نوشابه های گازدار و نودل های فوری به سلامت انسان لطمه می رسانند محققان برزیلی هشدار می دهند؛ بگفته پژوهشگران، غذاهای فوق فرآوری شده تأثیر منفی بر تنوع گونه های گیاهی در دسترس برای مصرف انسان دارند و در عین حال به سلامت انسان و سیاره زمین لطمه می رسانند. به گزارش مین فود به نقل از مهر به نقل از زی نیوز، غذاهای فوق فرآوری شده مانند تنقلات شیرین یا شور، نوشابه ها، نودل های فوری، فرآورده های گوشتی، غذاهای از پیش آماده پیتزا و پاستا، بیسکویت ها و شیرینی ها، از ترکیب مواد غذایی، عمدتا افزودنی های برای طعم ها، رنگ ها و امولسیفایرها بوسیله یک سری فرآیندهای صنعتی تهیه می شوند. کارشناسان تغذیه از برزیل، ایالات متحده و استرالیا این مساله را بررسی نموده اند و هشدار داده اند که این محصولات اساس یک "رژیم غذایی جهانی" هستند و درحال تبدیل به یک رویکرد غالب در عرضه جهانی مواد غذایی هستند. به گفته کارشناسان، تنوع زیستی زراعی جهانی یعنی تنوع حیوانات، گیاهان و میکروارگانیسم هایی که بطور مستقیم یا غیرمستقیم برای غذا و کشاورزی استفاده می شوند، خصوصاً تنوع ژنتیکی گیاهان مورد استفاده برای مصرف انسان رو به کاهش است. رژیم غذایی مردم تنوع کمتری دارد و غذاهای فوق فرآوری شده جایگزین انواع غذاهای کامل لازم برای یک رژیم متعادل و سالم شده اند. ۹۰ درصد انرژی دریافتی بشر فقط از ۱۵ گیاه زراعی تامین می شود و بیش از چهار میلیارد نفر تنها به سه مورد از آنها متکی هستند: برنج، گندم و ذرت. تولید غذاهای فوق فرآوری شده مستلزم استفاده بیشتر از مواد استخراج شده از تعداد انگشت شماری از گونه های گیاهی پرمحصول (مانند ذرت، گندم، سویا و دانه های روغنی) است که به این معنا است که مواد حیوانی مورد استفاده در خیلی از غذاهای فوق فرآوری شده اغلب از حیواناتی که از همان محصولات تغذیه می کنند، استخراج می شود. موضوع نگران کننده دیگر این است که در تولید مواد غذایی فوق فرآوری شده از مقادیر زیادی زمین، آب، انرژی، علف کش ها و کودها استفاده می شد که موجب تخریب محیط زیست ناشی از انتشار گازهای گلخانه ای و انباشت زباله های بسته بندی می شد. «فرناندا هلنا ماروکوس لیت»، از دانشگاه سائوپائولو در برزیل، می گوید: «افزایش سریع غذاهای فوق فرآوری شده در رژیم غذایی انسان همچنان بر تنوع گونه های گیاهی موجود برای مصرف انسان فشار وارد میکند.» لیت اضافه کرد: «همایش های آینده سیستم های غذایی جهانی، کنوانسیون های تنوع زیستی و کنفرانس های تغییرات آب وهوایی باید بر تخریب تنوع زیستی کشاورزی ناشی از غذاهای فوق فرآوری شده تاکید کنند و روی سیاست ها و اقدامات طراحی شده برای کاهش و معکوس کردن این فاجعه توافق نمایند.» 1401/01/18 12:38:27 5.0 از 5 639 تگهای خبر: آب , بسته بندی , پیتزا , تغذیه این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط ویتامین ها انرژی ساز نیستند! کبد چرب قابل درمان است اگر با مصرف این روغن ها پیر نمی شوید ارتباط بین مزاج و شخصیت همه چیز در رابطه با سردترین طبع بدن نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۳ بعلاوه ۲ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم کفش طبی ، کمربند طبی ، قوزبند طبی پربیننده ترین ها استفاده از مواد نگهدارنده در صنایع غذایی سلامت را تهدید می کند؟ میوه ای با خواص ضد سرطان دانه ای کوچک اما معجزه ای بزرگ برای سلامتی رانندگان مصرف غذاهای پرچرب و سنگین را در مسافرت محدود کنند پربحث ترین ها واکنش سازمان غذا و دارو به کمبود شیرخشک ویتامین ها انرژی ساز نیستند! کبد چرب قابل درمان است اگر اقدامات پیشگیرانه مهم ترین اصل درمان ناباروری است جدیدترین ها واکنش سازمان غذا و دارو به کمبود شیرخشک ویتامین ها انرژی ساز نیستند! کبد چرب قابل درمان است اگر اقدامات پیشگیرانه مهم ترین اصل درمان ناباروری است با مصرف این روغن ها پیر نمی شوید اختلال در پرداخت بیمه ها زنجیره تأمین دارو را تهدید می کند سازمان غذا و دارو اسامی محصولات خوراکی بدون مجوز را اعلام کرد مسمومیت ۴۸ نفر در کشور با قارچ وحشی کبد چرب گرید ۳ در کمین جوانان این عادات غذایی را ترک کنید حمایت معاونت زنان ریاست جمهوری از زنان دچار بیماری هموفیلی تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی