات اقلیمی، کلاس ها را تهدید می کند نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۹ بعلاوه ۱ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس تور لوکس بالی – رویاست خرید و فروش خودرو سایت وان ایکس ایرانی طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم پربیننده ترین ها پویش سراسری سرطان پستان با ۳۰۰۰ ساعت معاینه رایگان و ۱۳۵۰ نفرساعت آموزش ادامه دارد ۷ دمنوش پاییزی برای تقویت سیستم ایمنی و رفع خستگی یک خاصیت جدید از ChatGPT که می تواند پیش از این که شما بپرسید با شما تعامل کند! راز پوست شفاف در یک میوه آبدار پربحث ترین ها پنج آنتی بیوتیک پرفروش در ایران تدوین اولین بسته روانشناختی کشور برای جلوگیری از سقط خودخواسته خالکوبی، واکنش بدن به واکسیناسیون را مختل می کند غذاهای پرمصرفی که قند پنهان دارند جدیدترین ها خالکوبی، واکنش بدن به واکسیناسیون را مختل می کند غذاهای پرمصرفی که قند پنهان دارند مدرسه یک هکتاری در قطر در اختیار دانش آموزان ایرانی قرار گرفت مواجهه با اوتیسم با اصلاح سبک زندگی و تغذیه به علاوه فیلم نسل امروز دانشجو انتظار گفت و گوی اقناعی دارد چالش های جوانی جمعیت از کاهش ازدواج تا سقط جنین افزایش ۸ درصدی بیماران بستری دچار آنفلوانزا در مازندران جرم گیری پایه ای ترین درمان دندانپزشکی و بی ضرر است شروع ثبت نام المپیاد های علمی دانش آموزی از ۸ آذر ۱۴۰۴ بالا رفتن سن ورود به دانشگاه فرهنگیان تهدیدی برای کیفیت تربیت معلم تگها بیمار بهداشت بیماری آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی