8 درصد جمعیت بالای 30 سال در خراسان شمالی دیابت دارند مین فود: بجنورد- ایرنا- مدیر گروه بهبود معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی اظهار داشت: طبق مطالعاتی كه انجام شده است 8 درصد جمعیت بالای 30 سال در این استان مبتلا به دیابت هستند. به گزارش مین فود به نقل از ایرنا نسرین علیزاده روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار نمود: 50 درصد از این جمعیت نمی دانند كه دیابت دارند، تنها چهار درصد با رجوع متوجه این بیماری شده اند، 50 درصد از افراد دیابیتی از دیابت خود خبر ندارند. وی بر پیشگیری و شناسایی بیماران دیابتی در این استان تصریح كرد و اضافه كرد: افراد بالای 30 سال برای بار اول به صورت مجانی تست قند و كلسترول می شوند از همشهری ها می خواهیم تا برای این تست رجوع كنند. وی اضافه كرد: افرادی كه دارای دیابت باشند برای تغذیه به مشاوره ها ارجاع داده می گردد كه تحت مراقبت قرار گیرند اما افرادی كه از بیماری خود در این خصوص خبر ندارند دچار مشكل خواهند شد چون كه تحت مراقبت های تغذیه ای قرار نگرفته اند. وی اظهار داشت: هم اكنون 6 كارشناس تغذیه در هفت مركز در بجنورد، شیروان و آشخانه به شهروندان آموزش تغذیه درست می دهند. این كارشناس در مورد بیماری دیابت اظهار داشت: دیابت یا بیماری قند، بیماری متابولیكی مزمنی است كه با سوخت و ساز غیر طبیعی كربوهیدارت ها، پروتین ها و چربی ها همراه است، در بیماران مبتلا به دیابت، هورمن انسولین كه در ورود قند از خون به سلول ها و مصرف آن نقش دارد، به قدر كافی ترشح نمی گردد بنابراین همواره و در تمام طول عمر باید آن را كنترل كرد. عیلزاده اضافه كرد: عدم كنترل قند خون می تواند سبب بروز بیماری های مختلفی مانند بیماری های كلیوی، قلبی - عروقی، فشار خون، و بسیاری بیماریهای دیگر شود. وی اظهار نمود: اولین و موثر ترین شیوه كنترل دیابت رعایت رژیم غذایی و در كنار آن انجام ورزش های سبك نظیر پیاده روی است، در صورت دارو درمانی هم زیر نظر پزشك معالج سفارش می گردد. مدیر گروه بهبود معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی در مورد سفارش های غذایی برای مبتلایان به دیابت اظهار داشت: اضافه وزن و چاقی می تواند سبب بروز بیماری دیابت شود، از جانب دیگر كاهش وزن هم كمك زیادی به كنترل قند خون می كند، بنابراین افرادی كه با اضافه وزن مواجهند باید نسبت به كاهش وزن خود با استفاده از كاهش كالری مصرفی و افزایش فعالیت بدنی اقدام نمایند. وی اضافه كرد: مصرف قند و شكر و غذاهای حاوی آنها در بیماران دیابتی ممنوع می باشد، سفارش می گردد كه غذاهای روزانه در سه وعده اصلی و سه میان وعده تقسیم شود و همینطور نان های مصرفی باید از آرد سبوس دار و با استفاده از خمیر مایه تهیه شوند. وی اظهار داشت: مصرف حبوبات در برنامه غذایی سفارش می شود، از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ شده باید پرهیز شود، روغن مصرفی باید از نوع گیاهی باشد، مصرف نمك را تا حد امكان كاهش داده شود، از غذاهای آماده و كنسروی كه همگی حاوی مقادیر زیادی نمك، شكر یا چربی هستند استفاده نشود. مدیر گروه بهبود معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی اضافه كرد: مصرف قند و شكر در این بیماران سبب بالا رفتن سریع قند خون می شود، وجود قند اضافی در خون زیانبار است و عوارض نامطلوبی را باعث می شود، بالا رفتن قند خون عوارضی همچون صدمه به شبكیه چشم، نارسایی كلیه ها و تخریب اعصاب محیطی و پیامد های آن مثل عفونت و قطع نازیر اندام های تحتانی خواهد بود. وی در مورد مصرف نمك هم در بیماران مبتلا به دیابت اظهار داشت: مصرف زیاد نمك می تواند سبب بالا رفتن فشار خون شود و به اعضایی مثل قلب و كلیه صدمه برساند. علیزاده اظهار نمود: مصرف بیش از اندازه چربی و روغن علاوه بر مشكلاتی كه برای سیستم قلب و عروق بوجود می آورد سبب افزایش كالری دریافتی و بروز اضافه وزن و چاقی می گردد كه هم زمنیه ساز و هم تشدید كننده دیابت است، مبتلایان به دیابت به جهت كنترل وزن و هم برای جلوگیری از اختلالات متابولیسم چربی ها باید از مصرف زیاد روغن و هم چنین غذاهای سرخ شده و پر چرب خود داری كنند. به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی ۶۰ درصد جمعیت بالای 18 سال این استان دچار اضافه وزن و چاقی هستند. تنها 50 درصد مردم این استان به اندازه كافی میوه و سبزی مصرف می كنند. استان 863 هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق كشور واقع است كه بیشتر مردم این خطه بویژه در روستاها كار كشاورزی و دامپروری انجام می دهند. 3007/ 6042/ خبرنگار: ربابه صانعی ** انتشار دهنده: سید حسین قدسی 1396/10/19 23:45:01 5.0 از 5 5135 تگهای خبر: اضافه وزن , بیماری , پزشك , غذا این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط روند نگران کننده چاقی در کودکان و نوجوانان سلامت غذا نباید قربانی منافع اقتصادی شود رونمایی از ۳ محصول دانش بنیان حوزه سلامت در اینوتکس ۲۰۲۵ چگونه اصالت شیرخشک را تشخیص بدهیم نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۱ بعلاوه ۲ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو ست قالب گیری دندان شرکت صنعتی سخت پوشش طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم کفش طبی ، کمربند طبی ، قوزبند طبی پربیننده ترین ها سازمان غذا و دارو اسامی محصولات خوراکی بدون مجوز را اعلام کرد رانندگان مصرف غذاهای پرچرب و سنگین را در مسافرت محدود کنند The Art of Documentation Reimagined by Fake-Sample شرح آخرین شرایط بازار شیر خشک پربحث ترین ها روند نگران کننده چاقی در کودکان و نوجوانان شیوع ۱۱ درصدی آسم در کودکان و نوجوانان اخطار در رابطه با مصرف روغن های سنتی نظر کارشناسی سازمان غذا و دارو در واردات لحاظ شود جدیدترین ها روند نگران کننده چاقی در کودکان و نوجوانان شیوع ۱۱ درصدی آسم در کودکان و نوجوانان اخطار در رابطه با مصرف روغن های سنتی نظر کارشناسی سازمان غذا و دارو در واردات لحاظ شود واکنش سازمان غذا و دارو به آشفته بازار شیرخشک سلامت غذا نباید قربانی منافع اقتصادی شود رونمایی از ۳ محصول دانش بنیان حوزه سلامت در اینوتکس ۲۰۲۵ بازگشت شیر مدرسه از سال تحصیلی آینده راه اندازی پالایشگاه ملی پلاسما در دستور کار چگونه اصالت شیرخشک را تشخیص بدهیم تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی