پیشنهاد متخصصان سلامت جهت استفاده از محصولات با رنگ طبیعی در این مقاله به بحث و بررسی در مورد این که چه تفاوت هایی بین رنگ های طبیعی و غیرطبیعی وجود دارد خواهیم پرداخت. به گزارش مین فود به نقل از مهر، حتما روی بسته بندی محصولات خوراکی و در تبلیغات دیده یا شنیده اید که رنگ های طبیعی و مصنوعی امکان دارد در مواد و محصولات خوراکی استفاده شوند. اما در این مقاله به بحث و بررسی در مورد این که چه تفاوت هایی بین رنگ های طبیعی و غیرطبیعی وجود دارد خواهیم پرداخت. رنگدانه های طبیعی رنگ طبیعی شامل رنگدانه هایی می شود که از منابع گیاهی بدست می آیند. بنابراین میتوان آنها را جزء سالم ترین افزودنی های غذایی دانست، چون که در تولید این رنگ ها از مواد شیمیایی و غیرطبیعی استفاده نمی گردد و هیچ ماده مضری که بدن را تحت تأثیر قرار دهد، در آن وجود ندارد. علاوه بر این رنگ های طبیعی دارای خواص و مزایای ویژه ای مانند خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و بواسطه مصرف گیاهان خوراکی مفید، به صورت غیرمستقیم هم اثرات مثبتی در بدن خواهند داشت. این مواد در کنار خاصیت رنگ دهی، دارای نقش حیاتی در پیشگیری از بروز بیماری های قلبی ـ عروقی، عصبی، سرطان و دیابت هم هستند. پیشگامی تولید کنندگان داخلی در تولید محصولات سلامت محور همگام با استانداردهای جهانی FDA در ایران برخی محصولات خوراکی از "رنگ های طبیعی" استفاده می نمایند. این رنگ ها عموما از میوه ها و گیاهانی چون انگور، بلوبری، کرنبری، کلم قرمز، زردچوبه و حتی برگ بعضی از درختان بدست می آیند. برای تولید محصولات سلامت محور و جایگزین کردن رنگ های طبیعی به جای رنگ های مصنوعی، چالش های زیادی برای تولیدکنندگان محصولات خوراکی وجود دارد. یکی از اصلی ترین چالش های پیشرو در این حوزه، افزایش بهای تمام شده محصول برای تولیدکننده به واسطهی استفاده از رنگ های طبیعی است، این در شرایطی است که رنگ های مصنوعی با قیمت های پایین تر و ارزان تر در بازار موجود هستند و برخی تولیدکنندگان برای پایین نگاه داشتن هزینه های تمام شده ی محصول، به استفاده از رنگ های غیرطبیعی روی می آورند. از طرفی جذابیت بصری رنگهای طبیعی به نسبت رنگ های مصنوعی محدودتر میباشد، رنگهای غیر طبیعی در محصولات بیشتر خودشان را نشان میدهند و با چشم غیرمصلح، خوش رنگ تر و زیباتر جلوه می کنند. اما تمام این ها چالش هاییست که برند دکتربن بعنوان یک تولیدکننده ی داخلی با هدف تولید محصولات سلامت محور، به حل آن پرداخته و توانسته محصولاتی تولید نماید که برای ارتقای سطح سلامت کودکان و نوجوانان امروز نقش به سزایی ایفا می نماید. توجه به ویژگیهای سلامت محور در تنقلاتی مانند پاستیل که مورد علاقه ی کودکان و نوجوانان است و بیشتر توسط این گروه از افراد جامعه مصرف می شود، بسیار اهمیت دارد ازاین رو در محصولات پاستیل «دکتر بن» علاوه بر استفاده از رنگهای طبیعی، سعی شده است از ژلاتین و مواد اولیه مرغوب تری هم استفاده گردد. عوارض رنگ های غیرطبیعی رنگ های غیرطبیعی که از مواد شیمیایی سنتزی تهیه می شوند، مشکلات و عوارض گوناگونی بویژه برای کودکان به دنبال دارد که در ادامه به بعضی از آنها اشاره می نماییم. اثرات اولیه ی بعضی از این مواد خفیف است و اختلالات و عوارض ناشی از آنها با مصرف مستمر و طولانی مدت و به تدریج بروز نموده و سلامت افراد بخصوص گروههای صدمه پذیر جامعه (کودکان و نوجوانان) را با خطرات جدی روبه رو می سازند. رنگ های مصنوعی که در نوشیدنی های گازدار، آب نبات ها، غلات صبحانه، ژله ها و خیلی از محصولات دیگر به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرند، جزو این دسته از افزودنی ها هستند که بیشتر به منظور جذب مشتری، پوشش دادن رنگ واقعی محصول و تشدید رنگ در ماده غذایی استفاده می شوند. تحقیقات اخیر توسط محققان و دانشمندان انگلیسی نشان داده است استفاده از این رنگ های غیرطبیعی در کودکان ۳ تا ۹ سال سبب شدت گرفتن نا آرامی و بی قراری می شود. محققان دانشگاه ساوت همپتون بیان کرده اند که هفت افزودنی رنگ دهنده سنتزی از قبیل تارترازین، زرد کوینولین، زرد سانست یلو، کارموزین، پونسائو وقرمز آلورا سبب صدمه رشدی و کاهش قدرت تمرکز شده و ضریب هوشی کودکان را تا پنج نمره می کاهد. همینطور این مواد رنگی مصنوعی سبب ایجاد مشکلات رفتاری در کودکان مثل تغییر خلق و خو، بیش فعالی و واکنش های آلرژیک می شوند. در مقابل پیگمان ها (رنگدانه ها)ی طبیعی اثرات سوء ذکر شده را نداشته و در تحقیقات مختلف تأثیرات مثبت آنها بر سلامت عمومی به دفعات مورد تأیید قرار گرفته است. نتیجه گیری تنقلات و خوراکی های میان وعده، بخشی جدا نشدنی از دنیای شاد کودکان محسوب می شوند. پس ضروری است به جای کوشش برای حذف آنها، به دنبال یافتن الگوی مصرف صحیح این اقلام برای کودکان و نوجوانان باشیم. برای مثال مصرف تنقلاتی که شکر کمتری دارند، رنگ مصنوعی ندارند و با مواد معدنی و انواع ویتامین ها غنی شده اند، علاوه بر این که برای کودک و بزرگسال نگران کننده نیستند، حتی به رشد و سلامت کودکان هم کمک می نمایند. این قبیل تنقلات با مفهوم سنتی تنقلات که صرفاً کاربرد سرگرمی داشته اند، فاصله دارند و در نوع خود حتی می توانند یه وعده کوچک برای رفع موثر گرسنگی، هوس شیرینی و تأمین مواد موردنیاز بدن در نظر گرفته شوند. یکی از این تنقلات محبوب، پاستیل است که ضروری است در هنگام خرید به طبیعی بودن رنگ و غنی شدن آن با مواد مفید دقت نمود. این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد. منبع: مین فود 1400/10/09 17:46:31 5.0 از 5 726 تگهای خبر: آب , آنتی اكسیدان , استاندارد , برند این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط خالکوبی، واکنش بدن به واکسیناسیون را مختل می کند غذاهای پرمصرفی که قند پنهان دارند مدرسه یک هکتاری در قطر در اختیار دانش آموزان ایرانی قرار گرفت چالش های جوانی جمعیت از کاهش ازدواج تا سقط جنین نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۸ بعلاوه ۳ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس تور لوکس بالی – رویاست خرید و فروش خودرو سایت وان ایکس ایرانی طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم پربیننده ترین ها پویش سراسری سرطان پستان با ۳۰۰۰ ساعت معاینه رایگان و ۱۳۵۰ نفرساعت آموزش ادامه دارد ۷ دمنوش پاییزی برای تقویت سیستم ایمنی و رفع خستگی یک خاصیت جدید از ChatGPT که می تواند پیش از این که شما بپرسید با شما تعامل کند! راز پوست شفاف در یک میوه آبدار پربحث ترین ها پنج آنتی بیوتیک پرفروش در ایران تدوین اولین بسته روانشناختی کشور برای جلوگیری از سقط خودخواسته خالکوبی، واکنش بدن به واکسیناسیون را مختل می کند غذاهای پرمصرفی که قند پنهان دارند جدیدترین ها خالکوبی، واکنش بدن به واکسیناسیون را مختل می کند غذاهای پرمصرفی که قند پنهان دارند مدرسه یک هکتاری در قطر در اختیار دانش آموزان ایرانی قرار گرفت مواجهه با اوتیسم با اصلاح سبک زندگی و تغذیه به علاوه فیلم نسل امروز دانشجو انتظار گفت و گوی اقناعی دارد چالش های جوانی جمعیت از کاهش ازدواج تا سقط جنین افزایش ۸ درصدی بیماران بستری دچار آنفلوانزا در مازندران جرم گیری پایه ای ترین درمان دندانپزشکی و بی ضرر است شروع ثبت نام المپیاد های علمی دانش آموزی از ۸ آذر ۱۴۰۴ بالا رفتن سن ورود به دانشگاه فرهنگیان تهدیدی برای کیفیت تربیت معلم تگها بیمار بهداشت بیماری آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی