اخطار در رابطه با وجود سم سرطان زا در خشکبار مانده سازمان غذا و دارو: به گزارش مین فود، مدیر کل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، نسبت به احتمال آلودگی آجیل های نامرغوب به سم آفلاتوکسین اخطار داد و اظهار داشت: این سم قارچی می تواند منجر به مشکلات جدی کبدی شود. به گزارش مین فود به نقل از مهر، عبدالعظیم بهفر اضافه کرد: آفلاتوکسین نوعی سم قارچی است که در شرایط نامناسب نگهداری، روی مغزها و دانه های روغنی رشد می کند. این سم می تواند منجر به مشکلات کبدی، مسمومیت و در موارد شدید، افزایش ریسک سرطان کبد شود. وی با تاکید بر راه های تشخیص آجیل آلوده اضافه کرد: وجود لکه های کپک زده، بوی نامطبوع، مزه تلخ و چروکیدگی از علائم ظاهری آلودگی به آفلاتوکسین است. با این وجود، تشخیص قطعی این سم تنها از راه آزمایش های تخصصی در لابراتوار های مواد غذایی امکان دارد. مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به پایش های انجام شده در سالهای گذشته اظهار داشت: بررسی های انجام شده نشان داده است که در بعضی نمونه های آجیل های فله ای و نگهداری شده در شرایط نامناسب، میزان آفلاتوکسین بالاتر از حد مجاز بوده است. پارسال حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از نمونه های بررسی شده دارای سطحی از آلودگی به آفلاتوکسین بودند که در مواردی منجر به معدوم سازی یا بازگرداندن محصولات شد. وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو به صورت مستمر از راه لابراتوار های کنترل کیفیت، نمونه برداری از محصولات بازار را انجام می دهد. سال جاری هم تیم های بازرسی از مراکز عرضه آجیل، بخصوص در ایام پایانی سال، نظارت های ویژه ای را اجرا کرده اند. در صورت مشاهده آلودگی، محصولات توقیف و فروشندگان متخلف به مراجع قانونی معرفی خواهند شد. بهفر در رابطه با ریسک استفاده آجیل آلوده برای گروههای حساس اخطار داد و اظهار داشت: افراد دارای بیماری های کبدی، کودکان، سالمندان و بیماران دارای نقص ایمنی باید بیشتر مراقب باشند. آفلاتوکسین در طولانی مدت می تواند اثرات تجمعی بر سلامت کبد داشته باشد و این گروه ها در معرض خطر بیشتری هستند. سفارش می شود این افراد حتما از آجیل های بسته بندی شده استاندارد استفاده نمایند و از مصرف مغزهای مانده یا مشکوک پرهیز کنند. وی ضمن اشاره به روش های تشخیص علمی این سم اظهار داشت: لابراتوار های کنترل کیفیت غذا و داروی مستقر در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و همینطور برخی لابراتوار های خصوصی معتبر دارای تأییدیه سازمان غذا و دارو، قادر به انجام آزمایش های تخصصی برای اندازه گیری میزان آفلاتوکسین هستند. البته این آزمایش ها به طور عمده برای تولیدکنندگان و واردکنندگان صورت می گیرد و مصرف کنندگان بهتر است با رعایت نکات ایمنی از خرید محصولات آلوده جلوگیری نمایند. مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در انتها از مردم خواست در صورت مشاهده آجیل های مشکوک، موارد را گزارش دهند. وی تاکید کرد: مصرف کنندگان می توانند از راه سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت یا رفتن به معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی در سرتاسر کشور، موارد را گزارش دهند. همچنین، بازرسان سازمان غذا و دارو از راه گزارش های مردمی، روند بازرسی را سریع تر انجام داده و در صورت تأیید آلودگی، با متخلفان برخورد خواهند کرد. 1403/12/28 12:57:21 5.0 از 5 214 تگهای خبر: استاندارد , ایمنی , بسته بندی , بهداشت این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط فروش واکسن گارداسیل در سایت ها غیرمجاز می باشد پیش گیری از 80 درصد سکته های مغزی با چند سفارش بهداشتی تحقق امنیت غذایی نیازمند حکمرانی هوشمند است روز جهانی ایمنی غذا علم در خدمت سلامت جامعه نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۳ بعلاوه ۳ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو شرکت صنعتی سخت پوشش طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم گروه سورن بام | طراح و مجری روف گاردن و فضای سبز پربیننده ترین ها تأمین شیرخشک های متابولیک با برندهای معتبر جایگزین در دستور کار سازمان غذا و دارو سازمان غذا و دارو اسامی محصولات خوراکی بدون مجوز را اعلام کرد افتتاح اورژانس بیمارستان طالقانی کرمانشاه با حضور وزیر بهداشت رانندگان مصرف غذاهای پرچرب و سنگین را در مسافرت محدود کنند پربحث ترین ها فروش واکسن گارداسیل در سایت ها غیرمجاز می باشد پیش گیری از 80 درصد سکته های مغزی با چند سفارش بهداشتی تاکید بر تغذیه متعادل به جای مصرف بی رویه مکمل ها تحقق امنیت غذایی نیازمند حکمرانی هوشمند است جدیدترین ها فروش واکسن گارداسیل در سایت ها غیرمجاز می باشد پیش گیری از 80 درصد سکته های مغزی با چند سفارش بهداشتی تاکید بر تغذیه متعادل به جای مصرف بی رویه مکمل ها تحقق امنیت غذایی نیازمند حکمرانی هوشمند است روز جهانی ایمنی غذا علم در خدمت سلامت جامعه ماجرای سلامت محصولات غذایی کولبری و ته لنجی نگرانی نسبت به توقف تولید شیرخشک های رژیمی Morocco Driver Licence Fake Template چای پس از غذا مانعی برای هضم، نه کمکی به آن راه اندازی بیمارستان صحرایی عرفات برای خدمت به زائرین تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی