در دوران نقاهت كرونا چه غذاهایی بخوریم؟ در دوره بیماری كووید-۱۹ اشتهای بیمار كاهش یافته و به علت عدم دریافت كافی مواد مغذی، احتمال بروز سوءتغذیه پروتئین انرژی و یا كمبود ریزمغذی ها افزایش می یابد. ازاین رو لازم است بهبود یافتگان بخصوص افراد صدمه پذیر همچون كودكان، مادران آبستن و شیرده، سالمندان و مبتلایان به بیماری های مزمن همچون سل، سرطان، دیابت، فشار خون بالا و... تحت نظر و مراقبت تغذیه ای ویژه قرار گیرند. به گزارش مین فود به نقل از ایسنا، بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در دوران نقاهت بیماری کرونا، اشتها افزایش یافته و این زمان بهترین فرصت برای جبران کمبود آب و الکترولیت ها، ویتامین ها، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن است. به طور کلی رعایت رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی با حداقل فرآوری، شامل میوه، سبزی، نان و غلات سبوس دار، حبوبات، ماهی و مرغ و مصرف کم گوشت قرمز برای تسریع در بهبودی سفارش می شود. دریافت کافی مواد غذایی و رعایت تعادل و تنوع در مصرف، منجر به تقویت سیستم ایمنی و بازگشت سریع تر سلامتی می شود. همینطور ادامه مصرف مکمل های تغذیه ای مطابق با دستورالعمل های ابلاغی کشوری در کودکان زیر دو سال، مادران آبستن و شیرده، نوجوانان و سالمندان سفارش می شود. در عین حال کمبود خواب شبانه هم اثر منفی بر ترمیم سیستم ایمنی و تنظیم فشارخون دارد. خواب کافی و همینطور حرکات سبک ورزشی سبب محافظت از سلول های ایمنی می شود. ۱۴ نکته برای اجرای اصول تغذیه صحیح در دوران نقاهت بیماری کووید-19 - تأمین مقادیر زیاد مایعات همچون آب، آب میوه تازه طبیعی مانند آب هندوانه، آب پرتقال، آب سیب و... و آب سبزی های تازه طبیعی مانند آب کرفس، آب هویج، آب گوجه فرنگی و...، چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ به میزان حداقل ۸ لیوان در روز به منظور رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی - مصرف انواع سوپ داغ مانند سوپ سبزیجات، سوپ جو، بلغور جو دوسر و... و آش های سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات و... - مصرف روزانه میوه و سبزی تازه مانند کاهو، کلم، سبزی خوردن و... یا سبزیجات آب پز به صورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تأمین ریزمغذی های لازم - استفاده از مقدار زیاد منابع غذایی ویتامین A که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی می شود مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوه ها و سبزی های زرد و نارنجی همچون کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه ای زرد و نارنجی، برگ های تیره رنگ کاهو، اسفناج و... - استفاده از منابع غذایی ویتامین C بدلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن مانند مرکبات و سبزیجات سبز رنگ مانند فلفل دلمه ای (بویژه آب تازه میوه ها و سبزی ها) یا آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد که سبب افزایش اشتها هم می شود. - استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن، سلنیم که تقویت کننده سیستم ایمنی است مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی(سالمون) یا میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز (بادام، گردو، پسته، فندق و...) و خشکبار حداقل دو وعده در روز - استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاسته ای همچون برنج، سیب زمینی و نان سبوسدار حداقل در یکی از وعده های غذایی روزانه - استفاده از روغن گیاهی یا روغن نباتی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، کنجد، کلزا به منظور تأمین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تأمین بعضی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی در تهیه غذا بجز روش سرخ کردن - استفاده از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه - استفاده از زردچوبه در تهیه غذا به علت خاصیت ضد التهاب آن - اضافه کردن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذاها که به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کند - استفاده از زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد - اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) فراوری شده و استاندارد به غذاهایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای پیشگیری از یبوست - مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده برای تأمین بهتر انرژی و ریز مغذی های مورد نیاز منبع: مین فود 1399/05/09 23:15:04 5.0 از 5 2375 تگهای خبر: آب , آنتی اكسیدان , استاندارد , اشتها این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط صدور ۱۰ بخشنامه جهش تولید در عرصه فرآورده های طبیعی چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ سفارش های تغذیه ای برای مقابله با گرمازدگی صدور تاییدیه حلال برای ۲۸۵ محصول سلامت محور نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۵ بعلاوه ۴ دوستان مین فود آموزش حسابداری در تبریز آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج پربیننده ترین ها ضرورت هم افزایی طب ایرانی و طب نوین برای ارائه خدمات بهتر به بیماران پرمخاطب ترین سایت اقتصادی فروش کفش چرم مردانه و زنانه نحوه مصرف قهوه گانودرما برای زگیل تناسلی پربحث ترین ها بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز صدور ۱۰ بخشنامه جهش تولید در عرصه فرآورده های طبیعی چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF جدیدترین ها صدور ۱۰ بخشنامه جهش تولید در عرصه فرآورده های طبیعی بایدها و نبایدهای استفاده و نگهداری از لنز چه میوه ها و سبزیجاتی به کاهش وزن کمک می کنند؟ اهداف سایت ITFF کاهش مصرف گوشت از نرخ مبتلا شدن به دیابت می کاهد سفارش های تغذیه ای برای مقابله با گرمازدگی صدور تاییدیه حلال برای ۲۸۵ محصول سلامت محور وزیر بهداشت دولت چهاردهم به فکر تأمین نیروی انسانی باشد سویا برای مغز کودکان مفیدست تخم مرغ قهوه ای رنگ نشانه بالا بودن ارزش غذایی آن نیست تگها بیمار بیماری بهداشت آب رپورتاژ پزشك برنامه ایمنی