نوشابه های گازدار و نودل های فوری به سلامت انسان لطمه می رسانند محققان برزیلی هشدار می دهند؛ بگفته پژوهشگران، غذاهای فوق فرآوری شده تأثیر منفی بر تنوع گونه های گیاهی در دسترس برای مصرف انسان دارند و در عین حال به سلامت انسان و سیاره زمین لطمه می رسانند. به گزارش مین فود به نقل از مهر به نقل از زی نیوز، غذاهای فوق فرآوری شده مانند تنقلات شیرین یا شور، نوشابه ها، نودل های فوری، فرآورده های گوشتی، غذاهای از پیش آماده پیتزا و پاستا، بیسکویت ها و شیرینی ها، از ترکیب مواد غذایی، عمدتا افزودنی های برای طعم ها، رنگ ها و امولسیفایرها بوسیله یک سری فرآیندهای صنعتی تهیه می شوند. کارشناسان تغذیه از برزیل، ایالات متحده و استرالیا این مساله را بررسی نموده اند و هشدار داده اند که این محصولات اساس یک "رژیم غذایی جهانی" هستند و درحال تبدیل به یک رویکرد غالب در عرضه جهانی مواد غذایی هستند. به گفته کارشناسان، تنوع زیستی زراعی جهانی یعنی تنوع حیوانات، گیاهان و میکروارگانیسم هایی که بطور مستقیم یا غیرمستقیم برای غذا و کشاورزی استفاده می شوند، خصوصاً تنوع ژنتیکی گیاهان مورد استفاده برای مصرف انسان رو به کاهش است. رژیم غذایی مردم تنوع کمتری دارد و غذاهای فوق فرآوری شده جایگزین انواع غذاهای کامل لازم برای یک رژیم متعادل و سالم شده اند. ۹۰ درصد انرژی دریافتی بشر فقط از ۱۵ گیاه زراعی تامین می شود و بیش از چهار میلیارد نفر تنها به سه مورد از آنها متکی هستند: برنج، گندم و ذرت. تولید غذاهای فوق فرآوری شده مستلزم استفاده بیشتر از مواد استخراج شده از تعداد انگشت شماری از گونه های گیاهی پرمحصول (مانند ذرت، گندم، سویا و دانه های روغنی) است که به این معنا است که مواد حیوانی مورد استفاده در خیلی از غذاهای فوق فرآوری شده اغلب از حیواناتی که از همان محصولات تغذیه می کنند، استخراج می شود. موضوع نگران کننده دیگر این است که در تولید مواد غذایی فوق فرآوری شده از مقادیر زیادی زمین، آب، انرژی، علف کش ها و کودها استفاده می شد که موجب تخریب محیط زیست ناشی از انتشار گازهای گلخانه ای و انباشت زباله های بسته بندی می شد. «فرناندا هلنا ماروکوس لیت»، از دانشگاه سائوپائولو در برزیل، می گوید: «افزایش سریع غذاهای فوق فرآوری شده در رژیم غذایی انسان همچنان بر تنوع گونه های گیاهی موجود برای مصرف انسان فشار وارد میکند.» لیت اضافه کرد: «همایش های آینده سیستم های غذایی جهانی، کنوانسیون های تنوع زیستی و کنفرانس های تغییرات آب وهوایی باید بر تخریب تنوع زیستی کشاورزی ناشی از غذاهای فوق فرآوری شده تاکید کنند و روی سیاست ها و اقدامات طراحی شده برای کاهش و معکوس کردن این فاجعه توافق نمایند.» 1401/01/18 12:38:27 5.0 از 5 478 تگهای خبر: آب , بسته بندی , پیتزا , تغذیه این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط توت خولان دریایی برای دیابت و چاقی مفیدست رژیم فستینگ می تواند از سلامت روده با افزایش سن محافظت کند مکمل آنتی اکسیدانی ترکیبی در تقویت حافظه و شناخت موثر است تغذیه پس از ماه رمضان چگونه باشد نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۷ بعلاوه ۵ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس چگونه رمز دوربین مدار بسته را پیدا کنیم خرید و فروش خودرو دوره ICDL در تبریز طراحی سایت فیش حج فیش حج پربیننده ترین ها ویژگی هایی که هنگام خرید لوازم آشپزخانه باید به آنها توجه کنید مقایسه روش های جراحی بینی روش های باز و بسته دکتر بهمن شریفی کاندیدای مجلس شورای اسلامی معرفی ساندویچ ساز عمده پربحث ترین ها کلید کاهش وزن فقط کافی است کالری دریافتی را کم کنید نانوایی ها نان ساده پخت کنند جایگزینی گوشت گاو با ماهی می تواند از مرگ زودهنگام جلوگیری کند وضعیت قیمت شیرخشک پس از تغییر سیاست های ارزی جدیدترین ها کلید کاهش وزن فقط کافی است کالری دریافتی را کم کنید نانوایی ها نان ساده پخت کنند جایگزینی گوشت گاو با ماهی می تواند از مرگ زودهنگام جلوگیری کند وضعیت قیمت شیرخشک پس از تغییر سیاست های ارزی توت خولان دریایی برای دیابت و چاقی مفیدست انواع مدل های کانکس ساندویچ پانل رژیم فستینگ می تواند از سلامت روده با افزایش سن محافظت کند مکمل آنتی اکسیدانی ترکیبی در تقویت حافظه و شناخت موثر است بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز استفاده از جایگزین های نمک خطر مرگ های قلبی را کاهش می دهد تگها بیمار بیماری بهداشت آب رپورتاژ پزشك برنامه ایمنی