8 درصد جمعیت بالای 30 سال در خراسان شمالی دیابت دارند مین فود: بجنورد- ایرنا- مدیر گروه بهبود معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی اظهار داشت: طبق مطالعاتی كه انجام شده است 8 درصد جمعیت بالای 30 سال در این استان مبتلا به دیابت هستند. به گزارش مین فود به نقل از ایرنا نسرین علیزاده روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار نمود: 50 درصد از این جمعیت نمی دانند كه دیابت دارند، تنها چهار درصد با رجوع متوجه این بیماری شده اند، 50 درصد از افراد دیابیتی از دیابت خود خبر ندارند. وی بر پیشگیری و شناسایی بیماران دیابتی در این استان تصریح كرد و اضافه كرد: افراد بالای 30 سال برای بار اول به صورت مجانی تست قند و كلسترول می شوند از همشهری ها می خواهیم تا برای این تست رجوع كنند. وی اضافه كرد: افرادی كه دارای دیابت باشند برای تغذیه به مشاوره ها ارجاع داده می گردد كه تحت مراقبت قرار گیرند اما افرادی كه از بیماری خود در این خصوص خبر ندارند دچار مشكل خواهند شد چون كه تحت مراقبت های تغذیه ای قرار نگرفته اند. وی اظهار داشت: هم اكنون 6 كارشناس تغذیه در هفت مركز در بجنورد، شیروان و آشخانه به شهروندان آموزش تغذیه درست می دهند. این كارشناس در مورد بیماری دیابت اظهار داشت: دیابت یا بیماری قند، بیماری متابولیكی مزمنی است كه با سوخت و ساز غیر طبیعی كربوهیدارت ها، پروتین ها و چربی ها همراه است، در بیماران مبتلا به دیابت، هورمن انسولین كه در ورود قند از خون به سلول ها و مصرف آن نقش دارد، به قدر كافی ترشح نمی گردد بنابراین همواره و در تمام طول عمر باید آن را كنترل كرد. عیلزاده اضافه كرد: عدم كنترل قند خون می تواند سبب بروز بیماری های مختلفی مانند بیماری های كلیوی، قلبی - عروقی، فشار خون، و بسیاری بیماریهای دیگر شود. وی اظهار نمود: اولین و موثر ترین شیوه كنترل دیابت رعایت رژیم غذایی و در كنار آن انجام ورزش های سبك نظیر پیاده روی است، در صورت دارو درمانی هم زیر نظر پزشك معالج سفارش می گردد. مدیر گروه بهبود معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی در مورد سفارش های غذایی برای مبتلایان به دیابت اظهار داشت: اضافه وزن و چاقی می تواند سبب بروز بیماری دیابت شود، از جانب دیگر كاهش وزن هم كمك زیادی به كنترل قند خون می كند، بنابراین افرادی كه با اضافه وزن مواجهند باید نسبت به كاهش وزن خود با استفاده از كاهش كالری مصرفی و افزایش فعالیت بدنی اقدام نمایند. وی اضافه كرد: مصرف قند و شكر و غذاهای حاوی آنها در بیماران دیابتی ممنوع می باشد، سفارش می گردد كه غذاهای روزانه در سه وعده اصلی و سه میان وعده تقسیم شود و همینطور نان های مصرفی باید از آرد سبوس دار و با استفاده از خمیر مایه تهیه شوند. وی اظهار داشت: مصرف حبوبات در برنامه غذایی سفارش می شود، از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ شده باید پرهیز شود، روغن مصرفی باید از نوع گیاهی باشد، مصرف نمك را تا حد امكان كاهش داده شود، از غذاهای آماده و كنسروی كه همگی حاوی مقادیر زیادی نمك، شكر یا چربی هستند استفاده نشود. مدیر گروه بهبود معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی اضافه كرد: مصرف قند و شكر در این بیماران سبب بالا رفتن سریع قند خون می شود، وجود قند اضافی در خون زیانبار است و عوارض نامطلوبی را باعث می شود، بالا رفتن قند خون عوارضی همچون صدمه به شبكیه چشم، نارسایی كلیه ها و تخریب اعصاب محیطی و پیامد های آن مثل عفونت و قطع نازیر اندام های تحتانی خواهد بود. وی در مورد مصرف نمك هم در بیماران مبتلا به دیابت اظهار داشت: مصرف زیاد نمك می تواند سبب بالا رفتن فشار خون شود و به اعضایی مثل قلب و كلیه صدمه برساند. علیزاده اظهار نمود: مصرف بیش از اندازه چربی و روغن علاوه بر مشكلاتی كه برای سیستم قلب و عروق بوجود می آورد سبب افزایش كالری دریافتی و بروز اضافه وزن و چاقی می گردد كه هم زمنیه ساز و هم تشدید كننده دیابت است، مبتلایان به دیابت به جهت كنترل وزن و هم برای جلوگیری از اختلالات متابولیسم چربی ها باید از مصرف زیاد روغن و هم چنین غذاهای سرخ شده و پر چرب خود داری كنند. به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی ۶۰ درصد جمعیت بالای 18 سال این استان دچار اضافه وزن و چاقی هستند. تنها 50 درصد مردم این استان به اندازه كافی میوه و سبزی مصرف می كنند. استان 863 هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق كشور واقع است كه بیشتر مردم این خطه بویژه در روستاها كار كشاورزی و دامپروری انجام می دهند. 3007/ 6042/ خبرنگار: ربابه صانعی ** انتشار دهنده: سید حسین قدسی 1396/10/19 23:45:01 5.0 از 5 4850 تگهای خبر: اضافه وزن , بیماری , پزشك , غذا این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط کلید کاهش وزن فقط کافی است کالری دریافتی را کم کنید تولید فراورده های غذایی بالاتر از حد معیار سلامت نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده های غذایی در کارگاه های سنتی جایگزینی گوشت گاو با ماهی می تواند از مرگ سریع جلوگیری کند نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۹ بعلاوه ۳ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس چگونه رمز دوربین مدار بسته را پیدا کنیم خرید و فروش خودرو دوره ICDL در تبریز طراحی سایت فیش حج فیش حج پربیننده ترین ها ویژگی هایی که هنگام خرید لوازم آشپزخانه باید به آنها توجه کنید آموزش فعالسازی ری اکشن تلگرام مقایسه روش های جراحی بینی روش های باز و بسته معرفی ساندویچ ساز عمده پربحث ترین ها مردم غزه مقاومت را از مردم ایران آموخته اند کلید کاهش وزن فقط کافی است کالری دریافتی را کم کنید رصد اقدامات دستگاههای اجرایی در حوزه امنیت غذایی تولید فراورده های غذایی بالاتر از حد معیار سلامت جدیدترین ها مردم غزه مقاومت را از مردم ایران آموخته اند کلید کاهش وزن فقط کافی است کالری دریافتی را کم کنید رصد اقدامات دستگاههای اجرایی در حوزه امنیت غذایی تولید فراورده های غذایی بالاتر از حد معیار سلامت نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده های غذایی در کارگاه های سنتی جایگزینی گوشت گاو با ماهی می تواند از مرگ سریع جلوگیری کند آغاز کارزار واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان رصد کمبودهای دارویی با راه اندازی سامانه بر خط سراسری ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم کلید کاهش وزن فقط کافی است کالری دریافتی را کم کنید تگها بیمار بیماری بهداشت آب رپورتاژ پزشك برنامه ایمنی