آیا تخمه شکستن اعتیادآور است متخصص تغذیه عنوان كرد؛ به گزارش مین فود، یک متخصص تغذیه در مورد مصرف بی حد و اندازه تخمه، توضیحاتی عرضه داد. به گزارش مین فود به نقل از مهر، غزاله اسلامیان، ضمن اشاره به این که قسمتهایی در مغز وجود دارد که دوپامین تولید می کنند اظهار نمود: این بخش ها بعنوان یک نوروترانسمیتر یا انتقال دهنده پیام عصبی عمل می کنند یعنی سبب انتقال پیام و سیگنال بین سلول های مغزی می شوند. وی ضمن اشاره به این که یکی از نقش های مهم دوپامین در مغز ایجاد احساس لذت بعنوان پاداش در مقابل یک نیروی انگیزشی است، تصریح کرد: این محرک انگیزشی می تواند با انجام کارهایی مانند خرید کردن، انجام بازی های کامپیوتری، گشت و گذار در فضاهای مجازی و یا خوردن بعضی از مواد غذایی مانند فست فودها، شیرینی ها و آجیل ها ترشح شود. متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: شکستن هر دانه تخمه بعنوان یک محرک انگیزشی مستقل عمل می کند، این محرک کوتاه مدت به سرعت سبب آزاد شدن دوپامین بین سلول های مغزی می شود و ازاین رو شکستن تخمه به فرد پیام لذت را داده و فرد را تشویق می کند که این رفتار لذت بخش را تکرار کند. وی افزود: در عین حال با خوردن تنقلات مقدار زیادی از مواد شیمیایی آزاد می شود و به ما احساس خوب می دهد که در مقایسه با غذاهای فرآوری نشده به «پاداش» بسیار قوی تر در مغز منجر می شود و بعد از آن به دنبال پاداش های بیشتر مغز، میل به تنقلات بیش از اندازه می شود این احتمالا می تواند به دور باطل، به نام غذا خوردن اعتیاد آور یا اعتیاد به مواد غذایی منجر شود. اسلامیان ضمن اشاره به این که سه عامل تعداد، دفعات و تداوم تخمه شکستن بیشترین اثر مخرب را بر دندان ها دارد توضیح داد: بعنوان مثال تخمه نرم مثل تخمه کدو اگر به صورت مرتب و طولانی مدت استفاده شود، می تواند آسیب بیشتری نسبت به تخمه های سفتی که به صورت تفننی مصرف می شود، به دندان وارد کند و بر زیبایی دندان، بخصوص دندان های جلوی دهان، تاثیر بگذارد البته که با رعایت بهداشت دهان و مدیریت مصرف مواد غذایی تا حدودی میتوان از شدت عوارض کاست. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ضمن اشاره به این که استفاده از تخمه در حد متعادل مفید می باشد تصریح کرد: تخمه از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های منحصربه فردی تشکیل شده، اما مصرف مقادیر زیادی از آن مشکلاتی را برای افراد بوجود می آورد. وی ادامه داد: به صورت مثال تخمه آفتابگردان، بسیار چرب است، همینطور به علت دارا بودن اسیدهای چرب پلی و منو غیراشباع، سطح کلسترول را در محدوده طبیعی حفظ می نماید و میتوان آنرا در مجموعه چربی های مفید قرار داد؛ اما چربی های مفید هم اگر به مقدار زیاد مصرف شوند، به دلیل کالری بالایی که دارند، سبب اضافه وزن و چاقی می شوند. اسلامیان در ادامه با اشاره به اینکه دانه های آفتابگردان به صورت طبیعی سدیم کمی دارند، اظهار داشت: در فرایند بو دادن و نمک زدن تخمه دارای مقادیر فراوانی از نمک می شود، در واقع یک هشتم فنجان از تخمه آفتابگردان بوداده و نمک دار، تقریبا ۱۷۴ میلی گرم سدیم دارد، سدیم زیاد در رژیم غذایی، فشارخون را زیاد می کند و خطر ابتلاء به سکته، بیماری های قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده و بیماری های کلیوی را زیاد می کند ازاین رو سفارش می شود از دانه های غیر بوداده شده با نمک استفاده نمود. منبع: minfood.ir 1402/06/04 14:38:26 5.0 از 5 561 تگهای خبر: آنتی اكسیدان , اضافه وزن , بهداشت , بیمار این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط روند نگران کننده چاقی در کودکان و نوجوانان شیوع ۱۱ درصدی آسم در کودکان و نوجوانان اخطار در رابطه با مصرف روغن های سنتی نظر کارشناسی سازمان غذا و دارو در واردات لحاظ شود نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۲ بعلاوه ۱ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو ست قالب گیری دندان شرکت صنعتی سخت پوشش طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم کفش طبی ، کمربند طبی ، قوزبند طبی پربیننده ترین ها سازمان غذا و دارو اسامی محصولات خوراکی بدون مجوز را اعلام کرد رانندگان مصرف غذاهای پرچرب و سنگین را در مسافرت محدود کنند The Art of Documentation Reimagined by Fake-Sample شرح آخرین شرایط بازار شیر خشک پربحث ترین ها روند نگران کننده چاقی در کودکان و نوجوانان شیوع ۱۱ درصدی آسم در کودکان و نوجوانان اخطار در رابطه با مصرف روغن های سنتی نظر کارشناسی سازمان غذا و دارو در واردات لحاظ شود جدیدترین ها روند نگران کننده چاقی در کودکان و نوجوانان شیوع ۱۱ درصدی آسم در کودکان و نوجوانان اخطار در رابطه با مصرف روغن های سنتی نظر کارشناسی سازمان غذا و دارو در واردات لحاظ شود واکنش سازمان غذا و دارو به آشفته بازار شیرخشک سلامت غذا نباید قربانی منافع اقتصادی شود رونمایی از ۳ محصول دانش بنیان حوزه سلامت در اینوتکس ۲۰۲۵ بازگشت شیر مدرسه از سال تحصیلی آینده راه اندازی پالایشگاه ملی پلاسما در دستور کار چگونه اصالت شیرخشک را تشخیص بدهیم تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی