مراقب قارچ های سمی باشید سازمان غذا و دارو هشدار داد؛ مین فود: ستاد مركزی اطلاع رسانی داروها و سموم دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو، در اطلاعیه ای نسبت به بروز مسمومیت با قارچ های سمی آگهی داد. به گزارش مین فود به نقل از مهر، ۱۵۴۰ مورد در اثر مسمومیت با قارچ های خودرو و سمی در سال ۱۳۹۶ به بیمارستان ها مراجعه نموده اند كه این آمار در سال ۱۳۹۷ به بیش از ۱۷۲۶ مورد و در نیمه نخست سال ۱۳۹۸ به ۳۹۸ مورد رسیده است. متأسفانه مصرف خوراكی قارچ های خودرو و سمی، منجر به فوت، نارسایی كبد و بستری شدن خیلی از افراد شده است. طبق آمار بیشترین مسمومیت در سال ۱۳۹۶ مربوط به شهرهای استان كرمانشاه، آذربایجان غربی، لرستان، گلستان و كردستان، بیشترین مسمومیت در سال ۱۳۹۷ مربوط به شهرهای استان كرمانشاه، گلستان، لرستان و همدان و بیشترین مسمومیت در سال ۱۳۹۸ مربوط به شهرهای استان گلستان، لرستان، آذربایجان غربی، قزوین و شهركرد بوده است. در سه سال اخیر ۴۰۰ تا ۱۸۰۰ مورد مسمومیت ناشی از مصرف قارچ های خودرو در میان هموطنانی كه در مناطق غربی، كوهستانی و یا مرطوب كشور زندگی می كنند بروز كرده است. این موارد با آموزش عمومی و اطلاع رسانی و ارائه آگهی بموقع قابل پیشگیری خواهد بود.توجه به سفارش های عمومی می تواند از بروز مسمومیت و مرگ ناشی از قارچ های سمی جلوگیری كند. از مصرف قارچ های خودرو مخصوصاً قارچ هایی كه در كنار تنه درختان (به خصوص درختان خشك شده) می رویند و یا قارچ های فله ای جمع آوری شده توسط افراد بومی، خودداری كنید. برای حفظ سلامت خود و خانواده تان تنها قارچ هایی را كه توسط مراكز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوز می باشند، خریداری و مصرف نمائید. شناسایی انواع خوراكی قارچ از انواع سمی تنها برمبنای خصوصیات ظاهری مانند شكل، رنگ، بو، قوام و مزه مشكل بوده و تنها توسط متخصصان و كارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امكان پذیر است. بدین سبب به سفارش های بعضی از افراد در تشخیص انواع سمی از انواع خوراكی قارچ توجه نكنید. مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی، نشان دهنده غیر سمی بودن قارچ برای انسان نمی باشد. بعضی از روش ها و معیارهای سنتی مانند: تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست. بعضی از سموم موجود در قارچ های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا مانند: كباب كردن، آب پز كردن، سرخ كردن، بخار پز كردن قادر به تخریب كامل مواد سمی موجود در آن نمی باشد. در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تأخیری (۱۲-۵ ساعت بعد از مصرف خوراكی قارچ های خودرو)، هر چه سریع تر بیمار را به مركز درمانی تخصصی مسمومیت هامنتقل كنید. در مواردی كه علایم گوارشی به صورت تأخیری (با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ خودرو) رخ دهد این دسته از قارچ ها سمیت بمراتب بیشتری دارند و در سال های گذشته منجر به نارسایی حاد كبدی و مرگ برخی از هموطنانمان شده است. انتقال سریع بیمار مسموم به یك مركز درمانی تخصصی مسمومیت ها امكان درمان موفقیت آمیز را بیشتر می كند و هرگونه تأخیر در این امر سبب افزایش احتمال شكست درمان و حتی مرگ بیمار می شود. بدین سبب با مشاهده علایم و نشانه های بالینی اولیه خصوصاً از نوع تأخیری در فردی با سابقه مصرف خوراكی قارچ خودرو، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز نموده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل نمائید. در صورت امكان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی كادر پزشكی در بیمارستان به همراه داشته باشید. 1399/01/22 13:25:02 5.0 از 5 3531 تگهای خبر: آب , بسته بندی , بیمار , بیمارستان این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد سفارش های تغذیه ای برای مقابله با گرمازدگی نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۴ بعلاوه ۴ دوستان مین فود آموزش حسابداری در تبریز آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج پربیننده ترین ها ضرورت هم افزایی طب ایرانی و طب نوین برای ارائه خدمات بهتر به بیماران پرمخاطب ترین سایت اقتصادی فروش کفش چرم مردانه و زنانه نحوه مصرف قهوه گانودرما برای زگیل تناسلی پربحث ترین ها بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد جدیدترین ها بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد سفارش های تغذیه ای برای مقابله با گرمازدگی صدور تاییدیه حلال برای ۲۸۵ محصول سلامت محور وزیر بهداشت دولت چهاردهم به فکر تأمین نیروی انسانی باشد سویا برای مغز کودکان مفیدست تخم مرغ قهوه ای رنگ نشانه بالا بودن ارزش غذایی آن نیست استفاده از نمک های یددار و روغن های ترانس پایین در تهیه نذورات تگها بیمار بیماری بهداشت آب رپورتاژ پزشك برنامه ایمنی