نمک های ممنوعه! مین فود: نمک هایی با ظاهر فریبنده و رنگ های غیرطبیعی در بازار مشاهده شده اند که بگفته کارشناسان، فاقد ارزش غذایی هستند و مصرف آنها می تواند سلامت بدن را به شدت تهدید کند. به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، استفاده از نمک های رنگی که به طور معمول برای مصارف تزئینی یا غیرخوراکی تولید می شوند، می تواند عوارض جدی و خطرناکی برای سلامت انسان بهمراه داشته باشد. این نوع نمک ها اغلب با رنگ های شیمیایی و مصنوعی رنگ آمیزی می شوند؛ رنگ هایی که برای مصرف خوراکی تولید نشده اند و ممکنست حاوی ترکیبات سمی باشند. مصرف این مواد می تواند موجب بروز مشکلاتی مانند حساسیت های پوستی، تحریکات گوارشی، و حتی اختلالات کبدی و کلیوی شود. ترکیبات ناشناخته، تهدیدی برای اندام های حیاتی یکی از مهم ترین مشکلات مربوط به نمک های رنگی، نبود نظارت بهداشتی بر پروسه تولید آن هاست. این محصولات به طور معمول توسط تولیدکنندگان غیررسمی و بدون مجوز بهداشتی تهیه و عرضه می شوند، و ممکنست حاوی ناخالصی هایی مانند فلزات سنگین، مواد آلاینده یا ترکیبات مضر دیگر باشند. ورود این مواد به بدن، خصوصاً در بلندمدت، می تواند فشار زیادی بر اندام های حیاتی مانند کبد و کلیه وارد کند و موجب لطمه جدی به عملکرد آنها شود. تفاوت نمک های معدنی طبیعی با نمک های رنگی از طرفی، ظاهر زیبا و فریبنده نمک های رنگی ممکنست مصرف کننده را به اشتباه بیندازد و او را به جایگزینی این نوع نمک ها با نمک های طبیعی و معدنی مانند نمک صورتی هیمالیا یا نمک دریایی تشویق کند؛ در حالیکه محتوای آنها بطورکامل متفاوت می باشد. خیلی از این نمک های رنگی فاقد هرگونه ارزش غذایی بوده و مصرف آنها نه فقط مفید نیست، بلکه می تواند خطرناک نیز باشد. در این راستا با یکی از متخصصان تغذیه به گفتگو پرداختیم تا ابعاد دیگر استفاده از نمک رنگی را تشریح کند. سیدعلی کشاورز متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اظهار داشت: نمک بطور طبیعی به رنگ سفید یا در بعضی موارد صورتی دیده می شود؛ مانند سنگ نمک صورتی که منشأ معدنی دارد. اما استفاده از نمک هایی با رنگ های غیرطبیعی مانند آبی، سبز یا بنفش، زنگ خطری برای سلامت مصرف کنندگان به حساب می آید. وی ادامه داد: رنگی شدن نمک، در بسیاری موارد ناشی از افزودن ترکیبات شیمیایی یا رنگ های مصنوعی است؛ موادی که اغلب برای مصارف خوراکی تولید نشده اند و ممکنست حاوی عناصر مضر و سمی باشند. نبود نظارت دقیق بهداشتی بر پروسه تولید این نمک ها، احتمال وجود ناخالصی های خطرناک همچون فلزات سنگین را زیاد می کند. دکترای علوم تغذیه در اینباره اظهار داشت: نمک های رنگی به طور معمول ترکیبات طبیعی ندارند و رنگ آمیزی آنها با مواد شیمیایی می تواند برای بدن مضر باشد. ترکیبات ناشناخته موجود در این نوع نمک ها ممکنست موجب لطمه به کبد، کلیه ها و سیستم گوارش شوند. وی ادامه داد: با وجود این که برخی انواع سنگ نمک طبیعی دارای رنگ صورتی هستند و استفاده محدود و کنترل شده از آنها در بعضی رژیم های غذایی سفارش شده، اما بازهم بحث هایی درباره ی میزان خلوص، یُد دار بودن، و قابلیت جذب بدن وجود دارد. کشاورز افزود: برای مصرف خوراکی، تنها از نمک هایی استفاده گردد که دارای مجوز رسمی بهداشت و برچسب استاندارد ملی باشند. مصرف نمک های رنگی بدون شناسنامه مشخص، می تواند ریسک بالایی برای سلامت مصرف کنندگان ایجاد نماید. منبع: minfood.ir 1404/01/28 12:36:07 5.0 از 5 101 تگهای خبر: آب , استاندارد , بهداشت , تغذیه این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط اقدامات پیشگیرانه مهم ترین اصل درمان ناباروری است با مصرف این روغن ها پیر نمی شوید اختلال در پرداخت بیمه ها زنجیره تأمین دارو را تهدید می کند سازمان غذا و دارو اسامی محصولات خوراکی بدون مجوز را اعلام کرد نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۸ بعلاوه ۵ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم کفش طبی ، کمربند طبی ، قوزبند طبی پربیننده ترین ها استفاده از مواد نگهدارنده در صنایع غذایی سلامت را تهدید می کند؟ میوه ای با خواص ضد سرطان دانه ای کوچک اما معجزه ای بزرگ برای سلامتی خاصیت باورنکردنی کشک غذایی سرشار از پروتئین و کلسیم پربحث ترین ها اقدامات پیشگیرانه مهم ترین اصل درمان ناباروری است با مصرف این روغن ها پیر نمی شوید اختلال در پرداخت بیمه ها زنجیره تأمین دارو را تهدید می کند سازمان غذا و دارو اسامی محصولات خوراکی بدون مجوز را اعلام کرد جدیدترین ها اقدامات پیشگیرانه مهم ترین اصل درمان ناباروری است با مصرف این روغن ها پیر نمی شوید اختلال در پرداخت بیمه ها زنجیره تأمین دارو را تهدید می کند سازمان غذا و دارو اسامی محصولات خوراکی بدون مجوز را اعلام کرد مسمومیت ۴۸ نفر در کشور با قارچ وحشی کبد چرب گرید ۳ در کمین جوانان این عادات غذایی را ترک کنید حمایت معاونت زنان ریاست جمهوری از زنان دچار بیماری هموفیلی ارتباط بین مزاج و شخصیت همه چیز در رابطه با سردترین طبع بدن نمک های ممنوعه! ۱۷۰ کشور جهان از خدمات طب مکمل استفاده می کنند تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی