تغذیه ناسالم علت ۲۰ درصد مرگ ها معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی ایران مطرح كرد؛ به گزارش مین فود معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی ایران اظهار داشت: 20 درصد مرگ ها در سراسر جهان، به سبب عادات غذایی ناسالم اتفاق می افتد. به گزارش مین فود به نقل از مهر، مهران ولایی، با عنوان این مطلب كه یك پنجم از مرگ و میرها در سراسر جهان به سبب داشتن عادات غذایی ناسالم می باشد، اضافه كرد: این مرگ و میرها، هر سال هزینه ای بیشتر از ۲ تریلیون دلار به بودجه های بهداشت ملی وارد میكند. وی با اشاره به شعار روز جهانی غذا كه «تغذیه سالم برای دستیابی به جهانی بدون گرسنگی» نامگذاری شده است، به تغییر عادات غذایی افراد اشاره نمود و اظهار داشت: در دهه های اخیر به سبب جهانی شدن، شهر نشینی و افزایش درآمدها، رژیم و عادات غذایی افراد بطور شایان توجهی تغییر یافته است. ما عموما از مصرف غذاهای فصلی بطور عمده غذاهای با پایه گیاهی و غنی از فیبر به سمت مصرف غذاهایی با كربوهیدرات تصفیه شده (غنی از نشاسته)، قند و چربی و نمك زیاد، غذاهای فرآوری شده، گوشت و سایر محصولات با منبع حیوانی حركت كرده ایم. ولایی افزود: همچنین، زمان كمتری برای تهیه وعده های غذایی در خانه صرف می شود و مردم خصوصاً در شهرها، پیوسته بیشتر به سوپر ماركت ها، فروشگاه های فست فود، فروشندگان مواد غذایی خیابانی و رستوران های دور افتاده تكیه می كنند. معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی ایران، با عنوان این مطلب كه تلفیقی از رژیم های ناسالم و سبك زندگی بی تحرك موجب افزایش میزان چاقی شده است، اضافه كرد: نه تنها در كشورهای توسعه یافته بلكه در كشورهای كم درآمد، جایی كه گرسنگی و چاقی اغلب همزیستی دارند، چاقی رو به افزایش است. وی اظهار داشت: الان بیشتر از ۶۷۰ میلیون بزرگسال و ۱۲۰ میلیون دختر و پسر ۵ تا ۱۹ سال چاق هستند و بیشتر از ۴۰ میلیون كودك زیر ۵ سال دارای اضافه وزن هستند، در صورتیكه بیشتر از ۸۲۰ میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند. ولایی با عنوان این مطلب كه رژیم غذایی ناسالم عامل خطر اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر، همچون بیماری های قلبی عروقی، دیابت و بعضی از سرطان ها است، گفت: چاقی و سایر انواع سوءتغذیه تقریباً از هر سه نفر یك نفر را مبتلا می كند. وی اظهار داشت: پیش بینی ها نشان میدهد كه تا سال ۲۰۲۵، این وضعیت به یك نفر از هر دو نفر خواهد رسید. معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی ایران، در عین حال اضافه كرد: خبر خوب این است كه راهكارهای مقرون به صرفه برای كاهش انواع سوء تغذیه وجود دارد، اما آنها نیاز به تعهد و اقدام جهانی بیشتری دارند. بطوریكه یك رژیم غذایی زمانی رژیم غذایی سالم شمرده می شود كه با دارا بودن اصول تنوع، میزان كافی، سلامت، ایمنی و مغذی بودن، نیاز های تغذیه ای افراد را تامین كند و خطر مبتلاشدن به بیماری را كم كند. وی افزود: رژیم غذایی سالم باید شامل انواع میوها، سبزیجات، حبوبات، آجیل، دانه ها و غلات سبوس دار و مصرف غذاهای كم چرب به خصوص چربی های اشباع و با قند و نمك كم باشد. اما، متاسفانه هم اكنون به سبب تغییر سبك زندگی و مشكلات اقتصادی برای خیلی از افراد در دنیا، این رژیم غذایی سالم قابل دسترس یا مقرون به صرفه نیست. منبع: مین فود 1398/08/03 14:37:59 5.0 از 5 4373 تگهای خبر: اضافه وزن , ایمنی , برند , بیمار این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۱ بعلاوه ۴ دوستان مین فود آموزش حسابداری در تبریز آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج پربیننده ترین ها ضرورت هم افزایی طب ایرانی و طب نوین برای ارائه خدمات بهتر به بیماران پرمخاطب ترین سایت اقتصادی فروش کفش چرم مردانه و زنانه نحوه مصرف قهوه گانودرما برای زگیل تناسلی پربحث ترین ها بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد جدیدترین ها بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد سفارش های تغذیه ای برای مقابله با گرمازدگی صدور تاییدیه حلال برای ۲۸۵ محصول سلامت محور وزیر بهداشت دولت چهاردهم به فکر تأمین نیروی انسانی باشد سویا برای مغز کودکان مفیدست تخم مرغ قهوه ای رنگ نشانه بالا بودن ارزش غذایی آن نیست استفاده از نمک های یددار و روغن های ترانس پایین در تهیه نذورات تگها بیمار بیماری بهداشت آب رپورتاژ پزشك برنامه ایمنی