نمک خوری چه خطراتی دارد

نمک خوری چه خطراتی دارد به گزارش مین فود، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن اشاره به نقش مستقیم مصرف بالای نمک در افزایش فشارخون، اظهار داشت: مصرف روزانه ۱۰ گرم نمک، زمینه ساز بیماری های قلبی، پوکی استخوان و برخی سرطان ها است.


به گزارش مین فود به نقل از وبدا، عبدالرضا نوروزی، با اشاره به اینکه نمک یکی از مواد غذایی بسیار مهمی است که به صورت روزانه دریافت می شود، اضافه کرد: نمک در عین داشتن آثار فیزیولوژیکی مفید، در صورت مصرف زیاد می تواند باعث بروز مشکلات جدی شود و مهم ترین مشکلی که نمک ایجاد می کند، در دسته بیماری های غیرواگیر قرار می گیرد.
وی افزود: علاوه بر نمک، اختلالات وزن هم از عاملهای مهم در بروز این بیماری ها هستند اما نمک در این حوزه اهمیت بیشتری دارد. مصرف زیاد نمک می تواند سبب ایجاد مشکلات استخوانی همچون پوکی استخوان شود، بخصوص در اشخاصی که به علت بیماری های زمینه ای یا مصرف برخی داروها، در معرض این مشکل قرار دارند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: مصرف زیاد نمک روند پوکی استخوان را در این افراد تسریع می کند. در چند سال گذشته، مشخص شده که مصرف زیاد نمک با برخی سرطان ها، همچون سرطان معده، مرتبط می باشد ازاین رو کاهش مصرف نمک یکی از راهکارهای مؤثر در جلوگیری از این نوع سرطان ها بحساب می آید.
نوروزی ضمن اشاره به منابع مصرف نمک، خاطرنشان کرد: نمکی که دریافت می نماییم از دو منبع عمده تأمین می شود. بخش عمده آن به شکل نمک پنهان و از راه غذاهای فرآوری شده وارد بدن می شود. یک فرد تهرانی بطور میانگین حدود ۴ گرم نمک از راه نان مصرف می کند که این مقدار در صورت شور بودن نان تا ۷ گرم در روز افزایش خواهد یافت.
وی افزود: استاندارد میزان نمک در دوغ حدود یک گرم در هر ۱۰۰ میلی لیتر تعیین شده و به همین ترتیب یک بطری ۳۰۰ میلی لیتری حدود ۳ گرم نمک دارد. میزان سفارش شده مصرف نمک هم اکنون حدود ۵ گرم در روز است و فقط از راه نان و دوغ، سه گرم از این مقدار تأمین می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: مطالعات تاریخی نشان داده است که تا حدود ۱۰۰ سال پیش، مصرف نمک به مراتب کمتر بوده است. بررسی اسکلت اشخاصی که ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سال پیش زندگی می کردند نشان داده است که مصرف نمک آنها کمتر از ۲ گرم در روز بوده و حتی در ۱۰۰ سال گذشته، میانگین مصرف حدود ۳ تا ۳.۵ گرم در روز گزارش شده است.
نوروزی با رد تاثیر مفید نمک های خاص همچون نمک دریا، صورتی و آبی اظهار داشت: مهم ترین عامل صدمه زا در نمک، سدیم است و سدیم موجود در این نمک ها تفاوتی با نمک های معمولی ندارد. این نمک ها با قیمت های گزاف فروخته می شوند اما از نظر تاثیر بر سلامت، هیچ گونه برتری ندارند.
وی با اشاره به اینکه تغییرات سبک زندگی و مصرف غذاهای فرآوری شده سبب افزایش چشم گیر مصرف نمک شده است، اضافه کرد: مصرف نمک سفره باید حذف شود و غذاهایی که نمک بالایی دارند، مانند نان، از مراکزی تهیه شوند که نمک کمتری استفاده می نمایند. در نان هایی باکیفیت پایین معمولا برای بهبود کیفیت، نمک بیشتری افزوده می شود.
این متخصص تغذیه ضمن اشاره به پژوهشی انجام شده در یکی از دانشگاه های علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: مصرف نمک در کارکنان این دانشگاه ۲۰ درصد بیشتر از متوسط مصرف نمک در بین مردم تهران بود. از آنجائیکه غذای کارکنان و بخش عمده ای از بیماران به شکل متمرکز در یک محل تهیه می شود، امکان کنترل میزان نمک مصرفی در این مراکز بسیار زیاد است.

1404/03/01
16:58:52
5.0 از 5
22
تگهای خبر: آب , استاندارد , بیمار , بیماری
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی
رژیم غذایی، تناسب اندام، دستورالعمل و نکات حفظ سلامتی و رژیم غذایی سالم همه در مین فود

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است