شب یلدا چه تنقلاتی بخوریم مین فود: متخصین طب سنتی سفارش می كنند در شب یلدا بهتر است از خوراكی ها و تنقلات مفید برای سلامت جسم و روح خود استفاده كنند. به گزارش مین فود به نقل از مهر، در ایران كهن، دی ماه، چهار جشن را در بر داشت كه امروزه، از آن چهار، تنها شب اولین روز دی ماه یا شب یلدا را جشن می گیرند. «یلدا» واژه ای سریانی، به مدلول تولد و ولادت است؛ زایش خورشید یا مهر یا میترا. بنا بر باور پیشینیان، درانتها این شب دراز، كه اهریمنی و نامیمونش می دانستند، تاریكی شكست می خورد؛ روشنایی، پیروز می شود؛ خورشید، زاده می شود؛ و روزها رو به بلندی می نهد. این شب برای ایرانیان نحس بود و چون فرا می رسید، آتش می افروختند تا تاریكی و عاملان اهریمنی، نابود شده و بگریزند. مردم، گرد هم جمع شده و شب را با خوردن، نوشیدن و شادابی به سر می آوردند و خوانی ویژه می گستردند از میوه های تازه فصل و میوه های خشك. یلدا را می توان جشن و گردهمایی خانوادگی دانست. در شب یلدا، خویشاوندان نزدیك، در خانه بزرگ خانواده گردمی آیند و در سرمای آغازین زمستان، دور كرسی می نشینند و تا نیمه شب، میوه و آجیل می خورند و به فال حافظ گوش می سپارند و شاهنامه می خوانند. آجیل مخصوص و همه میوه های شب یلدا، جنبه نمادین دارند. بیشتر این میوه ها پُردانه هستند (نمادی از بركت خیزی و باروری) و سرخ رنگ (نمایندگان خورشید) مانند هندوانه، انار و چغندر پخته یا لبو. یلدا، نماد پیروزی نور بر تاریكی و مایه گسترش زندگانی تندرستانه است؛ پس نیك آن است كه آنرا با پرخوری و باهم خوری و برهم خوری، كه آفت های روش زندگی نوین اند، آلوده نكنیم. متصصین طب سنتی سفارش كرده اند، در این شب شام را سبك میل كنید و به فاصله ای حدود ۲-۱ ساعت، از خوان نعمت های خداوندی به خوبی بهره ببرید. آجیل شب یلدا، از گذشته ها شامل گندم، نخود برشته، شاهدانه، تخمه هندوانه و كدو، بادام، پسته، فندق، گردو، كشمش و مویز، انجیر و توت خشك، برنجك و... بوده ولی امروزه متأسفانه آجیل های مرسوم، بسیار شور هستند. مویز، توت و انجیر خشك را دریابید. جرم لبو، كمی حابس شكم است در صورتیكه آبی كه چغندر در آن پخته می شود، ملیّن طبع است؛ پس بهتر است لبو را با كمی از آب آن میل نمایید. ترشی ها برای بافت های عصبی مانند مغز و نخاع، دهانه معده، تاندون ها و لیگامان ها، پوست، و دهانه رحم زیان آور هستند. پس میوه های ترش نخورید و پرتقال، سیب، به یا انار شیرین را با فاصله از شام، نوش جان كنید. هندوانه را بسیار كم و به رسم یلدایی بخورید و در كنار آن از آجیل های گرم میل كنید تا گرفتار عارضه نشوید. همین طور سفارش می شود كه نوشیدنی های خوب فصل زمستان و شب یلدا مانند چای ایرانی با هل یا دارچین یا زعفران، دم نوش نعنا با كمی نبات، معجون شیربادام با هل و... میل شود. منبع: مین فود 1398/10/03 12:56:39 5.0 از 5 5056 تگهای خبر: آب , خوراكی , دارچین , زندگی این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط غذاهای پرمصرفی که قند پنهان دارند مواجهه با اوتیسم با اصلاح سبک زندگی و تغذیه به علاوه فیلم نسل امروز دانشجو انتظار گفت و گوی اقناعی دارد چالش های جوانی جمعیت از کاهش ازدواج تا سقط جنین نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۲ بعلاوه ۵ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس تور لوکس بالی – رویاست خرید و فروش خودرو سایت وان ایکس ایرانی طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم پربیننده ترین ها پویش سراسری سرطان پستان با ۳۰۰۰ ساعت معاینه رایگان و ۱۳۵۰ نفرساعت آموزش ادامه دارد ۷ دمنوش پاییزی برای تقویت سیستم ایمنی و رفع خستگی راز پوست شفاف در یک میوه آبدار اهمیت عرضه خدمات به سالمندان و پشتیبانی از آنها در چارچوب برنامه های محله محور پربحث ترین ها پنج آنتی بیوتیک پرفروش در ایران تدوین اولین بسته روانشناختی کشور برای جلوگیری از سقط خودخواسته نحوه ارزیابی سلامت کلیه برای افراد دیابتی به علاوه فیلم خالکوبی، واکنش بدن به واکسیناسیون را مختل می کند جدیدترین ها نحوه ارزیابی سلامت کلیه برای افراد دیابتی به علاوه فیلم خالکوبی، واکنش بدن به واکسیناسیون را مختل می کند غذاهای پرمصرفی که قند پنهان دارند مدرسه یک هکتاری در قطر در اختیار دانش آموزان ایرانی قرار گرفت مواجهه با اوتیسم با اصلاح سبک زندگی و تغذیه به علاوه فیلم نسل امروز دانشجو انتظار گفت و گوی اقناعی دارد چالش های جوانی جمعیت از کاهش ازدواج تا سقط جنین افزایش ۸ درصدی بیماران بستری دچار آنفلوانزا در مازندران جرم گیری پایه ای ترین درمان دندانپزشکی و بی ضرر است شروع ثبت نام المپیاد های علمی دانش آموزی از ۸ آذر ۱۴۰۴ تگها بیمار بهداشت بیماری آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی